{ 7. januar 2012 }

Chokolade & Hindbær

Chokolade & Hindbær

Nu blev det lige nævnt i en meget flot omtale af The Food Club på blog-land, at jeg er uddannet indenfor ernæring og sundhed. Men det betyder slet ikke, at der ikke er plads til gode kager og desserter, som f.eks. denne suveræne chokoladedrøm af en kage fra bogen “Meyers kager”.

Chokolade & Hindbær

Der skal en stor mængde chokolade i kagen og jeg valgte at bruge en mørk chokolade fra Summerbird; Venezuela 64%, men andre typer chokolade kan også bruges. Sørg for at vælge en god kraftig mørk chokolade, så kagen får en intens rig smag.

Til kagen serverede jeg søde skønne hindbær, som passer vildt godt til chokoladen. I morgen tror jeg dog den skal dele tallerken med vanilleis og lakridssirup.

Chokolade & Hindbær

Start med at varme ovnen op til 180 grader. Hak chokolade groft og stil den til side. Smelt smørret i en gryde og tag det smeltede smør fra varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil blandingen er helt smeltet og glat.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Når hviderne er pisket helt stive vendes lidt af hviderne i chokolade/smørblandingen. Derefter kommes æggeblommerne i og det hele vendes godt rundt. Fold resten af æggehviderne i, og tilsæt til slut hvedemel.

Når det hele er en ensartet masse, hældes dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) og bages i ca. 20-30 minutter. Kagen skal være hævet godt op og have et blødt og svampet indre. Lad den køle en smule af før du sætter tænderne i den.

Kagen er let, lækker og meget fyldig i smagen. Den komplementeres godt af en syrlig komponent, som f.eks. friske hindbær eller hindbærskum; fløde pisket let og vendt med hindbær og vanille.

Chokolade & Hindbær

20 tanker om "Chokolade & Hindbær"

  1. Ditte

    Den smager også mums… så du skal skynde dig, hvis du skal nå at have et stykke med 🙂 Og ellers må du selv i sving!

    Reply
  2. Laura

    Hej Ditte.
    Hvor ser den her kage og resten af dine retter på bloggen bare super gode ud!
    Vil helt sikkert følge med i den fremover 🙂

    Reply
  3. Ditte

    @Laura; Mange tak for din kommentar og fedt du vil følge med her på bloggen. Denne lækre kage kan meget varmt anbefales.

    Reply
  4. Diana

    Oh rædsel, det ville da være forfærdeligt, hvis man ikke måtte sætte tænderne i en lækker kage bare fordi man var ernæringsuddannet 😉 Har gået og luret lidt på Meyers Kager, men ikke gjort noget ved det endnu, måske dette var det sidste spark ?!?!
    Hilsen Diana…..(klinisk diætist OG kagespisende ;))

    Reply
    1. Ditte

      @Diana, synes helt klart du skal købe bogen. Der er mange gode og syndige opskrifter. Denne chokoladekage var i hvert fald super, så den må du ikke snyde dig selv for 🙂

      Reply
  5. Ditte

    Hej Ditte. På opskriften står der g æggehvider. Jeg går ud fra, at du mener 5 æggehvider ikke?
    Jeg skal lige være helt sikker, inden jeg kaster mig ud i denne vildt lækre opskrift 🙂

    Reply
    1. Ditte

      Hej Ditte, Der står 8 æggehvider i opskriften… Det er bare min font, som vist er svær at tyde 🙂 Men kast dig trygt ud i kagen – den er super lækker!

      Reply
    1. Ditte

      Det kommer an på hvor grådig man er 🙂 Men hvis den skal bruges som dessert med noget tilbehør til, vil jeg mene den rækker til 8 personer.

      Reply
  6. Sabrina

    Først og fremmest vil jeg sige at det er en fantastisk blog du har og du er en super god fotograf. Dine billeder er virkelig interessante og smukke.

    Jeg har bagt denne chokoladekage og den dufter skønt, men hvordan undgår du at den falder sammen? Jeg har bagt den i 25 min til dejen slap kniven, men stadig var svampet at trykke på. Den hævede flot op, men faldt lidt sammen da den kom ud af ovnen. 🙁 øv øv. Den er sikkert stadig god, men det er jo pænest hvis den holder faconen 🙂

    Reply
    1. Ditte

      Mange tak, Sabrina – dejligt du læser med. Du kan næsten se på mine billeder, at min kage også faldt sammen i midten og overfladen er krakeleret – jeg ved ikke hvordan du undgår det, men måske kan det hænge sammen med, at ovnen har været åbnet i løbet af bagetiden 🙂 Håber kagen alligevel smager godt!

      Reply
  7. Ida

    Hej Ditte
    Jeg faldt lige over din opskrift. Kan man lave den dagen før og stille på køl over natten=?

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *