{ 12. november 2014 }

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel // healthy chocolate cake

Chokoladekage - uden tilsat sukker & mel // healthy chocolate cake

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION!
I mandags bagte jeg denne kage…. og det er nok den bedste “chokolade”kage jeg nogensinde har bagt – den smagte FANTASTISK. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men med lidt ændringer, og der går altså ikke længe før jeg bager den igen. Jeg lagde et billede på Instagram og lovede at dele opskriften, så derfor kommer opskriften både i en dansk og engelsk version. 

Jeg spiste et stykke af kagen, mens den stadig var en smule lun, og der var den altså næsten allerbedst. Men efter en nat i køleskabet bliver konsistensen rigtig lækker og mere fast, men jeg synes “chokolade” smagen forsvinder en lille bitte smule – dog smager den stadig skønt, så det er kun en lille bagatel 🙂

Chokoladekage - uden tilsat sukker & mel // healthy chocolate cake

“Chokoladekage” med kakaoskum – opskriften er fra min bog SUKKERFRI BØRNEFEST
6-8 personer

10 bløde, dadler uden sten (jeg bruger medjool dadler)
1 stor, moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe eller frisk appelsinsaft
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)

Pynt:
Kokosflødeskum
Hasselnødder

Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter – den må ikke få for meget, så tjek undervejs. Lad kagen køle af inden den toppes med kokosflødeskum.

Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt 1 spsk kakao og evt. en smule stevia, for at gøre den sød. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen, drys med hasselnødder, og sæt evt. kagen på køl eller spis den med det samme.

Chokoladekage - uden tilsat sukker & mel // healthy chocolate cake

{ ENGLISH VERSION }

Okay, here’s my recipe for the best chocolate cake ever – it’s really gooooooooood, and it’s made without any added sugar, flour and dairy.

“Chocolate” cake with whipped coconut cream, serves 6-8:

10 soft dates, pitted (I use medjool dates)
1 large, ripe banana
3 eggs
4 tbsp soft coconut oil
50 ml strong coffee or fresh orange juice, freshly squeezed
1 tsp pure vanilla
50 grams of dark cocoa powder
1 tsp baking powder
65 grams of almond flour

Put the dates in a strong blender or food processor, blend them until they have the consistency of puree. Add banana, eggs, coconut oil and coffee, and blend again. Add vanilla, cocoa, baking powder and almond flour and stir everything together with a spoon.

Pour the batter into a cake pan (18 cm) and bake the cake in the oven at 175 degrees celcius for about 30-35 minutes – try to stick a toothpick in the centre of the cake, when nothing sticks on it the cake is ready – let the cake cool down.

If you want to top your cake with whipped coconut cream you should buy a can of good quality coconut milk – full fat (I use organic), and place it in the fridge overnight. The thick/solid coconut cream should have separated to the top, while the coconut water is on the bottom. Scoop out the solid coconut cream into a large bowl. Whip the cream with a hand mixer for about 1-2 minutes and add 1 tbsp of cocoa powder and add a little stevia (or other sweetener).

You can read more about whipped coconut cream – I found a great tutorial right here.

40 tanker om "Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel // healthy chocolate cake"

 1. Birgit Mathiesen

  Åh åh… Uhm..
  Heldigt jeg har sørme alle ingredienserne 🙂
  Brugte du appelsin saft eller kaffe ??
  Kunne evt putte kaffen i og rive lidt appelsinskal også..
  Du har lavet mange super lækre chokoladekager og hvis vi ser bort fra “det sunde”
  er det så stadig din favorit ??

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Jeg brugte kaffe – kan bedst lide kaffe, men chokolade og appelsin passer jo også godt sammen. Jeg tror det her er min favorit-kage, for den smager virkelig godt, og har en dejlig konsistens. Du må prøve at bage den, og se hvilken du bedst kan lide 😉

   Reply
  1. Ditte Ingemann

   Hej Nynne, Jeg har ikke prøvet at bage den med andet end nøddemel, men hvis du kan tåle fx. alm. mel, så kan du måske prøve dig frem 🙂

   Reply
 2. Anja

  Den ser super lækker ud!
  Jeg har længe overvejet at lave lignende kager, men at der er banan i har altid skræmt mig, da jeg ikke er den vilde fan af varm banan/banan i bagværk – derfor vil jeg høre om man kan smage bananen (om det så bare er en lille smule) eller om den blot er med til at give konsistens? 🙂

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Den smager overhovedet ikke af banan – så du kan trygt bage kagen. Bananen bidrager bare med sødme, men giver ikke en banan-smag 🙂

   Reply
 3. Helle Johansen

  Vil lige “sikre” mig et par ting:
  Når du skriver:
  “50 g mørk kakaopulver” – må det så være den fedtfattige kakao fra Urtekram, eller tænker du på en helt anden slags ?
  ” 65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)” – MÅ det ikke være fedtreduceret, til denne opskrift, eller gør du bare opmærksom på, at hvis man maler det selv, så er det ikke fedtreduceret ??
  Undskyld de dumme spørgsmål, vil bare så gerne lykkes med at bage den, det lyder forrygende 🙂
  Pft !
  Hilsen
  Helle

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Hej Helle, Jeg bruger altid alm. mørk kakao af god kvalitet – ikke den fedtfattige (som jeg faktisk ikke kender). Jeg ved ikke hvordan den fungerer i bagværk. Jeg bruger alm. mandelmel og ikke fedtreduceret, da fedtreduceret mandelmel ikke giver samme smag eller konsistens. Jeg har heller ikke den store erfaring med fedtreduceret mandelmel, så jeg kan ikke anbefale det 🙂 Håber det gav dig svar.

   Reply
 4. Mejse Christensen

  Mange tak for opskriften! Det er virkelig en lækker kage 🙂
  Det er første gang, at jeg bruge dadler i bagværk, og det er bestemt ikke sidste gang. Kagen smager dejligt af chokolade, og er tilpas sød – mums.

  Reply
 5. ingelise

  Ser meget spændende ud, og kan vel også bruges til diabetikere? Kan man bruge alm olie, og kan man selv lave mandel mel, og hvordan?

  Reply
 6. Anne

  Hej Ditte. Jeg har tænkt mig at bage kagen til min kærestes fødselsdagsfest på lørdag. Jeg tænkte på, hvilken mørk kakao, det er, du bruger? Jeg bruger nemlig normalt også Urtekrams, som jeg kan se en anden har skrevet.. Men jeg vil jo gerne have, den kommer til at smage lige så lækkert som den, du har bagt 😉

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Jeg bruger enten RAW kakao eller en rigtig god mørk kakao… altså ikke fedtreduceret kakao, som jeg kan forstå Urtekram laver – den har jeg aldrig smagt eller bagt med 🙂

   Reply
 7. Anaïs

  Helt fantastisk chokolade kage Ditte! Jeg lavede den igår og tillod mig at tilføje kokosmel, som gjorde den lidt crunchy og det smagte virkelig lækkert 🙂

  Reply
 8. Rikke

  Den her kage er FANTASTISK! Og jeg synes den holder smag og konsistens meget fint i flere dage – hvis altså der er mere tilbage til den tid. Kæmpe tak for opskrift.

  Reply
 9. Joan Gejl

  Har familien på besøg og det er altid en udfordring i forhold til maden. Min far er en kræsel jyde der ikke bryder sig om dadler (med mindre der er bacon omkring) og slet ikke Bananer i kager. Jeg har prøvet diverse rawcakes, men hver gang bliver han skuffet. Min svigerinde har glutenallergi og vi selv prøver at droppe sukker. Men denne kage tog os alle med storm. Jeg brugte fem ekstra dadler, blendede selv mandlerne så konsistensen blev dejlig grov . Ovenpå lagde jeg skyr og friske bær. Mums en god kage! Missionen lykkedes endelig. Tak

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Det er jeg bare så glad for at høre – dejligt du har fundet en kage, som din far kan lide 🙂 Rigtig god weekend til dig, Joan!

   Reply
 10. Nanna AarslevN

  Hej Ditte.
  Jeg overhovedet at lave kagen til nytår og servere med en kugle appelsinparfait og derfor bruge appelsinsaft. Nu til mit spørgsmål: Tror du det ville fungere med chokoladestykker i kagen? Tænker det ville gøre den ekstra lækker 🙂

  Reply
 11. Cecilie

  Hej hej,

  Jeg skal lige spørge, kan man mon erstatte kaffe/appelsinjuice med f.eks. mælk? Jeg er ikke så vild med kaffe, og har ikke lige appelsiner på lager idag;-)

  Reply
 12. Sine

  Hej Ditte,

  Så fin blog, altså! Jeg får altid lyst til at smide alt, hvad jeg har i hænderne og bage og kokkerere det hele 🙂 Kan denne kage fryses? Jeg leder nemlig efter en gluten-/laktose-/soya-/kaffefri chokoladekage/brownie til et kobberbryllup på lørdag, og det vil passe mig bedst at bage den inden og så fryse den ned. Mon det kan lade sig gøre?

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Tusind tak, Sine – dejligt du læser med. Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse kagen – den kan sikkert sagtens fryses, men tror måske den kunne blive en smule tør…

   Reply
 13. Isabella

  Hej Ditte

  Jeg vil bare sige TAK! Lavede denne lækre kage til min fødselsdag sidste dag, og nøj den er god! Stor succes hos alle gæsterne. Skal helt klart gentages (snart!). Dog havde jeg lidt svært ved at pisket kokosmælken til en cremet konsistens ala flødeskum.. Tænker at jeg måske ikke piskede længe nok. Har du haft problemer med dette før?

  Og tak for en gennemført blog, der altid inspirerer og gør sundere madlavning nemmere 🙂

  Reply
 14. Dado

  Hej Ditte
  Tak for denne dejlig opskrift
  Jeg er vild med chokolade kage og da jeg er blevet mor til 2 har jeg villet leve sundt og lære mine børn at spise sundt men har ikke kunnet finde en nem sund udgave af chokolade kage men denne kage altså den smagte bare så godt og helt blød
  Jeg har brugt mælk i og den var en succes!

  Hvis man dobler ingredienserne og bruger den samme kage form bliver kagen så høj og vellykket eller bliver den ik bagt indeni?

  Jeg syntes nemlig den er for flad? Tænker mere hvis jeg vil lave den til min søns fødselsdag?

  Reply
 15. Bettina egmose Nielsen

  Hej – er ny i glutenfri verden og leder og kigger på en masse opskrifter 😊 Dejligt der findes så mange muligheder – dog har jeg et problem der går igen og igen igennem rigtig mange af alle sunde opskrifter : kokos olie – jeg er meget allergisk , er der en anden olie jeg kan erstatte med ? Tak for en masse spændende opskrifter 😊

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *