{ 3. juni 2012 }

Kæmpelæske & Sidevogn

Kæmpelæske & Sidevogn

Jeg har vist engang udtalt, at jeg ikke spiser is fra “skilt”, hvilket egentlig er noget vås. Men jeg foretrækker klart hjemmelavet is, især efter at jeg har fået en ny bedste ven… i ismaskinen.

Kæmpelæske & Sidevogn

Jeg besluttede for nogle weekender siden at lave en omgang citronsorbet – altså dengang det var sommer! Jeg frøs sorbeten ned som ispinde og de endte med at smage nøjagtig som en Kæmpelæske, minus chokoladen på toppen. De smagte bare helt vildt godt og fik den perfekte konsistens, hvilket gør at jeg aldrig mere skal købe is fra “skilt”!

Kæmpelæske & Sidevogn

Citronsorbet, 6 ispinde:

200 g. sukker
Skal af to citroner
Saft af en citron
2,5 dl. vand
1 æggehvide, pisket
En smule frisk citronmelisse

Kom vand, sukker, citronskal og citronmelisse i en gryde og kog det til en sukkerlage, som smages til med citronsaft. Lad sukkerlagen køle godt af og si den, så lagen bliver hel klar.

Pisk æggehviden stiv og hæld lagen på en ismaskine, der skal køre i ca. 20 minutter. Herefter tilsættes æggehviden og ismaskinen kører yderligere 20 minutter.

Når isen har sorbet-konsistens fyldes den på forme, enten som ispinde eller i en stor form – bemærk dog at denne portion er forholdsvis lille.

Kæmpelæske & Sidevogn

Udover mine succesfulde Kæmpelæsker, fik jeg for nylig også produceret en omgang alko-ispinde, inspireret af bloggen Roost. Jeg havde en rest vandmelon, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle stille op med, så den blev ofret til mit sidevogns-projekt.

Disse ispinde kan laves med alle mulige slags frugtsaft og kan sagtens laves uden alkolhol, men hvorfor i himmelen ville man gøre det…

Mine sidevogne bestod af saft fra en vandmelon, frisk hakket mynte, godt med mørk rom og en smule agavesirup, da melonen ikke var særlig sød. Ingredienserne blandes godt sammen og hældes på ispinde-forme og fryses i mindst 6 timer før de spises.

Kæmpelæske & Sidevogn

Jeg har gemt mine frosne sidevogne, som skal nydes imorgen aften efter en middag, jeg netop er igang med at forberede, som naturligvis består af pulled pork! Det må være en perfekt afslutning på et perfekt måltid.

Kæmpelæske & Sidevogn

15 tanker om "Kæmpelæske & Sidevogn"

 1. Tanja Maria Laursen

  Ditte, dine is ser super lækre ud. Især den med vandmelon… Må man spørge, hvilken ismaskine bruger du? Er nemlig på jagt efter en…

  Reply
 2. Vibeke Lentz

  De er super flotte. De fleste hjemmelavede vi får lavet er de sunde af slagsen baseret på juice, smoothies og frugtstykker, men det kunne være et barn eller to ville blive glade for at prøve en anden slags..!

  Reply
  1. Ditte

   På en varm sommerdag, synes jeg også, at is lavet på frugsaft er super lækkert og forfriskende. Min citronsorbet er mere dessert- og ikke så hverdagsagtig 🙂 men er sikker på de ville skabe lykke hos de små 🙂

   Reply
 3. Malene

  Åh kom sol, kom sommer, kom lækre hjemmelavede is. Må vist hellere rydde op i fryseren, så jeg kan få dem lavet til den dag sommeren har tænkt sig at kigge forbi.

  Ditte har du egentlig Instagram? I så fald – hvad er dit brugernavn?

  Reply
 4. Hersom

  Åhh jeg har en afhængighed til Kæmpelæske og det er altså ret dyrt i længden 😉
  Så den der opskrift skal helt klart afprøves som det første når jeg får min ismaskine hjem 😀

  Reply
  1. Ditte

   Ja, Kæmpelæske er lige sagen, men de er også alt for dyre, så jeg holder mig til citronsorbet-udgaven fra nu af 🙂

   Reply
 5. Mette

  Hvad er din fremgangsmåde, hvis man ikke har en ismaskine (og føler at man lige pt har ALT for mange maskiner allerede)? 🙂

  Reply
  1. Ditte

   Jeg synes det er svært at lave god, cremet sorbet uden en ismaskine… Men kender godt det med at have for mange køkkenmaskiner 🙂 Du kan prøve at vende æggehviderne i lagen, komme isen på frys og røre i isen hver halve time indtil den er helt frossen – på den måde bliver den cremet og lækker 🙂

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *