{ 27. juli 2015 }

De nemmeste morgenboller

De nemmeste morgenboller

Jeg er netop lige kommet hjem fra Go’morgen Danmark, hvor jeg lavede verdens nemmeste morgenboller. Jeg lavede to forskellige varianter – almindelige hvedeboller og glutenfrie paleoboller med nødder og kerner. Jeg synes helt sikkert I skal kaste jer over dem i dag, for så kan I få friskbagt brød i morgen 🙂

De nemmeste morgenboller

{ Glutenfrie nødde/kerner boller }
6-8 stk.

Disse boller er perfekte som et mellemmåltid eller sammen med lidt lækkert ost.

100 g nødder, fx mandler, hassel-, cashew- eller valnødder
150 g kerner og frø, fx hørfrø, solsikke- eller græskarkerner
2 æg
2 spsk kokosolie eller olivenolie
et nip havsalt

Ønsker du en sød udgave af bollerne, så tilsæt følgende:
1 spsk honning
1 tsk stødt kanel
skal fra 1 økologisk appelsin, revet
2 spsk god kakaopulver

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

Hak nødderne groft, og bland dem med kerner, frø og de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen med en ske. Fordel dejen i muffinforme og bag dem i ca. 18-20 minutter

{ Nemme koldhævede morgenboller }
ca. 8 stk

Du kan pifte dine boller op med frø og kerner eller måske en smule havregryn.

10 g gær
5 dl koldt vand
2 tsk havsalt
ca. 400 g hvedemel, fx. ølandshvede
ca. 150-200 g groft mel

Rør gær ud i vandet og tilsæt salt. Rør mel i lidt ad gangen. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Stil dejen på køl i min. 10 timer – gerne natten over.

Brug hænderne til at forme bollerne – der bliver ca. 8-9 stk. af denne portion. Det nemmeste er at forme bollerne med fugtige hænder. Bag bollerne ved høj varme, 250 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, og brug evt. en bagesten for et bedre resultat.

De nemmeste morgenboller

 

 

0 tanker om "De nemmeste morgenboller"

 1. Inger

  SÅ hyggeligt at se dig igen i Go morgen Danmark 🙂 jeg glæder mig til nybagte langtidshævede boller i morgen tidlig. Har lige rørt dejen sammen. En super god opskrift – om som du selv siger – mega nem og rigtig lækker!

  Reply
 2. Betina //Sund lykke

  Hvor ser de boller altså bare vildt lækre ud. Man kan næææsten høre og smage, hvordan bollerne vil knase i tænderne. Sprøde ser de i hvert fald ud. Den opskrift på helt sikkert prøves, når vi rammer weekend igen.

  Kh. Betina

  Reply
 3. Pernille

  Elsker dine billeder og opskrifter. Bruger dem flittigt. Min yndlingsblog❤️ Skal lige til at sætte bollerne i ovnen, og glæder mig til at smage dem. God dag.
  Kh Pernille

  Reply
 4. Anja Vind

  Endnu engang har en af dine opskrifter ramt lige I skabet -fra min ovn… De nemme morgenboller er lige dem jeg har gået og søgt efter. TAK:-)

  Reply
 5. Malene

  Hej Ditte, har du prøvet at lave de nemme morgenboller med surdej fremfor gær? Hvor meget surdej ville du anvende for at erstatte gæren?

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *