{ 13. oktober 2014 }

Den bedste morgenmad

Den bedste morgenmad

I går, søndag, stod den på forkælelsesmorgenmad med vafler serveret med friske bær, flødeskum og hasselnøddesmør. Det smagte så eventyrligt godt, og kombination af disse ting er simpelthen perfekt. Vaflerne er lavet med mandelmel, hvilket gør dem glutenfrie, og de er også uden tilsat sukker. Ønsker du en mælkefri udgave, så brug kokosmælk eller fx. mandelmælk og undlad flødeskummet. 

Den bedste morgenmad

Mandelvafler, 4 stk.:

140 g alm. mandelmel
2 æg, str. L
½ tsk bagepulver
1,25 dl mælk (kokosmælk, mandelmælk el. alm mælk)
½ tsk salt
1 tsk ren vanillepulver

kokosolie til stegning

Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt og vanille. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper.

Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er helt gyldne. Fortsæt til al dejen er brugt op. Pas på med at åbne vaffeljernet før efter et par minutter, for ellers vil dejen hænge fast.

Vaflerne spises med det samme, og gerne med letpisket fløde, nøddesmør og friske bær eller frugt. Disse vafler bliver ikke sprøde som alm. vafler, men de har en dejlig konsistens og smag, og er meget mættende.

Hasselnøddesmør:

200 g hasselnødder
evt. 1 tsk kokosolie

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter eller indtil de bliver gyldne – lad dem køle en smule af, og gnid dem så skallen løsnes og falder af. Kom de afskallede hasselnødder i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes olie, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas.

Den bedste morgenmad

9 tanker om "Den bedste morgenmad"

    1. Ditte Ingemann

      De smager skønt og er mættende, men de får desværre ikke den sprøde konsistens som alm. vafler – synes bestemt du skal prøve opskriften alligevel.

      Reply
  1. Inger

    NU skal jeg ha mit vaffeljern fundet frem igen. Det er alt for længe siden, vi har spist vafler, men dine ser så lækre ud, og jeg synes det lyder så lækkert med mandelmel og uden sukker – perfekt :-))

    Reply
  2. Linda Skovgaard

    Hej Ditte,
    Tak for en dejlig inspirerende side 🙂

    Vil lige høre hvor du køber MANDEmel og om man mon kan bruge det til at bage sin egen mand? 😉

    Mvh. Linda

    Reply
  3. Grith Hammershaimb

    Lækre vafler, vil lave dem til børnehaven som har 0 sukkerpolitik 😉

    Mon ik man kan putte hvidtøl i for sprødhed…ligesom med pandekager? 🙂

    Vh Grith

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *