{ 19. januar 2017 }

Falafel-vafler

vafler
Der er ingen tvivl om, at vafler er populære og alle vegne i blog-land popper vafler op i alle afskygninger, og især falafler muteret til vafler fik min opmærksomhed, og nu er jeg hooked – det er jo en genial spise. Udover at falafel-vafler smager virkelig skønt, så er de super nemme at lave, hvilket betyder at de er blevet min redningsaftensmad op til flere gange. 

Jeg har fundet inspiration til mine falafel-vafler lige her  – det gode ved disse vafler er, at du kan toppe dem med lige det du har lyst, fx. bagte grøntsager, som denne lune græskarsalat  sammen med fintsnittet kål, avocado og tahindressing.

{ FALAFEL VAFLER }
4 stk

1 dåse kikærter
2 æg
1 fed hvidløg
1 spsk sesamfrø
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
3-4 spsk frisk koriander
1/2 tsk stødt gurkemeje
salt og peber

Dræn kikærterne og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, og blend det hele godt sammen til en glat dej. Varm dit vaffeljern op og smør det med olie. Fordel et par skefulde dej på hver vaffelplade, luk vaffeljernet og bag vaflerne i ca. 5-6 minutter, indtil de er gyldne. Server falafel-vaflerne med salat, bagte grøntsager, humus, dressing eller hvad dit hjerte begærer.

falafelvafler

*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager og have en vegetarisk dag ind imellem, så er min bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

4 tanker om "Falafel-vafler"

  1. Jette Margrethe

    Hej Ditte.
    Er så glad for dine lækre opskrifter.
    Jeg kan se at flere af jer ‘Bloggere’ har det firkantede vaffeljern. Dur falafelvaffel også til det almindelige hjerte vaffeljern?

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *