{ 7. februar 2015 }

Fastelavnsboller med vaniljecreme

Fastelavnsboller med vaniljecreme

Jeg har længe gået med tanken om at udvikle en sundere fastelavnsbolle uden sukker og hvedemel, men jeg synes faktisk ikke det er muligt at lave en fastelavnsbolle, som kan hamle op med denne skønne variant, som er fyldt med både creme og remonce (og SUKKER). Så derfor skal I ikke snydes for denne gode opskrift på, hvad jeg synes, er de bedste fastelavnsboller.  

{ FASTELAVNSBOLLER } 18-20 stk.:

DEJ:
40 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 450-500 g hvedemel
et nip salt

CREME:
4 æggeblommer
30 g rørsukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver (eller kornene fra en vanillestang)

REMONCE:
150 g rørsukker
150 g marcipan
125 g blødt smør

Smelt smørret sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren, som røres ud deri. Sukker, kardemomme, æg og salt tilsættes og det hele røres godt sammen – jeg brugte min røremaskine. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden, at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter – imens laves creme og remonce.

Alle ingredienser til vaniljecremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.

Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.

Når dejen har hævet, rulles den ud af flere omgange og skæres ud til små firkanter. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant og fold alle fire hjørner ind på midten, så fastelavnsbollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.

Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade – inden bollerne skal i ovnen pensles de med mælk eller æg, hvorefter de bages i ca. 12 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.
Når fastelavnsbollerne er afkølede, pyntes de med tyk glasur eller smeltet mørk, chokolade.

Fastelavnsboller med vaniljecreme

0 tanker om "Fastelavnsboller med vaniljecreme"

 1. Anne-Marie

  De ser lækre ud og der må altså også være plads til en rigtig kage en gang imellem. Så vidt jeg har lært går blodsukkeret ikke amok, når måltidet samtidig er fedtholdig. Og det må man sige de her lever op til.

  Kh.
  Anne-Marie

  Reply
 2. Nanna

  Skal lave dem i dag 🙂
  Jeg fik din søde sunde sager og salater i fødselsdagsgave. Nu er jeg lige flyttet til kbh fra århus, så har desværre ikke café glad tæt på mig, men forhåbentligt andre gode alternativer.
  Tak for dine fine opskrifter
  kh Nanna

  Reply
 3. Mia Maia

  Min veninde Pernille, der har bloggen http://glutenfrimagi.dk har faktisk lavet noget fastelavns boller uden mel – dog ikke helt uden sukker, men tænker det bliver svært.
  Jeg glæder mig til at skulle prøve at bage dine imorgen. Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor tyk creme skal være når den tages af varmen?

  Reply
 4. Mette

  Nøj, de er blevet gode – stor lykke i familien!
  Også selv om jeg havde lidt svært ved at få indholdet til at blive inde i bollerne. Mon du har brugt nogle særlige tricks?

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Mit fyld har også svært ved at blive inde i bollerne, men det handler om at lukke dem godt sammen. Hvis der flyder for meget ud, så plejer jeg at smøre det under bunden på bollerne, for det skal ikke gå til spilde 🙂

   Reply
 5. Signe

  Skal det være rørsukker eller kan man godt bruge almindelig sukker? Jeg har nemlig et ordentligt laget af almindelig sukker..

  Reply
 6. LikeBree

  Nøj, hvor ser det bare ekstra flot ud med rød-grøn-pynt på. Er det pistacie og frysetørret hindbær? Det får dem lige ophøjet fra en almindelig fastelavnsbolle til luksusudgaven 🙂
  Vil lige tilføje, hvis andre kunne have brug for info – Cremen kan sagtens lade sig gøre at lave med soyamælk med vanille i stedet for mælk, til os med problemer i dén afdeling 🙂

  Reply
 7. HenrietteP

  Jeg forstår ikke hvordan du får cremen til at blive inde i bollen. Synes altid cremen flyder ud, lige meget hvor meget jeg presser siderne sammen.

  Reply
 8. Julie Rønnow

  Super lækre fastelavnsboller – det må jeg gi’ dig.
  Jeg har dog for meget remonce tilbage. Ved du om man kan fryse det ned?

  Reply
 9. Astrid

  Jeg lavede dem sidste år – min familie var vilde med dem! De har indimellem talt om dem siden. Så jeg er gået i gang med dette års 1. omgang. Håber de bliver lige så flotte denne gang 🙂 Tak for en god opskrift!

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *