{ 15. august 2016 }

Grøn Mandag / Greenie

Grøn Mandag / Greenie
Forleden dag fik jeg en besked fra min rigtig gode veninde, som havde brug for lidt ny inspiration til morgenmaden – jeg er jo morgenmadsentusiast og havde straks masser af gode opskrifter og tips til hende. De sidste mange måneder har der stået det samme på menuen hos mig hver morgen; nemlig greenie – en grøn smoothie med masser af grøntsager. 

Jeg sørger altid for at starte min dag med grøntsager, og i øjeblikket bliver det i form af min favorit-greenie, som er fyldt med både broccoli og spinat – jeg kan virkelig mærke en forskel, på især min hud, når jeg drikker denne greenie mange dage i træk. Jeg håber min seje veninde også vil prøve at kaste sig over denne opskrift, og jeg er spændt på hvad hun synes. Jeg vil også gerne give alle jer en lille udfordring – at starte dagen i grøntsagerns tegn! Så jeg håber I vil lege med og prøve at starte bare en enkelt dag i løbet af den næste uge med et grønt morgenmåltid; fx. bruge min opskrift på greenie eller selv finde på noget lækkert. I må endelig smide en kommentar her på bloggen og fortælle om det, eller tagge mig i et billede på Instagram, hvor I kan finde mig under @Ditsen.

{ Greenie med ingefær & kanel }
1 person

100 g frossen spinat
100 g frossen broccoli
1 moden banan
ca. 2 – 2 ½ dl mandelmælk, alm. mælk eller vand
5 g ingefær
1 tsk kanel
1 tsk lakridspulver
1 tsk peanutbutter

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse i ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Jeg kan godt lide at hælde min greenie i en skål og toppe med granola og spise den med ske, men du kan sagtens hælde den på glas og drikke den i stedet.

Grøn Mandag / Greenie

6 tanker om "Grøn Mandag / Greenie"

 1. Karoline Svinth

  Hej Ditte, bliver man mæt og er der nok protein i den i forhold til det anbefalede? Eller spiser du andet ved siden af? Kh Karoline

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Hej Karoline,
   Jeg bliver fint mæt af denne portion i flere timer – du kan sagtens tilsætte proteinpulver, hvis du har brug for ekstra protein, eller fx. spise et æg ved siden af – hvis jeg skal til hård træning drikker jeg denne greenie inden og spiser ofte protein når jeg kommer hjem fra træning 🙂 (I min greenie er der 12 g protein)

   Reply
 2. Louise

  Hej Ditte, lækker opskrift! Den vil jeg prøve. Køber du færdig frossen broccoli eller har du selv dampet og så frosset det!?
  Så har jeg også ville spørge dig, om du vil overveje at lave et indlæg om de køkkenmaskiner du har for jeg kan se på dine billeder, at du jo har et masse godt udstyr, og jeg ville sætte stor pris på, at få lidt inspiration til udstyr og høre, hvilke modeller du har

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Tak for din kommentar, Louise – jeg køber frossen broccoli… for det er nemlig så nemt 🙂 Du kan tro, at jeg gerne vil lave et indlæg omkring køkkenmaskiner… rigtig god idé!

   Reply
 3. kristina

  Hej Ditte.
  Tak for udfordringen! Den er velkommen her efter en lidt for sød sommer. Har du nogle gode forslag til morgenmad med grøntsager når jeg ikke har mulighed for at lave den om morgenen. Jeg forbereder min morgenmad aftenen før og transporterer den til mit arbejde hvor jeg enten spiser den før arbejde eller i løbet af formiddagen.

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Åh, sikke en udfordring til mig 🙂 Du kan faktisk godt lave en greenie og stille på køl til næste morgen. Du kan også lave chiagrød med spinat, bage nøddebrød med kål og toppe med fx. avocado/tomat, køleskabsgrød med revet gulerod eller lave en form for morgenmadssalat med avocado, tomat, agurk, æg, nødder og måske lidt bær 🙂 Håber du kan bruge mine idéer som inspiration.

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *