{ 13. september 2015 }

Grønne hotdogs

Grønne hotdogs

Jeg startede min søndag meget tidligt, for jeg var nemlig i Go’morgen Danmark og lave grønne retter fra min nye kogebog Mit Grønne Køkken. Jeg lavede to retter fra bogen; bagte avocado’er med grønt fyld og grønne, vegetariske hotdogs – I får her opskriften på mine hotdogs, som altså smager rigtig godt og passer perfekt til en kødfri dag. 

Da jeg kom hjem fra Go’morgen Danmark opdagede jeg sørme, at min bog havde sneget sig ind på Saxos bestseller-liste og lå på 1. pladsen – så alt i alt har det været en ret god søndag på trods af regn, blæst og manglende søvn.

{ Grønne hotdogs }
8 stk – ca. 4 personer

Jeg kan rigtig godt lide en god hotdog og bruger altid disse grøntsags-fladbrød som pølsebrød. På den måde får jeg alligevel en masse grønt. Skal det være helt grønt, har jeg lavet en pølse af kikærter og grøntsager. Top din hotdog med dine favoritter, men her er mit bud på velsmagende, farverig topping.

Grøntsagsbrød, 8-10 stk:
500 g blomkål
1 dl alm. mandelmel
50 g revet parmesan
2 æg
4 tsk loppefrøskaller
1 tsk havsalt

Pølser, 8 stk.
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
salt og peber
1 ds kikærter
1 æg
2 tsk loppefrøskaller
3 spsk alm. mandelmel

Ramsløgsmayo:
8 spsk god mayonnaise
1 håndfuld friske ramsløg eller en anden krydderurt med lidt hvidløg

Skær blomkål til grøntsagsbrød i mindre stykker, og blend, indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend igen. Form dejen til 8-10 store, flade brød. De er nemmest at forme direkte på en bageplade med bagepapir med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af, før du fjerner dem fra bagepapiret.

Hak hvidløg og peberfrugt til pølserne groft. Varm olie op på en pande, og svits løg og peberfrugt sammen med spidskommen og chili. Svits, indtil peberfrugten er helt blød, smag til med salt og peber. Kom blandingen i en blender sammen med kikærter, æg, husk og mandelmel, og kør, indtil blandingen er helt blendet. Stil blandingen på køl i ca. 30 minutter. Når “farsen” er kølet, form du den til 8 aflange pølser. Det er nemmest med fugtige hænder. Steg pølserne i olie på en pande i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Bag dem derefter færdig ved 175 grader, varmluft, i ca. 15 minutter.

Hak ramsløg, og rør med mayonnaise. Saml din hotdog med et brød, pølse, en smule ramsløgsmayo og evt. syltede rødløg.

Grønne hotdogs

0 thoughts on “Grønne hotdogs

  1. Mia / Den Pæne Overflade

    Jeg blev lige opmærksom på din kogebog, da jeg hyggede med morgenkaffen til GO’ morgen. Den må jeg dælme lige få fat i! 🙂 De ser virkelig lækkert ud og man har jo faktisk ikke rigtig lyst til at kaste sig over ostepølserne!

    Reply
  2. Nicoline

    hej
    Aj hvor ser det bare lækkert ud..!!
    Har dog et lille spørgsmål, da min mands mave ikke kan klare ost om der er noget andet man kan bruge?

    Reply
  3. Pernille Sk

    Sweet Jesus.. Har lige lavet dine hottere med et par småændringer af hensyn til køleskabets indhold og med tilføjelse af lynsyltede agurker og bløde løg. Det smagte himmelsk!! Selv min 3-årige spiste med begejstring! 🙂

    Reply
  4. Sine

    Hej Ditte 🙂
    Jeg skal stå for noget natmad nytårsaften, og synes disse ville være top lækre at diske op med.
    Derfor tænkte jeg på om det er muligt at lave dem i forvejen og så varme det hele i ovnen inden de skal serveres?

    God jul, og godt nytår fra Sine 🙂

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *