{ 16. marts 2017 }

Grøntsagstærte med gedeost


Galette er en fransk tærte, som kan variere meget både i udseende og i smag. Her er en version med grøntsager og gedeost, men du kan sagtens variere fyldet. 

{ GRØNTSAGSTÆRTE } 
4 personer

Dej:
200 g blødt smør
250 – 300 g hvedemel
200 g fuldkornsmel
1 dl vand
1 tsk salt

Fyld:
2 peberfrugter
1 squash
200 g tomater
2 rødløg
2 stilke rosmarin
2 stilke timian
salt og peber
2 spsk olie

ca. 20 sorte oliven uden sten, hakket
150 g blød gedeost

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen; når den gør det, sættes den på køl i ca. 1 time.

Skær peberfrugter, squash og tomater i små tern. Hak løg, rosmarin og timian fint. Steg det hele i olie på en varm pande, indtil det er mørt, ca. 10 minutter. Smag fyldet til.

Rul dejen ud til to cirkler, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyldet i midten af cirklen, og smuldr oliven og gedeost henover. Fold kanterne op over, så fyldet bliver dækket en anelse. Bag tærterne ved 200 grader, varmluft, i ca. 30 minutter.

Servér fx med en lækker salat – find inspiration til salater her.

*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager og have en vegetarisk dag ind imellem, så er min bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

2 tanker om "Grøntsagstærte med gedeost"

  1. Carina

    Det ser lækkert ud, men galette er nu boghvedepandekager en bretonsk specialitet, som også er meget lækkert.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *