{ 30. juni 2011 }

guf guf guf

guf guf guf

Jeg fatter ikke, hvordan æggehvider og sukker kan smage så fantastisk….. Ja, jeg taler selvfølgelig om guf! En meget undervurderet spise.

Jeg elsker guf og en isvaffel uden guf er ikke en rigtig isvaffel. Guf er ligesom det, der fuldender is, og hvis det stod til mig, burde man komme guf både nederst og øverst i vaflen og det er præcis det jeg har tænkt mig at gøre. Så derfor har jeg selv lavet guf, købt vafler og is og er nu klar til at lave min helt egen isvaffel med al den guf jeg lyster!

Det er meget meget nemt at lave guf selv – man skal dog væbne sig med tålmodighed, da det tager en hulens tid, men det klarer min røremaskine heldigvis for mig. En god guf skal ha´den tid en god guf skal ha´.

Jeg har lavet en lille portion guf, som nok rækker til ca. 5-6 pers., alt efter hvor guftrængende man er.

GUF:
50 g. pas. æggehvide
150 g. sukker
0,5 dl. vand
Evt. rød farve eller jordbær- eller hindbærmarmelade til at farve guffen med.

Kog sukker og vand i en gryde og lad det koge et par minutter til det tykner en smule. Pisk æggehviderne stive og kom evt. jordbærmarmelade ved, hvis det skal være lyserødt. Hæld sukkerlagen langsomt i æggehviderne, mens der stadig piskes. Bliv ved med at piske i ca. 10-15 minutter indtil guffen er stiv, skinnende og lækker.

guf guf guf

Du kan finde opskrifter på mine favorit-is lige her.

guf guf guf

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

50 tanker om "guf guf guf"

 1. Cphfoodie

  Hej Ditte,

  Jeg har lige opdaget din blog og jeg er hooked!! Sikke skønne skønne billeder og så et indslag om GUF – Fantastisk!!
  Hvad kamera og linser skyder du med? – dine billeder er så lækre man næsten kan smage maden – keep them coming 🙂

  PS: Jeg håber vaffelen med guf, guf og så lit mere guf smagte 🙂
  /Sandra

  Reply
 2. Ditte

  Hej Sandra,
  Tusind tak for din søde kommentar. Jeg har tidligere brugt et Lumix TZ7, men bruger idag udelukkende mit elskede Sony NEX-5 med den medfølgende 18-55 mm. Jeg kan varmt anbefale at investere i dette kamera, da det er et super kompakt DSLR kamera.
  Min vaffel med guf blev til en vaffel med guf og en lille bitte smule is 😉
  /Ditte

  Reply
 3. Anne Haugaard Boldsen

  Hej Ditsen
  Uhm dit guf- indlæg vækker minder fra vores pure ungdom! Man kan jo også bare fylde vaflen med intet andet end guf!!! Det tror jeg vi vil gøre her i huset inden længe!! Har ventet med længsel på at få muligheden for at kommentere – skal dog nok lade være med at overdrive!
  You´re the best foodqueen… Love Anne

  Reply
 4. Ditte

  Søde Anne, tak for din kommentar! Dejligt du gider læse med. Det er skønt at være blevet så voksen, at man helt selv bestemmer præcis hvor meget guf man vil spise! Kan kun anbefale selv at lave – sikkert lige noget for Morten 🙂

  Reply
 5. claus feldborg

  hey ditte!
  lækker opskrift, og flot side. har selv haft gode erfaringer med at bruge flormelis i stedet for sukkersirup. dette gør ‘guffen’ en smule fastere.
  hilsen claus

  Reply
 6. Ditte

  Hej Claus, Ihh hvor hyggeligt med en kommentar fra dig. Tak for det gode tip -det skal jeg helt sikkert prøve!

  Reply
 7. Maria

  Hej Ditte.
  Elsker elsker elsker din hjemmeside og det nye design er super flot!
  Har prøvet flere af dine opskrifter og de har alle været en succes, så tusinde tak for en lækker blog 🙂
  Denne guf er rigtig lækker, og rigtig nok undervurderet som du siger 😉 Jeg lavede den med min veninde og vi puttede en smule jorbærmarmelade i for at give lidt smag og farve, det var super.
  Jeg tænkte lidt på noget – i forhold til dine oprskifter på mad (og ikke de usunde søde sager) hvor meget vægt ligger du så på sundhed? 🙂
  Knus Maria

  Reply
 8. Ditte Thuesen

  Hej Maria,
  Tusind tak for din kommentar; dejligt du følger med og afprøver opskrifterne.
  Mht. sundhed ift. mine opskrifter er sundhed et meget bredt begreb og som kan defineres på mange måder. Jeg arbejder til dagligt med socialt udsatte grupper, hvor jeg ofte diskuterer begrebet sundhed. Sundhed betyder noget andet i mit eget køkken end på mit arbejde; sundhed er så mange ting. For mig handler det ikke kun om at følge de officielle anbefalinger, men i høj grad om råvarer, tilberedning, smag og ikke mindst mængder. Jeg tænker meget over sundhed og ernæring og for mig handler det om at finde en balance, uden at gå på kompromis med smagen! For mig er sundhed også at vælge råvarer fremfor produkter, her mener jeg forarbejdede fødevarer og f.eks. light produkter. Men jeg kunne blive ved og ved, så jeg stopper her og siger endnu engang tak for din hilsen 🙂

  Reply
 9. Pingback: Cupcakes med kokos og citron - The Food Club

 10. trine

  Hej 🙂 FED blog!

  Ved du om man kan lave Guf´en i forvejen (et par timer før den skal bruges) og så bare komme den på en sprøjtepose?

  På forhånd tak

  Trine 🙂

  Reply
  1. Ditte

   Hej Trine, Tak for din kommentar. Du kan sagtens lave guf nogle timer inden den skal bruges. Bare rør den hurtigt op inden brug og så er den som nylavet 🙂

   Reply
 11. Ulla Nielsen

  Hej Ditte.
  Da jeg selv er en stor gufelsker synes jeg du skal prøve at tilføje en ½ – 1 tsk eddike til din guf efter sukkervandet , det gør dit guf fast i konsistensen og det holder sig fast meget længere tid. (Man kan ikke smage det 🙂

  Reply
 12. Helle Bundgaard

  Hej Ulla, vi har lige prøvet din opskrift på guf. Det bedste guf vi nogensinde har smagt. Skålen med guf er i skrivende stund næsten tom, så nu vil jeg skynde mig tilbage, mens der stadig er noget. Isen er derimod stort set urørt 🙂

  Reply
 13. Fætter Guf.

  Dejlig opskrift, den skal ikke ændres da den er perfekt… nåja… husk det skal være pasteuriserede æggehvider, så man også kan nyde is i fremtiden uden ondt i maven, hehe.
  GUF hilsen

  Reply
 14. Pingback: Den bedste is - Nemme isopskrifter - The Food Club

 15. Pingback: Hjemmelavet is med kondenseret mælk – Jordbæris – The Food Club

 16. Tina

  Hej.
  Jeg vil gælde mig til at prøve at lave den. Har lige lavet en aftale med naboen om at den står på is og guf i morgen eftermiddag. Mums vi glæder os..

  Tina.

  Reply
 17. Lis Lindgaard

  Hej gufelsker
  Jeg har lavet en kæmpe portion guf som er blevet brugt til isvafler. Mit spørgsmål er nu, kan man fryse guf ned og bruge det til marengs eller hvad kan jeg bruge resten af guffen til?

  Hilsen en GUF elsker 🙂

  Reply
  1. Ditte

   Fantastisk med en gufelsker! Jeg har ingen erfaring med at fryse guf, men mit bud er, at du helt sikkert kan bage marengs af resterne 🙂

   Reply
 18. Lis Lindgaard

  Hej Ditte
  Undskyld jeg ikke fik dit navn med i første mail.
  Fed blog du har. Ja jeg kan sikkert godt bage merengs, men kunne godt tænke mig at vente til jeg skal have gæster på lørdag, men det er længe at have det stående i køleskabet……

  Hilsen fra gufelsker Lis

  Reply
  1. Ditte

   Tusind tak, Lis – jeg kan desværre ikke svare dig på om du kan fryse eller opbevare guf på køl i flere dage ;-)Ellers må du bage marengs nu og gemme det til næste weekend.

   Reply
 19. Pingback: Min nye roommate | Ret-raad

 20. Eva

  Hej Ditte.
  Det lyder super lækkert med guf. Ved du om man kan bruge stevia istedet for sukker? Eller om det bliver noget underligt noget?
  KH Eva

  Reply
 21. Lotte Christensen

  Hejsa
  Har lige set din opskrift på guf, har du fundet ud af om man kan fryse det? Hvor lang tid kan det holde sig på køl? Glæder mig til at prøve at lave det

  Reply
 22. pia

  Hej Ditte

  fik mig et godt grin over din beskrivelse af guf. Jeg elsker også guf og vil prøve din opskrift

  Hilsner Pia

  Reply
 23. Maj-Britt From

  Kan ikke huske at jeg har smagt så god en guf. Nem opskrift, med et super godt resultat. Jeg brugte ikke farve eller marmelade.

  Reply
 24. Christel

  Hej. Er lige igang med at lave guf til børnefødselsdagen imorgen. Ville dog høre hvordan den skal opbevares – er det på køl i skål med låg?

  Reply
 25. Lotte Christensen

  Hejsa
  Elsker guf . Hvor mange timer kan det holde sig på køl? (Skal nemlig lave det som tilbehør til dessert til 40 års fødselsdag)

  Reply
 26. Lotte Christensen

  Tak Ditte. Så den bliver ikke tynd efter en 3 timer? . Tænker at tilføje lidt vanilje aroma, tror du det vil blive godt ?

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Helt sikkert – lyder lækkert. Jeg må være ærlig og sige, at jeg normalt har lavet den og spist den med det samme 😉 Men jeg har dog lavet guf engang om formiddagen og serveret den mange timer senere, sidst på aftenen, hvilket gik fint… Hvis du er i tvivl kan det være du skal lave en test inden fødselsdagen 😉

   Reply
 27. Lotte Christensen

  Så er der Guf, jeg har tilsat lidt eddike og lidt flydende Vanilje, konsistensen er fast, og det smager bare godt, så tror at det smager endnu bedre når det har været lidt på køl .

  Reply
 28. Laila

  Hej Ditte,

  mine venner har is butik i udlandet, de kender ikke til guf. Jeg har tænkt mig at introducere guf i de varme lande J Dog et spørgsmål, da jeg vil skalere portionen op, hvor længe kan det holde? Er ikke klar over om der overhovedet findes past. æggehvider, men det finder jeg ud i ferien. Tak for fed blog/opskrift/inspiration.

  Reply
  1. Ditte Ingemann Forfatter

   Det kan ikke holde så længe – efter et døgn i køleskabet vil det falde sammen, evt. allerede efter nogle timer.

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *