{ 10. maj 2012 }

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Jeg har lavet en opdateret guide til Barcelona efter min ferie i den dejlige by i december – læs min guide i bunden af indlægget.

Jeg har aldrig før været i Barcelona, hvilket egentlig er en stor fejl. Der skulle et par dage til før byen vandt mig, men ved nærmere bekendtskab byder byen på utrolig mange interessante ting, både på mad- og kulturfronten.

Jeg vil dele en hel bunke stemningsbilleder fra min uge i Barcelona med jer – i bunden står en smule om nogle af de steder jeg spiste. Der er jo så mange gode spisesteder i Barcelona, og jeg har ikke nået en brøkdel af dem, så denne guide til Barcelona er blot en videregivelse af de caféer og restauranter jeg stødte på.

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona

Guide til Barcelona:

Nye anbefalinger:

Bacoa Kiosko: Burgerrestaurant som findes flere steder i Barcelona – de er kendt for deres gode kvalitet og økologiske kød. Der er masser af forskellige burgere at vælge imellem og de laver bl.a en burger low-carb-style uden bolle, men med salat i stedet (den kan anbefales)

Flax & Kale: Hvis du gerne vil spise godt og sundt, så er Flax & Kale stedet. Her kan du få avocado-madder, acai-bowler, kokosyoghurt, veganske croissanter og koldpressede juicer i alle regnbuens farver. Stedet er stort, lyst og venligt, men det kan være en god idé at booke bord, også til morgenmad.

Satan’s coffee corner: Hyggelig kaffebar med rigtig god kaffe – desværre nåede jeg ikke at prøve deres mad, men kaffen var fremragende. Hvis du er kaffenørd, er Satan’s stedet at besøge.

Federal: Denne café er at finde to steder i Barcelona, og jeg kan virkelig anbefale at spise her. Især deres morgenmad er rigtig god, og med et stort udvalg af forskellige slags æg, brød, yoghurt og smoothies. Stedet er også perfekt til en kop kaffe og et stykke kage.

Teresa Carles: Dette sted er i familie med Flax & Kale, og vi spiste aftensmad her – deres menukort er vegetarisk, og ganske udemærket. Det var ikke min bedste gastronomiske oplevelse i Barcelona, men helt udemærket, og med lidt for enhver smag.

Green & Berry: En juice og smoothie bar med masser af koldpressede juicer, salater, raw snacks og meget andet lækkert. Vi lavede et pit-stop her, og tankede op med grøn juice og raw oreo-kage.

Los Caracoles: Et ret pudsigt sted (og stort sted med masser af rum og små kroge) tæt ved Rambla’en. Stedet har eksisteret siden 1835 og tjenerne er fint klædt på med hvide skjorter og sorte butterflies – de er kendte for deres grillede kyllinger, som vi smagte, og kun kan anbefales. De har masser af tapas på menuen, men også fisk, grønne retter og kød. Utrolig sød og hjælpsom betjening, og jeg vender klart tilbage.

Nino Viejo: Dette sted havde jeg fået anbefalet og booket bord hjemmefra (hvilket er nødvendigt), for stedet har nemlig kun få siddepladser og er meget populært. De serverer mexikansk mad, og man sidder ved små borde med plastikduge i et meget farvestrålende lokale. Maden er fuldstændig fantastisk, smuk, delikat og veltillavet. Det er helt klart det bedste sted jeg har spist i Barcelona, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage. De laver også gode, men meget stærke drinks, så pas på med for mange af dem 🙂

Caravelle: Et rigtig skønt sted i Raval. Vi spiste morgenmad her et par gange, og de laver virkelig god røræg (og jeg er en meget kræsen røræg-spiser). Du kan både spise morgenmad, frokost, aftensmad eller blot drikke en kop kaffe eller øl her, men uanset hvad er stedet et besøg værd.

Nømad Coffee: Hvis du er kaffenørd vil du elske dette sted – her kan du få rigtig god kaffe og der bliver kræset om hver en lille detalje. Stedet ligger i et rigtig hyggeligt kvarter, så du kan også tage en to-go-kaffe og gå rundt og kigge på de hyggelig butikker i de små gader.

Blueproject Foundation – El Café: Ganske hyggeligt sted med sund mad på menuen – de laver RAW food, og der er både salat, sandwich, suppe, kager og snacks på menuen – perfekt som et frokoststop. Næste gang skal jeg prøve deres out-of-ths-world-carrot-cake.

Tidligere anbefalinger:

Flash Flash Tortilleria: Umiddelbart et lidt spøjst sted gemt godt væk i bydelen Eixample, men tydeligvis et vellidt sted, hvor mange stamgæster kommer forbi. Priserne er lave og som navnet fremgår specialiserer de sig i tortillas – prøv den med kartoffelchips!

Delacrem: Fantastisk lille is-bar med det lækreste is og god kaffe. Jeg spiste en del is på turen og kvaliteten varierer en del, men på Delacrem er smag og kvalitet i top!

Rita Rouge: Bar og restaurant, som en af mine læsere anbefalede mig – tak for det. Hyggeligt, afslappende sted med god mad, tapas og meget stærke drinks. Husker ikke helt hvordan jeg kom hjem derfra 🙂 I weekenden er bordreservation nødvendig!

Espai Sucre: Jeg havde på forhånd bestilt bord på denne dessertrestaurant, som kun serverer forskellige dessert-menuer. Meget minimalistisk sted med smukke og anderledes desserter. Jeg valgte chokolade-menuen, som bestod af tre desserter med vin, samt et stort fad med specielle petit fours. Især var det en sjov oplevelse at spise chokolademousse med tobak. Man skal ringe på dørklokken for at komme ind og huske at have lidt penge på lommen!

Betty Ford: Skøn lille bar i Raval, som klart blev mit yndlingsområde. Vi så en fodboldkamp, mens vi fik gode burgere og kolde øl. Man skal helst troppe op inden kl. 23, hvis man vil undgå at burgerne er udsolgte. Hyggeligt sted med mange internationale gæster og sød betjening!

Veggie Garden: (C Dels Angels 3) Vegetarisk og vegansk sted, også i Raval, med et spændende menukort og super mange lækre juices, så hvis man trænger til en kødløs dag, så smut forbi Veggie Garden!

Mistral: Jeg blev efter nogle dage ret træt af at spise croissanter og andet hvidt brød til morgenmand, så heldigvis stødte jeg på dette lille bageri, som laver forskellige grove og økologiske typer brød. Jeg må dog alligevel fremhæve deres chokoladecroissant, for den var suveræn!

22 tanker om "Guide til Barcelona"

 1. Ida

  Jeg var i Barcelona sidste sommer, og var heller ikke umiddelbart overvældet af byen. Men nøj hvor kan man spise godt dernede!
  Dine billeder er vildt flotte og dine tips skal gemmes og bruges engang!

  Reply
 2. Mette

  Uha – det ville være ærgerligt, hvis du ikke var faldet for den by. Der er jo vidunderligt!!

  Jeg drømmer om snart at komme tilbage…..!!!!

  Reply
  1. Ditte

   Jeg synes altid lige det tager nogle dage før man får et ordentligt indtryk af en storby. Det er typisk, at det er de sidste dage man opdager alle de fede steder, men jeg må bare tilbage til Barcelona igen 🙂

   Reply
 3. Natasja S.

  Sikke et lækkert indlæg! Der ser helt vildt skønt ud. Jeg har sendt linket til indlægget videre til min søster, som skal til Barcelona for første gang senere på året 🙂 Jeg er sikker på hun bliver ellevild!

  Rigtig god weekend.!

  Reply
  1. Ditte

   Tusind tak – det var også en skøn tur. Håber din søster kan bruge nogle af mine tips. God weekend!

   Reply
 4. Malene

  Tak for det appetit-vækkende indlæg! Jeg ser frem til at besøge byen om en måned! Skal snart igang med planlægningen af vores mad-ferie i Barcelona, så godt med lidt tips!

  Fortsat god appetit;o)

  Reply
 5. Jane

  Øj, nogle flotte billeder! Jeg var i Barcelona for et års tid siden og blev også vundet over. Jeg er ellers “Pariserpige”. Men as we speak, er vi i gang med at booke et lille efterårsbreak til Barcelona, så jeg laver lige bookmark på din post!

  🙂

  Reply
  1. Ditte

   Sejt – jeg vil helt sikkert også gerne tilbage til Barcelona og må tilstå jeg aldrig har været i Paris, så måske jeg skal prøve det først 😉

   Reply
 6. Mette

  Super fede billeder!!! Jeg fotograferer selv, og bliver meget inspireret af at følge med på din blog:-)
  Du bruger i øvrigt nogle virkekig fede skriftyper til dine indlæg, må man spørger hvad de hedder?
  Jeg tænker både på den type, du skriver “Barcelona” med i det første billede og den skråskrift du bruger som overskrift ved dine indlæg.

  Reply
  1. Ditte

   Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide mine billeder 🙂 jeg finder alle mine fonte på Dafont, hvor de er gratis, så det skal du næsten tjekke ud – der er utroligt mange!

   Reply
 7. Marian

  Jeg er fuldstændig VILD med Barcelona og har været der 1 mio. gange. jeg elsker også spansk mad! Dine snap shots tog mig lige en tur med på memory lane – TAK! Det ser ud som om det har været verdensbedste tur! Jeg er SÅ misundelig med glæder mig til at se dine nye food spots 😉

  Reply
 8. Grethe Thuesen

  Hej Ditte…Meget flotte billeder, fint at følge med i hvor I har været , kan dog ikke genkende noget dernedefra , selvom jeg har været der i 3 dage i 2008, men vi var heller ikke meget på gåben i de dage(Søren kender grunden)

  Reply
 9. Anita

  Fantastiske billeder, intet mindre! 🙂 Jeg fotograferer selv lidt, med “nyindkøbt” spejlrefleks, men er stadig på “lege”-stadiet, så jeg bliver enormt inspireret af dine billeder.
  Det er altid en fornøjelse at klikke ind på din blog, lækre opskrifter og meget smagfulde billeder. Bliv endelig ved!
  Og så tror jeg da nok lige, at jeg blev fyldt med lyst til at besøge Barcelona en dag 🙂

  Reply
  1. Ditte

   Tusind tak for din kommentar Anita. Dejligt hvis jeg kan inspirere dig både med billeder og opskrifter…. og måske en tur til Barcelona 😉

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *