{ 14. juni 2015 }

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Det føles allerede som uendelig lang tid siden jeg kom hjem fra Mallorca og jeg kunne sagtens tage en omgang mere på den smukke ø. Jeg har været på Mallorca én gang før og jeg er så heldig at have en mand, som kender øen ret godt, så jeg har min helt egen personlige guide. Hvis man har en idé om at Mallorca er lig med grisefest, fadøl og fulde turister, ja, så tager man helt fejl – for Mallorca er en fuldstændig fantastisk ø med smuk natur, flotte strande, lækker mad og et skønt klima. Jeg er helt forelsket i øen, og derfor har jeg samlet nogle af mine anbefalinger i bunden af indlægget, og skulle nogen af jer have nogle tips/steder/oplevelser at tilføje, så skriv dem endelig i kommentarfeltet. Vi tilbragte 14 dage på øen og boede ca. 20 minutter udenfor Palma og havde en bil alle dagene, hvilket jeg bestemt kan anbefale, da det ellers kan være besværligt at komme rundt. Vi lejede en bil igennem dette selskab, og det var både nemt, billigt og uden de sædvanlige “skjulte” udgifter. 

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Guide til Mallorca

Fibonacci: Bageri/kaffebar i Palma med et stort udvalg af kager, brød og sandwich. Butikken findes flere steder i Palma og er et fint pit-stop til kaffe eller frokost.

Canatoneta: Dette sted var feriens højdepunkt på madfronten. Canatoneta ligger lidt nord for Inca og jeg vil anbefale at have en bil for at komme dertil. Restauranten ligger i en lille, bitte by et sted hvor man ikke forventer at finde en restaurant. Stedet ejes af to søstre, og maden er lavet af lokale, økologiske råvarer, som dyrkes i familiens haver og de har skøn naturvin, som også produceres på øen. Der skal bookes bord på forhånd og man skal være opmærksom på, at de kun har en 6-retters menu, som alle får.

Duke: Lille restaurant i Palma med god, frisk mad (asiatisk inspireret) og en skøn stemning – jeg fik feriens bedste måltid her;  en RAW salat med sprød and og peanuts. Det kan være en god idé at booke bord.

Wasabi: Måske er det ikke sushi, som man spiser allermest af på Mallorca, men skulle lysten melde sig, kan jeg bestemt anbefale dette sted.

OMBU: Stedet er måske en smule turistet (ligger tæt ved katedralen), men vi fik stadig nogle rigtig gode tapas her og rigtig god betjening. Prøv deres sprøde skinke 🙂

La Molienda: Skøn kaffebar i Palma med øens bedste kaffe 🙂 De serverer også morgenmad, frokost  og kager.

Ziva: RAW cafe med juice, kaffe, kager, salater, snacks og andre sunde lækkerier. Du kan både tage maden med, eller spise den i den lille café.

Patron Lunares: Hipt sted med gode drinks og mexi-inspireret mad – restauranten er placeret i et rigtig hyggeligt område, hvor der er masser af barer, små butikker og restauranter.

Tast: Travl tapasbar i Palma – det kan være en god idé at reservere plads, og ellers har de pladser i baren, som hurtigt bliver udskiftet. De har både en tag-selv-system, men også mulighed for at bestille tapas fra deres traditionelle menukort.

Bar Flexas: Jeg nåede aldrig at spise tapas på Bar Flexas, men jeg har fået stedet anbefalet – jeg gik forbi baren og det så utrolig hyggeligt ud, så det er på listen til næste gang.

Loveeat: Hvis du er til helsekostbutikker, som mig, så kan du finde masser af gode sager i denne lille butik – friske råvarer, energibarer, kokosolie, mandelmælk og meget andet.

Flor de Sal d’Estrenc: Hvis du kommer på disse kanter (sydøst), så slå et smut forbi denne saltfabrik, som også har en skøn, lille butik, hvor man kan købe olie, salt, krydderier m.m – man kan også nyde en god kop kaffe og en kage i deres hyggelige gårdhave.

Som jeg tidligere skrev, så kan jeg virkelig anbefale at leje en bil på Mallorca for faktisk er øen rig på både smukke laguner og bjerge, som er relevativt nemme at komme til. Hele vestkysten er bjergrig og her findes nogle smukke, små byer som fx. Deia, Sóller og Valldemossa, samt en masse smukke udsigtspunkter. Fra Port de Sóller kan man tage en sejltur op ad vestkysten mod Sa Calobra/Torrent de Pareis, som er et smukt område i bunden af øens største kløft. Det kan i øvrigt anbefales at køre til Sa Calobra, da vejen dertil ned ad bjerget er en af Europas flotteste strækninger. Længere mod nord byder turen til Cap Formentor på nogle fantastiske udsigter.

Hvis du bor i nærheden af Palma kan det anbefales at køre en tur forbi Roxy beachbar i Portals Nous, hvor man kan nyde en drink eller frokost i den lille bar lige ud til vandet. Længere sydpå finder du en smuk strand ved Portals Vells – en lille strand i en idyllisk lagune.

Nogle af de smukkeste strande på øen findes på østkysten, specielt er jeg vild med Caló des Moro. Herfra ligger de smukke strande på en snor op ad kysten.

38 tanker om "Guide til Mallorca"

  1. Ditte Ingemann

   Vi boede i en lille by tæt ved Palma, Santa Ponsa og havde booket et hotel (ikke et sted jeg vil anbefale) – næste gang vil jeg nok gå efter et lille hotel i Palma eller leje et hus et sted i bjergene 🙂

   Reply
 1. Sena Bakiral

  Tak for de virkelig smukke billeder 🙂 Jeg blev lige sendt tilbage til den dejlige ø, som jeg besøgte for første gang sidste år. Du har så meget ret – Mallorca er meget andet end grisefest og jeg blev faktisk selv overrasket over hvor lækkert og flot øen er 🙂 Jeg skal helt sikkert derhen igen, og skal måske prøve at bo tættere på Palma næste gang 🙂

  Reply
 2. Tanja Maria Laursen

  Du er så sej, Ditte! Det er så fedt at se, at I kommer meget ud at rejse!
  Jeg er vild med dine rejseguides med tips til lækkerier!

  Keep up the good work!

  Kh,
  Tanja

  Reply
 3. Ditte Blog

  Tusind tak for den fine guide. Den fik mig til at bestille flybilletter til Mallorca med det samme. Min kæreste og jeg har ellers været meget i tvivl om hvor sommerferien skulle gå hen i år.
  Nu mangler vi bare et hotel. Vi vil helst bo så tæt på en god badestrand som muligt, også selvom det betyder vi får længere til Palma centrum, har du et godt tip til hvilket område vi så skal vælge? 🙂

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Hvor skønt – I kan godt glæde jer. Jeg synes det er rigtig svært at vælge hotel og område – vi boede i en lille ferieby, Santa Ponsa, ca. 20 minutter udenfor Palma. Der er fine strande, men selve byen er kedelig. Det kommer også an på om I har børn, eller er til fest og farver… eller ro og fred 🙂

   Reply
 4. Diana

  Tak for et godt indlæg. Kan du anbefale autos cano, som jeg kan se i brugte? Jeg skal selv til Mallorca og vil gerne leje bil, så håber på lidt gode råd 🙂 MVH Diana

  Reply
 5. Rasmus

  Skal man til Mallorca, skal man også spise Mallorcinsk – Celler Sa Premsa og Meson Ca’n Pedro kan varmt anbefales!

  Reply
 6. Thea

  Hej 🙂 hvad hedder den fine restaurant der ligger ude på den lille “ø” ? Kan ikke se hvad der står på skiltet, men det ser alt for hyggeligt ud

  Reply
 7. Anne Lise

  Sidder netop på denne fuldstændig fantastiske ø. Ankom tirsdag morgen og turen går retur på onsdag. Har været her et utal af gange. Kan anbefale en tur til Pollenca og en tur op ad de 365 trappetrin, eller medbring din frokost og kør en tur op på toppen af bjerget ved Randa. Her finder man fuldstændig fred og ro. En udsigt 360 grader rundt der er sindssygt smukt. Der er så mange fantastiske steder, man bliver aldrig færdig med denne ø❤️

  Reply
 8. Pia

  Hej Ditte,

  Hvor er det nogle fantastisk smukke billeder – glæder mig nu om muligt endnu mere til at skulle derned til sommer.
  Mht. Canatoneta, kan du så fortælle hvilken prisklasse det ligger i?

  Reply
 9. Camilla

  Det er en skøn guide du har lavet..skal selv afsted til sommer og kan slet ikke vente efter at have set dine mange farverige billeder! …Mange tak for en kanon god guide 🙂

  Reply
 10. Helle N. Knudsen

  Ditte du er simpelthen så sød….:) Tænk at du gad svare tilbage til mig som skrev til dig ud af det BLÅ, fordi jeg gerne lige ville vide lidt om det bil udlejnings firma som du nævner i din guide! Dette firma kan man med garanti godt benytte, vi brugte det for 14 dage siden med stor succes…:)
  Tak til dig endnu engang…<3
  Knus fra
  HELLE

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Dejligt at høre, Helle – jeg er glad for at jeg kunne hjælpe og I havde en god oplevelse 🙂 Rigtig god sommer til dig.

   Reply
 11. Allan Christensen

  SUPER billeder, de virker meget professionelle!

  Jeg har også været på Mallorca, og er selvsagt meget glad for øen. Naturen er fantastisk, og jeg kan godt lide at besøge lidt afsidesliggende strande. I år var jeg på Platja de Sa Font Celada oppe nordpå, og sidste år på Calo des Marmols nede på sydøstkysten. Disse kræver dog begge en gåtur på en times tid.

  Har man ikke mod på det, så kan jeg helt klart anbefale Es Caragol, som ligger på sydkysten. Kør til fyrtårnet i Ses Salines og parker bilen der. Jeg gik rask til, også tog det ca. 25 minutter. Stranden er ubeskrivelig smuk.

  Så er de tips givet videre 🙂

  Reply
 12. Lene Bertelsen

  Hej

  Tak for en fantastisk blog – som inspirerer på mange måder….
  Jeg skal til Mallorca i vinterferien og skal bo i Soller – vi planlægger en tur nordpå og tilbage via Inca om søndagen. Efter at have læst din blog vil jeg gerne overraske min kæreste og booke en middag/sen frokost Canatoneta…. Ikke fordi det betyder så meget, men jeg vil gerne vide hvilket prisleje det ligger i?

  Kh. Lene

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Åh, det lyder skønt… Og Canatoneta er klart et besøg værd. Vi betalte 35 euro for en 6-retters menu, og vin koster mellem 20-30 euro pr. flaske 🙂 God tur!

   Reply
 13. Karoline Svinth Juul-Olsen

  Hej Ditte, hvor ligger det sted, hvor du er fotograferet ved en pool? Og ligeledes det andet billede der er taget af en pool? Næste gang, hvis du, som du skriver har lyst til at bo i Palma, så skal du booke hotel Tres. Så lille og fint 🙂

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Tak for tippet. Vi boede på et hotel i Santa Ponsa, og det var faktisk ikke et specielt godt sted (og jeg kan ikke huske navnet) – byen er en lille ferieby, hvor der ikke sker så meget 🙂 Håber I finder et godt sted at bo.

   Reply
 14. Berit J

  Hej Ditte, har lige anbefalet din guide til en veninde, der tar til Mallorca her i sommeren,
  Kom til at tænke på en skøn restaurant i en lille by, Selva, hvor vi spiste godt, rigtig godt, for tre år siden. Den snakker vi tit om. Så her kommer et link:
  http://www.miceli.es

  Reply
 15. Regine Skotte

  Hej Ditte!
  Jeg skal til Mallorca her i efterårsferie omkring Soller. Derfor så jeg lige din guide. Jeg skal snart investere i et nyt kamera til når jeg rejser. Jeg ville egentligt derfor høre om du kan fortælle mig hvilket kamera du bruger/hvilken linse mm. Det er nogle absurd flotte billeder du tager. På forhånd tak 🙂

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Tusind tak og rigtig god tur til dig. Jeg bruger et DSLR-kamera, Canon 6D, og skyder primært med 50mm/1.4 objektiv.

   Reply
 16. Karoline Svinth

  Kære Ditte, kan du anbefale et meget lækkert morgenmadssted, hvor man kan få lækker, lækker kaffe og andet end kager og croissanter til morgenmad? 🙂 Det er fantastiske billeder, hvilket kamera er de taget med? Kh Karoline

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Jeg kan anbefale Ziva eller La Molienda – begge i Palma 🙂 Til mine rejsebilleder bruger jeg mest iPhone eller mit Canon 6D! Kh Ditte

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *