{ 8. januar 2015 }

Hotcakes – Pandekager

Hotcakes - Pandekager

Jeg ELSKER morgenmad – faktisk er det nok mit yndlingsmåltid og jeg prioriterer det lige så højt, som de øvrige måltider. For det meste består min morgenmad af æg med fx. ost, grønt og kød, rester fra dagen før eller græsk yoghurt med nødder. Jeg sørger for at spise mig mæt om morgenen, og tænker ikke på mad igen før 4-5-6 timer senere. Når det skal være ekstra festligt, så laver jeg ofte vafler eller pandekager, og har netop testet en ny opskrift på pandekager, også kaldet hotcakes.

Opskriften har jeg fundet i bogen “The Real Meal Revolution”, som bl.a er skrevet af Tim Noakes og blevet en bestseller i Sydafrika. Jeg er stor fan af Tim Noakes, som er ekspert i ernæring og fysisk aktivitet. Hans nye bog handler om LCHF, som han vælger at kalde for Banting og den er fyldt med spændende læsning og lækre opskrifter. Du kan se meget mere på bogens websiteog hvis du er interesseret i at se interviews eller forelæsninger af Tim Noakes, så findes der masser af den slags på Youtube.

Hotcakes - Pandekager

Hotcakes med blåbær, 4 pers. “Opskrift fra The Real Meal Revolution”

50 g alm. mandelmel
50 g kokosfibermel
250 g ricotta
175 ml mælk
1 tsk bagepulver
4 æg, delt i hvider og blommer
et nip salt
180 g blåbær
50 g smør til stegning

Kom mandelmel, kokosfibermel, ricotta, mælk, bagepulver, æggeblommer og salt i en blender eller foodprocessor og blend det hele godt sammen – vend blåbær i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Steg små pandekager i smør på en varm pande – brug ca. 2 spsk dej pr. pandekage.
I opskriften serveres pandekagerne med flødeost på toppen – det undlod jeg, og spiste dem bare uden noget. 

Mangler du ny, spændende morgenmadsinspiration med færre kulhydrater, så tjek min nye bog ud – den kan bl.a købes på Saxo.dk.

0 tanker om "Hotcakes – Pandekager"

  1. Mathilde

    Tak for lækker inspiration og lækre opskrifter 🙂 Min eneste anke er nogle af dine ingredienser, tænker specielt på kokussukker og kokusfibermel.. Hvor finder jeg det henne? Jeg har en enkelt gang fundet kokussukker i netto fra urtekram.. Men har aldrig hørt om melet?? Kan du eventuelt skrive et indlæg om disse ingredienser og hvorfor er det bedre med kokussukker end andet brunt sukker eller honning?
    På forhånd tak og endnu en gang tak for en dejlig blog

    Reply
  2. Karoline Egelund

    Super lækker opskrift, skal helt sikkert prøves! <3
    Er der en mulig erstatning for ricotta? Måske hytteost eller lignende?

    Reply
    1. Ditte Ingemann

      Jeg har ikke prøvet med andet end ricotta – hvis du prøver med hytteost, må du endelig melde tilbage om det bliver godt.

      Reply
  3. Birgit Mathiesen

    Åh.. sådan en stille søndag morgen.. efter en hård arbejdsuge,
    ja så ville dine hotcakes være jo bare være helt fanatiske at nyde 🙂
    Mums de ser både lækre og “tykke” ud – skal prøves og glæder mig 🙂
    Rigtig go januar.

    Reply
  4. Sonja {Dagmar's Kitchen}

    Jag älskar också frukost och de där pannkakorna ser fantastiska ut! Brukar också göra en variant med separerade ägg och vispade äggvitor, men med cottage cheese istället för ricotta. Det är även barnens favorit. Önskar dig en fin kväll!

    Reply
  5. Susanne

    Kan jeg bruge frosne blåbær mon? Eller bliver det for vådt? Orker ikke rigtig med de importerede, sprøjtede friske man finder i supermarkedet på denne tid af året…

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *