{ 13. april 2017 }

Indisk suppe med kardemomme & æble


Jeg troede faktisk dette blogindlæg skulle handle om lækre forårssalater til påskebordet, men eftersom det føles som efterår, så synes jeg denne suppe passer bedre ind. Jeg lavede en stor portion forleden aften, som jeg stadig spiser af, for jeg bliver aldrig træt af denne suppe og kan spise den på alle tider af året. 

{ Indisk suppe med kardemomme & æbler }
4 personer

En spicy suppe med masser af smag – perfekt på en kold efterårsdag. Bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste, for suppen er det hele værd. Lav gerne en stor portion, for suppen smager næsten endnu bedre dagen efter, når den har trukket endnu mere smag.

2 spsk kokosolie
2 rødløg, finthakket
3 fed hvidløg, revet
4 stængler bladselleri, i små stykker
1 æble, i små tern
2 tsk gurkemeje
15 g ingefær
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stærk karry
1 spsk garam masala
4 kardemommekapsler
1 stang kanel
4 tørrede limeblade
1 ds. hakkede tomater
ca. 1 l bouillon
100 g røde linser
1 ds kokosmælk
limesaft
salt

Topping:
frisk koriander

Varm koksolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spidskommen, karry og garam masala og lad det stege i ca. 4-5 minutter ved middel varme. Rør det hele godt rundt, og tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre ved middel varme i ca. 1 time. Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderligere 45 minutter. Smag suppen til med limesaft og evt. lidt salt. Tag kardemomme, kanel og limeblade op inden servering.

Tip! Vil du have en mere fyldig suppe, så tilsæt 1 stor kartoffel skåret i små tern.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *