{ 9. september 2016 }

Kåltacos med sprøde kikærter

Kåltacos med sprøde kikærter
I går var en rigtig god dag på mange måder – jeg startede dagen med en tur i Go’Morgen DK, hvor jeg lavede vegetarmad fra min nye kogebog, VEGETAR. Da jeg kom hjem lå min bog nr. 5 på Bestsellerlisten hos Saxo – juhuuuuuuuu. Derudover har jeg fået rigtig mange søde og postive tilbagemeldinger omkring bogen, hvilket gør mig mere glad end I aner. Jeg vil dele en af de opskrifter jeg lavede i GO’Morgen DK med jer – det er en af mine favoritter, som jeg ofte har lavet, og som er godkendt af både veninder og mand 🙂

Kåltacos med sprøde kikærter

Disse kåltacos er veganske og kan bruges til frokost eller som forret – jeg er især begejstret for valnøddefyldet, som smager super godt og kan bruges til meget andet end disse tacos. Fyldet er rigtig mættende, og minder en smule om kød i udseende og har en meget fyldig smag. Så hvis du kender en vegetar-skeptiker, så vil jeg anbefale at servere disse tacos for personen.

{ Lilla kåltacos med ristede harissakikærter }
4 personer

Kikærter:
2 ds kikærter
3 spsk olivenolie
2 spsk harissa (eller anden chilisauce)
1 tsk havsalt

Fyld:
2½ dl valnødder
½ rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk røget paprika
2 tsk oregano
2 tsk spidskommen
2 tsk løgpulver
2 spsk tomatpuré
1 spsk ahornsirup
salt og peber

Salsa:
2 modne avocadoer
2 forårsløg
½ rød chili, uden kerner
1 fed hvidløg
1 æble
salt og peber
saft fra 1 lime

Andet:
8 lilla kålblade
valgfrit: 8 spsk kraut

Dræn og skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, harissa og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30-35 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter. Sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter – de bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Kom valnødderne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser til fyldet og blend det, til det har en grov konsistens – smag det til.

Mos avocadoerne og bland dem med finthakket forårsløg og chili. Riv hvidløget i mosen og rør det hele godt sammen. Snit æblet i små tern og bland dem i – smag til med salt, peber og limesaft.

Fordel 8 små kålblade på et fad og kom en skefuld fyld på hver, top med salsa, krydrede kikærter og evt. kraut.

Kåltacos med sprøde kikærter

*****************
Min nye kogebog VEGETAR er netop udkommet, og i den forbindelse har jeg købt et lille parti bøger hjem som jeg sælger helt eksklusivt i min egen shop – hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

2 tanker om "Kåltacos med sprøde kikærter"

 1. Katrine

  Kære Ditte,
  Jeg har netop lavet disse tacos, og de smagte så godt, at jeg fluks købte din nye vegetarbog 🙂
  Især kikærterne var en favorit, de blev virkeligt ekstra sprøde af at komme ind to gange, og jeg vil klart lave dem som snacks til madpakken også! Derfor: har du nogle gode råd til, hvordan de skal opbevares, så de bliver ved med at være sprøde?
  Vh.
  Katrine

  Reply
  1. Ditte Ingemann

   Kære Katrine,
   Dejligt du testede mine kåltacos og endnu mere dejligt at du har købt min nye bog!
   Jeg plejer at opbevare kikærterne i en pose og derefter i en lukket beholder. De vil desværre miste en smule af deres sprødhed, og er derfor bedst når de lige er lavet 🙂 God weekend.

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *