{ 14. marts 2013 }

Kærlighedskage

Denne lækre kage bagte jeg på Valentinsdag, deraf navnet; kærlighedskage. Dog blev den bagt igen få dage senere, hvor jeg havde veninder til kaffeslabberas. Kagen er super lækker, intens i smagen og har en dejlig konsistens – og så er den uden tilsat sukker.

Kage med dadler og kakao, ca. 6 personer – opskriften er fra min kagebog Sunde Søde Sager, hvor du kan finde andre skønne opskrifter uden sukker.

10 bløde dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str L
4 spsk blødt kokosolie
1 dl stærk kaffe
2 tsk ren vaniljepulver
50 g god kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel
et nip salt

Skær dadlerne ud i små stykker, kom dem i en blender/foodprocessor og blend dem indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan og blend igen – kom blandingen i en skål og tilsæt æg, kokosolie og kaffe, og pisk det hele godt sammen. Tilsæt vanille, kakao, bagepulver, mandelmel og en knivspids salt – pisk det hele godt sammen.

Kom dejen i en springform med bagepapir (20 cm), og bag kagen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Når kagen er kølet helt af, kan den dekoreres med letpisket fløde og friske hindbær.

69 tanker om "Kærlighedskage"

    1. Ditte Forfatter

      Kaffesmagen er på ingen måder dominerende, så jeg synes du skal først med kaffe ;-) Ved ikke om det kan erstattes af andet, men måske du kan tilsætte f.eks. appelsinsaft… :-)

  1. Birgit Mathiesen

    Wauv.. hvor super flot :)
    Og så er vi endda i den sunde afdeling, lækkert og mums..
    Kærlighedskage den må vi da bare prøve, glæder os :))
    Knus og go weekend.

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      TAK, Birgit – den er virkelig lækker og jeg er sikker på den vil falde i din smag. Rigtig god weekend.

  2. byMelchiors

    Juhuuuuuuuuuuuuuu! Endelig en kage, jeg kan tåle! (Glutenallergi :-()

    Jeg er vild med din blog og med dine billeder og har derfor et forslag til dig: Få din skønne kalender trykt og sæt den til salg, enten i en Etsy-shop eller her på sitet. Det er næsten synd ikke at tjene lidt penge på, at du tager så gode billeder og lægger så meget arbejde. Blot et tip. Hvis du vil, kan jeg sende dig link til andre, der praktiserer det i stor stil? Jeg er sikker på, at der er flere der gerne vil betale for dine fine ting. Blot et tip :-)

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Perfekt. Tak for tippet og de søde ord. Jeg har selv tænkt på det, men droppede tanken igen, da jeg synes det er lidt noget bøvl :-) Men nu får jeg da helt lyst til at genoverveje det, så tak :-)

  3. Line

    Den ser virkelig lækker ud og som altid nogle super flotte billeder. Der er lidt raw-cake over ingredienserne., meget lækkert. Er kagen tung i konsistensen?
    Hold op hvor jeg glæder mig til pluk selv hindbær sæsonen.

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Tak, Line. Kagen er slet ikke tung. Den er rig i smagen, men faktisk meget let – sikkert pga. af, at hvedemel, smør og sukker ikke er til stede :-)

  4. Line

    Det har du nok ret i. Uhhh jeg husker tydligt den første kage jeg bagte selv, med ALT for meget sukker. Den havde lidt konsistens af en mursten. Knap så lækkert.

    Svar
  5. Nina

    Fantastisk – kender en med glutenallergi og kan aldrig finde ud af, hvad jeg skal servere. Her er så svaret! Skønt – tusind tak, glæder mig til at forsøge mig med den :-)

    Svar
  6. Sofie P

    Hvor ser det lækkert ud Ditte, men i hvilken form brugte du kaffe? Kaffe til kaffemaskinen? Kaffe til at hælde vand over? Hele bønner? :-)

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Den er stadig rigtig god :-) Den er ikke voldsom sød, men stadig meget kageagtig!

  7. Sofie

    Pinterest er et farligt strd, hvis man er lækkersulten – næsten lige så farligt som din blog! Glæder mig til at komme i køkkenet og bage denne lækketbisken! Bh Sofie

    Svar
  8. Eva staby

    Ja den ser super lækker ud, og så kan man jo nuppe et stykke eller 2 med god samvittighed. Skal lige høre kan man erstatte mandelmelet med almindelig mel ? . Kh Eva

    Svar
  9. byMelchiors

    Forresten – er det kokosolie med eller uden smag,du bruger ? Har ikke så stor succes med at bruge den med smag til madlavning…
    Glæder mig til at se din shop!

    Svar
  10. Camilla

    Mega lækker kage! Skiftede kaffen ud med vand. Den smagte af rigtig chokolade kage (min mor troede ikke at den var sund og var vældig tilfreds ;)). Skal helt sikkert bages igen! Tak for en dejlig kærlighedskage!

    Svar
  11. Malin

    Hold da op, en lækker kage! Aldri har en raw kage set mere fristende ud! Det ligner jo en “rigtig” kage ;) Normalt er jeg af opfattelsen at en kage SKAL ha rigeligt med smør, sukker og mel – men denne her ser jo bedre ud end en hvilkensomhelst chocoladekage! Mums!!!

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Tusind tak Malin. Den er nemlig rigtig god og man savner slet ikke smør, mel eller sukker ;-)

  12. Bettina

    Ser godt nok lækker ud.
    Spørsmål …. Hvis man nu ikke har , eller bruger kokos olie …. Er der så noget andet man kan bruge ? Kan man bruge alm olie ? …

    Bettina

    Svar
  13. Mia

    Synes det ser ud som om der er kokosmel i din kage og det er der også i den du har linket til, men kan ikke se det i din opskrift??

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Der er ikke kokosmel i min kage. Jeg brugte mandelmel i stedet for, men hvis du hellere vil bruge kokos, så kan det helt sikkert også bruges :-)

  14. Sofie

    Har netop lige bagt kagen – igen. Det sker mindst en gang om ugen for tiden. Denne gang er der brugt svesker og et par meget modne pærer fra frugtskålen – og resultatet er helt fantastisk – som sædvanligt! Tak :-)

    Svar
  15. Katrine Berthelsen

    Har lige guffet denne kage… Super lækker!
    Ved du noget om kalorieindholdet?
    Kæmpe fan-knus

    Svar
  16. Karin

    Skøn, skøn inspirerende side!
    Jeg har regnet kalorieindholdet for en hel kage ud til 1432 kalorier (via Shape Up), altså knap 180 kcal pr. stykke (uden flødeskum) – ikke slemt for så lækker en kage! :-)

    Svar
  17. Kristine

    Ser super lækkert ud. Vil bage den til mine kollegaer i morgen. Bruger du almindelig bagekakao eller raw kakao? Jeg plejer nemlig at bruge raw i den slags kager…

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Hej Kristine, det er også en rigtig lækker kage. Jeg brugte raw kakao, som sagtens kan erstattes af almindelig kakao – håber den falder i dine kollegaers smag :-)

    1. Ditte Forfatter

      Åh, jeg ved det altså ikke – måske bliver den en smule tør og kedelig, hvis du fryser den :-) Jeg får så tit spørgsmål vedr. frysning af kager og jeg må indrømme, at jeg meget sjældent fryser kager og andet bagværk… Kagen er klart bedst samme dag, som den er bagt eller dagen efter.

  18. Malene

    Hej Ditte, du skulle vel ikke have et forslag til hvad man kan bruge i stedet for flødeskum som topping?

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Måske en creme af drænet yoghurt og vanilje eller “flødeskum” lavet af det øverste lag fra en dåse kokosmælk :-)

  19. Maria

    Hej Ditte, nøj hvor ser kagen lækkert ud! Den vil jeg prøve at kaste mig ud i! – inden da, så har jeg lige enkelte spørgsmål.
    – kokosolie, smelter du den, inden du putter den i dejen? Min kokosolie er sådan ‘fast’ i det. skal den faste klump olie bare ned i dejen og piskes rundt?
    – kaffen, brygger du bare en stærk kaffe med vand og hælder væsken ned i, eller er det kun kaffepulver?

    på forhånd tak :-)

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Hvis din kokosolie er hård, så kan du sagtens smelte den en smule… Min står et varmt sted, så den er meget blød :-) Jeg brygger en stærk kop kaffe af god kaffe og bruger væsken. God fornøjelse med kagen :-) Den er super god!

    1. Ditte Forfatter

      Den er bedst på dagen, men du kan sagtens bage den dagen før, men lad være med at komme den på køl :-)

  20. Maria

    Vil bare fortælle, at kagen er VIRKELIG LÆKKER!! Lavede den for et par uger siden, skiftede også kaffen ud med vand, og det kan sagtens lade sig gøre, hvis folk er lidt bange for kaffesmagen (dog har jeg ikke prøvet den med kaffen selv). Havde lidt rester, og gemte det på køl hvor jeg spiste den dagen efter, den kan altså virkelig også anbefaldes, kagen bliver ‘fast’ i det, som en brownie :)
    Alt i alt kun ros herfra :-) Den er virkelig lækker.

    Svar
  21. Cathrine Lerche

    Bagte den i dag – på Valentines Day – som dessert efter en lyserød middag <3 Helt perfekt som afslutning. Vi piskede hindbær i flødeskummet, og puttede også en håndfuld i dejen. Og så toppede vi kagen med granatæblekerner. Super lækkert – og også et lidt sundere alternativ, selvom den ikke smagte sundt overhovedet ;D TAK!

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Fantastisk – dejligt kagen blev god :-) Lyder lækkert med granatæblekerner på toppen!

  22. Mette

    Er dette mon også en børnevenlig kage – hvis man nu laver den uden kaffe… Eller bliver den for intens?

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Den er meget rig i smagen og intens…. og ikke voldsom sød :-) Men jeg ville bestemt servere den for børn.

  23. Gitte

    Lækker kage! Jeg bagte den med havregryn i stedet for mandelmel, og det virkede glimrende.

    Svar
  24. Kate

    Smukke billeder og lækker kage! :-)
    Kan den laves dagen før og stadig være ligeså lækker? Og hvordan vil du opbevare den?

    Svar
    1. Ditte Ingemann Forfatter

      Du kan sagtens lave den dagen før. Jeg opbevarer den på køl, men jeg kan også rigtig godt lide når kager er faste og kolde. Du kan sagtens opbevare den ved stuetemperatur i en pose, og så først komme flødeskum på inden den skal serveres.

  25. Louise

    Hvad mon der sker hvis jeg gerne vil undvære bagepulver?
    Og har du et forslag til et alternativ?
    Ser så lækker ud!!

    Svar
    1. Ditte Ingemann Forfatter

      Den er rigtig god – jeg har aldrig bagt den uden bagepulver, men du kan prøve at tilsætte 1 tsk natron rørt ud i 1 tsk citronsaft :-)

  26. Rikke

    Bliver der forskel hvis man bruger friske dadler i stedet for soltørrede dadler? :-) I såfald, hvad er forskellen?
    Og hvor køber man kokosolie henne, har aldrig hørt om det?
    Synes den ser enorm lækker ud! :-)

    Svar
  27. Maja kyndesen

    Hej vil lave kagen i morgen. Men har et spørgsmål.Dadlerne, kan det godt være dem man køber i æsker som ikke er så soltørret/ håre.?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *