{ 29. juli 2016 }

Kold sommer-gazpacho

Kold sommer-gazpacho
Det var egentlig meningen, at jeg skulle have skrevet et blogindlæg i går, for min blog havde nemlig fødselsdag og fyldte 6 år, men tiden løb desværre fra mig. Tænk at det er 6 år siden jeg startede med at blogge – sikke meget der er sket de sidste år. Jeg startede min dag med en tur i GO’Morgen Danmark, hvor jeg lavede kolde sommersupper – vi begyndte udsendelsen med at være udenfor i Tivoli i solskin, men pludselig blev himmelen mørk og så kom regnen. Det betød vi måtte rykke indenfor i al hast, og det var pludselig ikke længere vejr til kolde sommerlige supper, men mon ikke vi skal satse på, at det gode vejr kommer snart igen? Mange af jer har måske allerede set og deltaget i konkurrencen på min Facebook-side, som slutter lige om lidt, men I kan stadig nå at deltage her på falderebet. 

{ Sommer-gazpacho }
4 personer

2 røde peberfrugter
½ rødløg
500 g modne tomater
4 fed hvidløg
1 spsk olie
1 agurk
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld basilikum
1 spsk æblecidereddike
ca. 1 dl olivenolie
ca. 2 dl vand
salt og peber

Croutoner:
2 skiver groft surdejsbrød
2 spsk olie
havsalt

Topping:
4 spsk creme fraiche
2 spsk finthakket mynte
¼ vandmelon, i små tern

Rengør peberfrugterne, halvér dem og fjern kernerne. Pil rødløg. Skær tomater og løg ud i mindre stykker og læg dem på en bageplade med peberfrugter og hvidløg (uden skal). Vend olie, salt og peber rundt i blandingen og bag det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time – rør i det undervejs. Lad blandingen køle helt af.

Skær agurk ud i små tern og kom det i en blender med persille, basilikum, eddike, olivenolie og den afkølede grøntsagsblanding. Blend det hele godt sammen og tilsæt vand lidt ad gangen. Smag suppen til med salt og peber, og evt. et nip sukker for at fremhæve smagen. Ønsker du en tyndere suppe, så tilsæt mere vand. Stil suppen på køl i et par timer eller natten over, til den er helt kold og har trukket smag.

Skær brødet ud i tern og rist dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde på alle sider – drys med salt. Inden servering toppes suppen med brødcroutoner, creme fraiche, hakket mynte og små tern af vandmelon.
Suppen kan også toppes med feta og pesto – det er også en virkelig skøn kombination.

Kold sommer-gazpacho

9 thoughts on “Kold sommer-gazpacho

  1. Inger

    Kæmpe TILLYKKE med de 6 år til The Food Club 🙂 Og kæmpe HURRA til dig Ditte 🙂 Mega flot!
    Jeg så dig i Go`morgen Danmark i går, og jeg fik sådan en lyst til at prøve din lækre Sommer-gazpacho, så det
    står menuen på her hos os i aften! Vores drivhus er fyldt med røde tomater, vildt lækkert.
    Rigtig god weekend!

    Reply
  2. Miss T

    Stort tillykke med 6-års-dagen, Ditte! Elsker at læse dine opskrifter med altid indbydende billeder til. Får desværre ikke altid kastet mig ud i dem, men derfor er de nu til stor fornøjelse alligevel. Elsker mad og elsker opskriftsbøger. Og dine er simpelthen så lækre. Og så synes jeg du har en ret så fornuftigt madfilosofi: sundt og godt, uden at være fanatisk. Dejligt!

    Reply
  3. Birgit Mathiesen

    Kære Ditte
    Stort tillykke med din 6 års bloggedag 🙂
    Helt fantastisk som du har udviklet dig og til mega meget glæde for os alle,
    1000 tak for det og bliv endelig ved og ved og ved 😉
    Altid en fornøjelse at kigge med på dine smukke billeder og skønne rejser samt afprøve dine inspirerende opskrifter 🙂
    Din lækre gazpacho suppe, mumme..
    minder mig om sommer og ferie sydpå 🙂

    Reply
  4. Lorena

    Gazpacho med basilikum og creme fraiche?? Hvad???? Så må man bestemt ikke hedde den gazpacho 😉
    Mvh, Lorena, en spaniere 🙂

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *