{ 10. januar 2017 }

Krydret gulerodskage med mascarponecreme

gulerodskage
Forleden dag spurgte jeg min mand, hvilken kage der er hans favorit…. Efter lidt betænkningstid svarede han “træstammer”, hvilket jo er et virkelig godt svar. Jeg må dog erkende, at mit valg lander på gulerodskage – hvis en gulerodskage smager godt, så er det for mig den perfekte kage. Hvad er mon din favorit-kage?

Her kommer min version af gulerodskage, som er krydret med kanel, ingefær og kardemomme – sødet med æble og ahornsirup og med bid fra nødder og gulerødder….. den helt perfekte vinter-kage.

{ Krydret gulerodskage med mascarponecreme }
6-8 personer

150 g mandelmel
100 g boghvedemel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
50 g valnødder eller hasselnødder
3 æg, str. L
75 g smeltet kokosolie
4-5 spsk ahornsirup
3 gulerødder, ca. 250 g
1 æble

Frosting:
200 g mascarpone
50 g skyr
skal fra 1 økologisk citron
2-3 spsk ahornsirup

Bland mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, ingefær og salt sammen i en skål. Hak valnødderne groft. Rør æg, kokosolie og sirup godt sammen og bland det med de tørre ingredienser samt nødderne. Skræl og riv gulerødderne og æblet på et rivejern og rør begge dele i dejen. Rør dejen godt sammen, til konsistensen er ensartet. Hæld dejen i en springform med en diameter på 22 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af. Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag den til. Fordel frostingen over den afkølede kage, og pynt med hakkede hasselnødder eller valnødder. Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.

kage

10 tanker om "Krydret gulerodskage med mascarponecreme"

 1. Louise

  Jeg tror det varierer lidt efter årstid, hvad jeg har mest lyst til på kagefronten -ligesom med mad.. lige for tiden er jeg ret begejstret for bærcrumble -masser af søde brombær og blåbær med et sprødt låg af havregryn og nødder og hvis den så er lun med en klat vanilleskyr er det lige så englene synger! Om sommeren er jeg mere til lakridsmarengs med hindbærskum og smeltet chokolade på toppen eller en raw cheesecake med citron

  Reply
 2. justlove2ndhandbyleneb

  Mums. Elsker en god og svampet gulerodskage eller min egen æbe/kanelkage med chokolade 😋 du er velkommen til at prøvebage den. Se femina.dk online. Kan også bages som muffins hvor æblerne rives i for at gøre dem svampet. 😋 Bon appetit. Smil Lene @justlove2ndhand – min søn vil helt klart gerne prøve smage træstammerne.

  Reply
 3. Jeannie Vogt

  Den lyder rigtig god, men boghvedemelet er det fuldkornsboghvede eller “hvidt” mel og kan jeg ikke bruge flydende honning i stedet for ahornsirup ?

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *