{ 9. juni 2012 }

Let's get ready to crumble!

Let's get ready to crumble!

Jeg synes kirsebær er en gudespise – jeg elsker smagen og konsistensen og nu elsker jeg også denne kirsebær crumble.
Igen er opskriften opstået på baggrund af rester, og det er uden sammenligning den bedste crumble jeg har lavet og smagt.

Let's get ready to crumble!

Smagen tager mig fluks tilbage til min barndom og til min mormor og morfar som havde et smukt kirsebærtræ, fyldt med de dejligste mørkerøde bær. Kirsebærrene til disse tærter er dog bare hentet i Irma og ikke fra et nostalgisk gammelt træ på landet.

Let's get ready to crumble!

Kirsebær crumble, 4 små tærter

100 g. smør
30 g. havregryn
80 g. marcipan
Skal fra 1 øko citron
100 g. hvedemel (grovere typer af mel kan bruges)
80 g. sukker
Ca. 40 kirsebær

Start med at udstene alle kirsebærrene og læg dem i små tærteforme, eller i én stor tærteform. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en skål indtil de har konsistens som en smuldredej.

Dejen fordeles på kirsebærrene og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil tærterne er sprøde og gyldne.

Let's get ready to crumble!

De små lækkerbiskner blev serveret lune, med en klat creme fraiche, men de kan sagtens spises uden noget eller f.eks. med flødeskum eller vanilleis. Dog synes jeg, det er rigtig lækkert med syrligt tilbehør, enten i form af creme fraiche eller yoghurt, da tærterne er meget rige og søde i smagen.

Let's get ready to crumble!

20 tanker om "Let's get ready to crumble!"

  1. Inger

    Hvor er de bare smukke :O) Næste gang jeg skal bage crumble, bliver det helt sikker med kirsebær. Og du har marcipan i din dej, men det bliver den jo sikkert ikke dårligere af :O)))

    Reply
  2. Monsterscircus

    Åh dejlige saftige kirsebær, de ser vældig gode ud dine små crumbler, der er hyggeligt med sådan nogle små kager. Hvor ville jeg dog gerne have et kirsebærtræ i haven, ha en super god weekend.

    Reply
  3. Birgit Mathiesen

    Det dufter så dejligt af sommer og sol 🙂
    og “må jeg byde dem et kirsebær” 🙂
    Et par flag i og der er serveret de smukkeste fødselsdags tærter, tillykke til manden :O)

    Reply
  4. Lynne

    Uhmm.. det ser dejligt ud. Vi er så heldige at have et gammelt og kæmpestort kirsebærtræ i haven, din opskrift skal helt sikkert bruges, når de bliver modne. Sidste år var vi på ferie lige i den uge, hvor kirsebærene var gode og da vi kom hjem, var der ikke ét tilbage.. lidt øv, men i år er vi hjemme – så der skal virkelig laves kirsebærguf i år 🙂
    Lækkert med marcipan i smulderdejen – det skal jeg helt sikkert også prøve 🙂

    Reply
    1. Ditte

      Ej, hvor lækkert med kirsebær i haven. Det må være skønt at kunne plukke sine egne bær – jeg vil klart anbefale at bage disse små tærter, medmindre bærrene bare skal nydes naturel 🙂

      Reply
    1. Ditte

      Mange tak – dejligt du kan lide min blog. Jeg har efterhånden prøvet mange crumble-tærter med forskellige slags frugt, men kirsebær er det bedste hidtil!

      Reply
    1. Ditte

      Jeg har købt mine forme i Malmø, men tror du kan finde lignende forme i mange butikker med køkkengrej 🙂

      Reply
  5. walkinrunout

    Elsker crumble… med alt slags frugt lige fra rabarber til stikkelsbær – tror da jeg skal prøve med kirsebær nu 🙂
    Dine billeder er så fine og jeg bliver altid totalt lækkersulten 🙂

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *