Jeg kunne spise græskar hver dag og jeg er ret sikker på, at der kommer til at blive spist en del græskar i løbet af efteråret. Faktisk har jeg allerede taget hul på sæsonen, for jeg elsker nemlig græskar – det er virkelig en af min favorit-spise. Jeg elsker hvordan det kan trylles om til alle mulige forskellige skønne retter, men jeg er især vild med græskar bagt i ovnen. Det passer til stort set alt og resterne kan bruges til en salat dagen efter.
Hvis du vil have mere græskar-inspiration, så har jeg både en græskarsuppe, myslibarer med græskar, risotto med græskar og selvfølgelig græskartærte.
{ Bagt hokkaido med feta & citron }
tilbehør til 4 personer
Der er mange forskellige typer græskar. En af mine favoritter er hokkaido, der har en sød og mild smag – jeg beholder skrællen på, når jeg bager mit græskar, det smager nemlig rigtig godt, men sørg for at vælge et økologisk græskar.
Ingredienser:
1 hokkaidogræskar, gerne økologisk
2-3 spsk olivenolie
skal fra 1 økologisk citron
1 tsk chiliflager
salt og peber
3-4 stilke frisk rosmarin
100 g gedefeta
4 spsk græskarkerner eller hel boghvede
Topping:
1 bdt brøndkarse
Halvér græskarret, og fjern alle kernerne. Skær græskarret i mundrette tern eller tynde skiver, og vend dem med olie, citronskal, chiliflager, salt, peber og finthakket rosmarin. Kom blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag det ved 200 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Tag bagepladen ud, smuldr feta henover og drys med græskarkerner eller boghvede. Bag yderligere 10 minutter – sørg for at græskarstykkerne er gyldne og sprøde i kanterne. Fordel blandingen på et fad, og smag til med salt og peber. Top det med frisk brøndkarse inden servering.
*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager, så er min nye bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny
1 kommentar
Oh yes, I need to try this!