{ 12. januar 2017 }

Mættende salat med laks & rejer

Jeg har tidligere ytret mig omkring mit forhold til fisk – jeg elsker fisk og skaldyr og kunne spise det morgen, middag og aften. Dog er det ikke ofte at der står fisk på menuen, for jeg synes det kan være svært at finde ordentlig kvalitet i det område jeg bor. Når det kommer til fisk og skaldyr går jeg efter MSC mærkning, som har fokus på bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri….. det betyder, at det ikke går ud over fiskebestanden eller det økosystem, den er en del af. 

Jeg har i samarbejde med Royal Greenland udviklet et par opskrifter med fokus på rejer og den første opskrift kommer her. Det er altid dejligt at bruge fisk og skaldyr i salater, og kombinationen af rejer og laks er god, specielt parret sammen med asiatiske smage som lime, ingefær, soja og sesam. Salaten er rimelig fyldig og kan derfor sagtens bruge til aftensmad eller som en mættende frokostsalat.

{ QUINOASALAT MED LAKS & REJER }
2 personer

Salat:
1 dl quinoa
125 g spidskål
125 g edamamebønner, bælgede
1 avocado
1 bdt koriander

200 g rejer, drænede

Laks:
2 laksefiletter
1 spsk soja
1 spsk mørk sesamolie
10 g ingefær, revet
saft fra 1/2 lime

Dressing:
1 spsk soja
1 spsk mørk sesamolie
1 tsk lys miso
1 tsk sukker
saft fra 1/2 lime
1 spsk lyse sesamfrø

Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Lad den herefter køle af. Skær spidskål i meget tynde strimler og kom strimlerne i en skål sammen med edamamebønnerne. Skær avocadoen ud i små tern eller tynde skiver og kom dem i skålen sammen med finthakket koriander.

Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til. Fordel dressingen i salaten – pas på ikke at mose avocadostykkerne.

Læg laksefiletterne i en dyb tallerken. Rør soja, sesamolie, ingefær og limesaft sammen og hæld det over laksen – lad det marinere i ca. 10-15 minutter. Steg laksefiletterne på en varm pande, evt. i en smule olie, i ca. 6-8 minutter ved middelvarmen – pas på laksen ikke får for meget.

Inden servering fordeles rejerne på salaten – bræk laksen ud i grove stykker og fordel dem på salaten. Drys evt. med sesamfrø og server med små limebåde.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Royal Greenland og er et sponsoreret indlæg. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *