{ 29. marts 2014 }

Min Morgenmad

Min Morgenmad

Hvis det skulle være gået din næse forbi, så elsker jeg morgenmad! Lige i øjeblikket kører jeg den simple stil med fx yoghurt/granola, køleskabsgrød, æg eller et stykke surdejsbrød med avocado eller nøddesmør. 

I kan finde min opskrift på nemme surdejsboller lige her, og hvis man har mod på at springe ud i at lave sin egen nøddesmør, så er der opskrifter lige her.

Jeg er stor fan af kold grød, og faktisk spiser jeg meget sjældent almindelig varm havregrød – hvis du endnu ikke har prøvet en kolde version, så er det altså værd at springe ud i.

Cremet køleskabsgrød, 2 pers.:

2 dl havregryn
ca. 2 dl mælk
1 tsk chiafrø
1 tsk ren vaniljepulver
3 spsk skyr
1 æble, revet

nødder, frugt, frysetørrede bær m.m til topping

Kom havregryn, mælk, chiafrø og vaniljepulver i et glas eller en anden lukket beholder – rør det hele godt sammen, og stil grøden på køl til næste morgen.

Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt skyr og revet æble – smag grøden til. Hvis du ønsker en mere sød grød, så tilsæt fx en smule flydende honning. Top grøden med forskellige slags topping – servér grøden med det samme.

Min Morgenmad

I den nyeste udgave af mit favorit magasin Copenhagen Food er der et stort interview med mig omkring min blog, mit arbejde, mine bøger og et par opskrifter fra “Sunde Søde Sager”. Hvis I har lyst, så kan I læse interviewet med mig her eller selvfølgelig købe det fine magasin, som er fyldt med lækre billeder og gode artikler.

Min Morgenmad

Min Morgenmad

20 tanker om "Min Morgenmad"

  1. Inger

    Et FLOT interview :-), jeg har faktisk købt det fine magasin Copenhagen Food, netop fordi jeg havde hørt, der skulle være et fantastisk spændende interview med dig. Jeg blev bestemt ikke skuffet!
    God lørdag aften.

    Reply
    1. Ditte

      Mange tak, Inger – det er nemlig et rigtig fint magasin, og jeg er meget stolt over at få en plads i magasinet 🙂

      Reply
  2. Emma Jo

    Aijjj! Den køleskabsgrød ser vildt lækker ud – det ser super interessant ud med alle de forskellige toppings – det skal prøves! Forresten har jeg investeret i en dåse chiafrø (dyrt bekendtskab), men ved du om man bare kan komme dem i sin varme havregrød om morgenen – altså mens man laver den?? 🙂

    Emma
    http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

    Reply
    1. Ditte

      TAK – jeg er vild med kold grød. Jeg har prøvet at tilsætte en smule chia til min varme grød, og det fungerer fint – bask husk at tilsætte en smule ekstra væske.

      Reply
  3. Marian

    jeg ELSKER også morgenmad. Specielt variationen – alt fra grød til madder, armeriddere, yoghurt og altid gerne noget-med-æg. Mums for nogle lækre madder du har på morgenmenuen. Peanutbutter + æble er et evigt smagshit!

    Reply
  4. Rav Food

    Tillykke med din kommende kogebog (som jeg glæder mig meget til at læse) og med det flotte interview. Godt gået.
    Og sikke en lækker morgenmad. Tror du, at man kan tilføre lidt hampefrø til grøden? Jeg har lige købt mig en pose og er ved at finde ud af, hvad jeg kan bruge dem til 🙂
    Mange hilsner Kathe

    Reply
    1. Ditte

      Tusind tak – nu glæder jeg mig bare til på torsdag, hvor bogen udkommer 🙂 Du kan sagtens tilsætte en smule hampefrø til grøden – tror også du kan lave en grød udelukkende på chia- og hampefrø, hvis du går efter en grød uden havregryn.

      Reply
  5. Viola

    Hej Ditte,
    Jeg elsker hele din blog – og dine kogebøger med -, og jeg synes at dine billeder er noget af det fineste! TAK for god inspiration, du er virkelig dygtig! 🙂
    Du bruger de flotteste baggrunde på dine billeder, og jeg tænkte på, om du ikke på et tidspunkt ville lave et blogindlæg om dine baggrunde? 🙂
    Igen mange tak for inspiration!
    Mvh Viola

    Reply
  6. Birgit Mathiesen

    Hej kære Ditte
    Jubiiii :))
    Jeg har allerede modtaget din nye kogebog Sunde Søde Sager her til morgen :O)
    Kæmpe tillykke herfra, dén er mega cool og mega flot 🙂
    Jeg glæder mig vildt meget til at fordybe mig i de lækre opskrifter.
    Hav en skøn reception på lørdag, den kan kun blive uforglemmelig god.
    Kærlige hilsner, Birgit

    Reply
    1. Ditte

      TAK, søde Birgit – hvor dejligt du allerede har modtaget bogen – fedt! Håber den falder i din smag, og du må endelig sige til når du tester nogle af opskrifterne 🙂

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *