{ 7. marts 2017 }

Moderne rugbrødsmadder


I Danmark spiser vi jo en hel del rugbrød – gerne sammen med leverpostej, spegepølse eller makrelsalat. Det kan være sjovt, sundt og smukt at toppe sin rugbrød- eller franskbrødsmad med forskellige grøntsager og frugter. Her er lidt inspiration til hvordan en sund frokost kan se ud – men det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser.

Rist nogle skiver brød, gerne surdejsbrød eller fx. nøddebrød – se opskrift nedenfor.
Top brødet med:

Skiver af jordbær & sort peber
Grillede nektariner, honning og timian
Avocado, chiliflager og sesamfrø
Hytteost & agurk
Flødeost, radiser & karse
Æble & nøddesmør
Hvidløg, tomat & purløg
Ærtemos & blødkogt æg. Ærtemosen laves ved at blende 1 dl optøede ærter med 1 spsk olivenolie, salt, 1 fed hvidløg og citronsaft.

{ Nøddebrød med grøntsager }
1 brød – ca. 18 tynde skiver

Dejlig mættende brød med nødder og revet grøntsager. Brødet er glutenfrit og kan bruges til morgenmaden, madpakken eller på ostebordet. Skær brødet i tynde skiver, og frys det ned i små portioner, så har du altid en skive brød klar, når sulten melder sig.

150 g grofthakkede nødder, fx valnødder, mandler, hasselnødder
150 g kerner og frø, fx solsikkerkerner, hørfrø, græskarkerner
3 æg
2 spsk chiafrø
150 g revet grøntsager, fx squash, kål, gulerod, spinat
2 spsk olivenolie
½ tsk havsalt

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir. Bag brødet ved 200 grader, varmluft i ca. 35 min. Vent med at skære det ud, til det er koldt. Opbevar brødet på køl. Det kan holde sig i ca. 3-4 dage.

En tanke om "Moderne rugbrødsmadder"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *