{ 2. juni 2013 }

Morgengrød fra køl

Så er jeg atter hjemme igen efter 2 uger i det texanske – fantastisk ferie, som I helt sikkert kommer til at høre meget mere om. Selvom det er skønt at være på farten, så er det nu altså også utrolig rart at være hjemme igen – jeg startede min morgen (som dog først startede kl. 13.30) med en stor portion køleskabsgrød. Nu skal resten af min søndag bruges på afslapning og udpakning. 

Mens jeg har været på ferie, er der sket spændende ting herhjemme, bl.a er min bog blevet anmeldt i Politiken og har fået 5 ud af 6 hjerter – WAUW. I kan læse anmeldelsen lige her.

Jeg har også deltaget i “Min sunde uge” hos ALT for damerne, som var i magasinet i uge 20 – smagsprøver derfra kan I se lige her.

Og nu til min køleskabsgrød – køleskabsgrød går ud på at lave en kold grød, stille den på køl til næste morgen og derefter spise den kold, evt. med frisk frugt og nødder på toppen. Jeg ved ikke, om det falder i enhver smag, men jeg synes det er god variation til den daglige grød.

{ KØLESKABSGRØD } 2 sultne personer:

2 dl havregryn
Ca. 2 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver
2 store, bløde dadler uden sten
1 dl drænet yoghurt
1 æble
mandler eller andre typer af nødder
friske bær

Kom havregryn, mælk og vanillepulver i et glas eller en anden lukket beholder – skær dadlerne i små stykker og bland dem godt sammen med havregrynsmassen, som stilles på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt yoghurt og revet æble.  Top grøden med hakkede nødder og friske bær eller anden frugt.

Spæd op med mere mælk, hvis grøden er blevet for fast!

27 tanker om "Morgengrød fra køl"

    1. Ditte Forfatter

      Jo, det kan godt passe. Bircher musli kan dog laves på rigtig mange måder bl.a fortyndet op med mælk, så den bliver meget tynd og fyldt med tørrede frugt – det er også lækkert.

  1. Michelle

    Sikke en fin anmeldelse på Politikken – tillykke!

    Og ja, så har jeg jo endnu ikke fået købt din fine bog, selvom jeg ellers er stor fan af The Food Club. Jeg må vist se at komme ned i bogbutikken.
    Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at du lavede endnu flere kogebøger – gerne en om morgenmad eller måske bare grød generelt :) Uh, eller sådan en stor murstensmoppedreng med alle dine opskrifter her fra bloggen…

    Jeg tror, jeg vil prøve at freestyle min egen bircher-muesli/køleskabsgrød – tror jeg vil bruge revet æble og blåbær i fra starten…

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Tusind tak, Michelle! Jeg håber også på at lave mange kogebøger og gerne en om morgenmad :-)
      God fornøjelse med din køleskabsgrød – lyder lækkert med blåbær!

  2. Mareike

    Hej Ditte,

    har også fornyeligt opdaget “Bircher Müsli” for mig selv, synes det mætter utroligt godt.
    Toppingen er udover revet æble også en spiseske ristede, karameliserede mandler og havregryn :)

    tak for en inspirerende blog
    Mareike

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Det lyder sørme skønt med karamelliserede mandler og havregryn – det må prøves :-)

    1. Ditte Forfatter

      Der er nemlig uanede muligheder – har selv overvejet at prøve med banan og kakao, så nu må jeg vist hellere få det testet :-)

  3. Mathilde

    Hej Ditte :)
    Har lige sidder og læst din blogs 36 sider igennem og føjet utallige af dine opskrifter til min læseliste, som jeg er fast besluttet på at afprøve. Din blog er simpelthen så gennemført hele vejen igennem mht. Layout, opskrifter, tekster, billeder osv. Alle dine indlæg er enormt velformulerede, og du tager de lækreste billeder! Din blog er absolut min nye favorit madblog, og jeg ser frem til mange, nye lækre opskrifter!
    Hilsen Mathilde

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Kære Mathilde, tusind tusind tak – hvor er du sød! Jeg er super glad for, at du har fundet vej til min blog og dejligt du kan lide den – YEAH!

  4. Thora

    Jeg har lavet noget lignende tidligere. I stedet for yoghurten kan jeg klart anbefale at tilsætte Løgismoses drikke-skyr om morgenen. Enten naturel eller een af dem med frugt. Det er et hit! :)

    Svar
  5. E.C. Pi

    Hej Ditte,

    Velkommen hjem til deg! Jeg savnet bloggen din mens du var borte. Det er godt å begynne ugen med noget som er sunde. Kan du vennligst si meg hva heter ‘dadler’ på engelsk. Are they dates, maybe? Jeg snakke et litte granet norsk, men ikke dansk.

    Congratilations on recieving some good publicity!

    Hilsen,
    Ellen-Carin

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Mange tak, Ellen-Carin. Dadler er lige præcis dates ;-) Håber du vil teste grøden.

  6. E.C. Pi

    Selv tak, Ditte. Jeg er masse glad i grød. Jeg kommer til å lage det ofte, tror jeg.
    Hilsen, Ellen-Carin

    Svar
  7. Rikke

    Hej Ditte,
    Jeg vil gerne sige tusinde tak for en meget inspirerende og fantastisk blog! Denne morgen har jeg afprøvet din morgengrød og den blev virkelig lækker! Jeg vil helt sikkert starte andre dage på samme måde :) – Så tak for den skønne opskrift!
    Venlig hilsen Rikke

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Hej Rikke, dejligt du kan lide min blog og nu også min morgengrød. Jeg har selv startet min morgen med den samme grød og synes det er en god afveksling til den normale varme havregrød :-)

  8. Maiken

    Det ser virkelig lækkert ud og sikke en lækker sommermorgenmad. Opskriften lyder super lækker og hvor lyder det lækkert med dadler. Den friske frugt er jo altid et hit. Glæder mig meget til at prøve den af og tusind tak for opskriften

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Kan varmt anbefale at prøve det af – introducerede det for en veninde i dag og hun var helt pjattet med det :-)

  9. Anne Ryvang

    Lyder super lækkert, og jeg vil give mig i kast med grøden i aften/i morgen tidlig :) Lækkert med en kold grød – varm havregrød er bare ikke lige så lækkert, når der er høj sol og 19 grader uden for :) Har du et trick til at dræne yoghurten? :) KH Anne

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Det er nemlig perfekt til varme sommerdage :-) Jeg køber drænet yoghurt fra Thise, som jeg synes er rigtig lækker og smager dejligt.

  10. Oline O

    Hej Ditte

    Jeg har længe ville prøve din køleskabsgrød, og i dag blev min første gang, men bestemt ikke den sidste. Er egentlig ikke så vild med almindelig havregrød, men denne opskrift er virkelig lækker! Og det er skønt med friskheden fra yoghurten. Fungerer endda sagtens som lækker lørdagsmorgenmad. Tak for gode opskrifter og skønne billeder!

    Med venlig hilsen Oline

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Hej Oline, Hvor er det skønt at grøden faldt i din smag – jeg har planer om at spise køleskabsgrød hele sommeren :-) God weekend.

  11. Eva

    Hej Ditte,

    Sikke en skøn opskrift. Ved du noget om, hvor mange kcal, proteiner og fedt der er i den? Det kunne være så skønt at vide for os, der prøver at få regnskabet til at gå op :-)
    Mvh

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *