{ 5. februar 2013 }

Så blev det endelig fastelavn

Så blev det endelig fastelavn

Nu er det snart ved at være tid til at finde sit kostume frem og bage en ordentlig omgang fastelavnsboller. Jeg servicerede min mands kollegaer med en portion af disse basser, som er en opgradering af mine fabelagtige fastelavnsboller fra sidste år.

Så blev det endelig fastelavn

Fastelavnsboller, 20 stk.:

DEJ:
50 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 500 g hvedemel
salt

CREME:
4 æggeblommer
30 g sukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver (eller kornene fra en vanillestang)

REMONCE:
150 g sukker
150 g marcipan
125 g blødt smør

Smelt smørret sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren, som røres ud deri. Sukker, kardemomme, æg og salt tilsættes og det hele røres godt sammen – jeg brugte min røremaskine. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden, at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter – imens laves creme og remonce.

Alle ingredienser til vanillecremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.

Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.

Når dejen har hævet, rulles den ud af flere omgange og skæres ud til små firkanter. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant og fold alle fire hjørner ind på midten, så bollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.

Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade, hvor de hæver igen i ca. 30-40 minutter. Inden bollerne skal i ovnen pensles de med mælk eller æg, hvorefter de bages i ca. 10-12 minutter ved 200 grader.
Når bollerne er afkølede, pyntes de med tyk glasur eller smeltet chokolade.

Så blev det endelig fastelavn

20 tanker om "Så blev det endelig fastelavn"

  1. by Blikfang

    Uhh! Elsker fastelavnsboller og jeg har faktisk ikke nogen opskrift liggende, men dine ser vildt lækre ud. Så TAK for opskrift og glæder mig til både at bage og spise dem 😉

    Reply
  2. Christel Egesborg

    Tak for en meget inspirerende blog, indbydende billeder og opskrifter der er super lækre og til at gå til!
    Kan man udelade cremen og måske supplere remoncen med bær/marmelade eller andet, hvis man ikke er vild med creme?

    Reply
  3. Inger

    Sidste år brugte jeg din opskrift på “Fabelagtige fastelavnsboller” – i år vil jeg prøve din nye version, hvor der er tilsat remonce. Jeg er ikke den mindste smule i tvivl om, de bliver lækre. Dine billeder er SÅ flotte og indbydende :O) Tak for opskriften !

    Reply
  4. Christine

    Hej Ditte, tilslutter mig rækken af beundrere! Checker din blog næsten dagligt og bliver stort set altid inspireret/fristet 🙂 Du har bl.a. knækket “pizzakoden”. Jeg synes, du skriver, at din kogebog skal være med dine salater? I så fald må jeg fluks ønske, at der kommer en opfølger med alle dine kager og søde sager. Jeg har endnu ikke set dig sætte en fod forkert 🙂 Har dog et spørgsmål til de her fastelavnsboller. Mine blev tæskelækre, men meget af fyldet snaskede ud. Jeg brugte små spsk og checkede lukningen igen, efter de havde efterhævet. Må dog indrømme, at jeg røg i tidsnød igår og derfor måtte lade dejen hæve første gang natten over i køleskab; og jeg synes, at det gjorde den mere sej at arbejde med, end jeg tror, den ellers havde været? Har du nogen gode råd? (Det var jo ikke større ulykke end, at jeg naturligvis spiste det meste af det fyld, der var snasket ud 😉

    Reply
    1. Ditte

      Hej Christine, tusind tak for dine søde ord. Hvor gør det mig glad, at du kan lide min blog! Tror ikke der sker noget ved at lade dejen hæve på køl – så selvom dejen bliver mere sej, er jeg sikker på at kvaliteten bliver den samme. Der røg også en smule af mit fyld ud, men det kan nok ikke undgåes 🙂

      Reply
  5. Cille

    Endnu en opskrift der MÅ prøves af;-) læste lige det fine indlæg om dig og din fine salatbog i (sidste uges) Alt for Damerne. Håber, at det giver anledning til, at endnu flere følger dig:) reklamerer selv stort for dig. Synes også, at andre skal have fornøjelsen – du har bragt herlig fornyelse ind i vores køkken!

    Reply
  6. Birgit Mathiesen

    Til alle som er vilde med søde sager og skønne kager 🙂
    Jeg har netop bagt Dittes Kongekage*2 – jeg og mine gæster er/var helt vilde med den..
    Kongekage*2 er bare så super kanon lækker, ja uha uha.. den er helt vild vild god :O))
    Jeg kan kun anbefale den.. perfekt dessertkage og nem at lave og bages helst dagen før.
    JEG ER VIRKELIG IMPONERET OVER KONGEKAGE*2
    MUMME (:
    Tusind tak for opskriften Ditte

    Reply
    1. Ditte

      TAK, Birgit. Dejligt du kunne lide den – jeg er faktisk også selv rigtig vild med den og den er blevet hit blandt mine gæster 🙂

      Reply
  7. Søs Simonsen

    Tak for denne opskrift! Vi har netop bagt disse fastelavnsboller og jeg har smagt på den første – og det er nok de lækreste, vi nogensinde har bagt! 🙂 Cremen måtte dog godt være lidt sødere efter min smag – men der var heller ikke glasur eller noget på den første bolle. Bolledejen var også meget let at håndtere – selv for en, der ellers er en klovn til dej, der skal æltes. Jeg brugte en håndmixer med dejkroge til de første 3/4 mel og håndæltede resten af melet i – uden at blive helt klistret til. Thumbs up! 🙂

    Reply
  8. Tine

    Mmm, de er SÅ gode! Pga tidsnød lavede jeg fyldet dagen før, og det gjorde at både creme og remonce var blevet ret fast, hvilket jeg tror var grunden til der kun flød en lille smule ud af 2 boller! Det har jeg aldrig oplevet før, og slet ikke med så meget Fyld;) Kæmpe succes! Mums!

    Reply
    1. Ditte

      Fantastisk – sikke et godt råd, tak! Ellers kan man lave dem i små muffinsforme, så fyldet ikke flyder så meget ud!

      Reply
  9. Ida Cecilie

    Bagte dem igår og hold OP hvor blev de lækre! Dog har jeg aldrig formået at undgå, at fyldet flyder ud. Men det stivner jo bare, når de køler ned.
    Tusind tak for den fantastiske opskrift!

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *