{ 14. maj 2017 }

Rabarbercrumble

Forleden gik jeg i marken hos Aarstiderne og plukkede den største og smukkeste buket af øko rabarber, som jeg kom i en vase, så de kunne pryde mit køkkenbord – efter et par dage blev de forvandlet til denne meget velsmagende crumble. Jeg bryder mig generelt ikke om varm frugt i desserter og er af den overbevisning, at frugt og dessert bør adskilles. Men rent faktisk kan jeg godt lide rabarber i desserter, både kolde og varme. Om det er på grund af af det høje indhold af syre eller det faktum at rabarber er en grøntsag ved jeg ikke. Det gode ved denne crumble er, at du kan bruge de fleste typer frugt, fx. æbler, pærer, kirsebær, abrikoser, jordbærbær… eller lave en kombi. 

{ Crumbletærte med rabarber & lakridscreme }
4 personer

Crumble:
250 g rabarber
100 g smør
125 g kokossukker eller alm. sukker
50 g havregryn
50 g mandler, grofthakkede
80 g mandelmel
2 spsk kokosmel

Creme:
3 dl skyr
½ dl fløde
1 tsk lakridspulver, kan undlades

Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i et ildfast fad. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en skål, indtil de har konsistens som en smuldredej. Dejen skal blot være samlet, og minde om store krummer i konsistes.

Fordel dejen over rabarberne, og bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden på toppen.
Rør skyr sammen med fløde, og smag til med lakridspulver. Server cremen til den lune rabarbercrumble.

God søndag. KH Ditte

En tanke om "Rabarbercrumble"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *