Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg lavede disse små, grove pandekager, men jeg tænkte det var på sin plads at klemme et indlæg ind i dag, inden jeg suser videre på sushi-date med nogle veninder.
Jeg har efterhånden fået lavet mig en god samling af pandekageopskrifter, f.eks. citronpandekager, boghvedepandekager og de små tykke! Hvis pandekagerne bliver lavet med en smule fuldkornsmel bliver de rigtig gode – jeg synes det giver en bedre smag og mere tyngde til pandekagen. Jeg har brugt rugmel til denne opskrift, men andre typer fuldkornsmel kan også bruges.
Små grove rug-pandekager med kanel, 10 stk. :
2 æg
2,5 dl. mælk
1,5 dl. hvedemel
1 dl. rugmel
En smule salt
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vanillepulver (den fra Urtekram er god)
Skal fra 1 citron
Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. Blommerne piskes sammen med resten af ingredienserne, hvorefter de stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i og dejen hviler i 15 min.
Steg pandekagerne i olie eller smør på en pande og bag små tykke skønne pandekager. Jeg serverede mine med en smule flormelis og hjulkrone til, men de kan også sagtens spises uden noget eller med f.eks. med frisk frugt eller kompot til.
14 kommentarer
Mmm ja, små tykke pandekager med groft mel og også meget gerne banan!
Lækkert med banan – godt tip!
Endelig fuldkorns pandekager, rigtig god ide med kannel, citron og lækre ser de jo bare ud…
De skal afprøves sammen med min hjemmelavede rabarberkompot, mums..
Og pynten skal selvfølgelig være de smukke blå hjulkrone blomster :O)
God sushi date ;o9
Rigtig god ide med rabarberkompot – mums :-)
Jeg elsker, elsker, eeeelsker pandekager! Og jo flere varianter jo bedre, så er der nemlig lidt at skifte imellem – tak for endnu en opskrift. Jeg laver tit en variant, hvor jeg kommer revne æbler og havregryn i dejen – æblerne kan også byttes ud med squash, som også bliver virkelig godt!
Det lyder lækkert med havregryn i – jeg overvejer også at prøve en variant med revet gulerod :-)
De er bare såå lækre – muums.. og så lidt is til, så blir det ikke meget bedre i den her dejlige sommervarme :)
Jeg er helt overbevist om, at is passer perfekt til pandekagerne!
Endelig! I sååååå lang tid har jeg ledt efter en pankage opskrift uden sukker og endelig fandt jeg en! Er så glad! :))))
Dejligt jeg kunne være behjælpelig med sådan en opskrift :-)
Super skøn opskrift!!
– generelt en fed blog ;)
Jeg har skiftet kanelen ud med kardemomme, da denne krydderi er et dejligt modspil til alt det søde der oftest puttes ovenpå pandekagerne…
– og er man ikke til hvedemel kan den fint sigtede speltmel erstatte ligeover. Det benytter jeg altid…
Mange tak – jeg er også stor fan af kardemomme, så god ide med udskiftningen :-)
Super nemme go super skønne pandekager – jeg er meget glad for at fa fundet din blog : )
Tak ;-)