{ 17. januar 2012 }

Hindbærkys

Hindbærkys

Disse små hindbærkys er både delikate og ret nuttede! Mit mål var dog at lave bolchestribede kyskager, men hindbærsaften falmede desværre lidt i ovnen. Håber man kan fornemme mine intentioner med de små kys.

Hindbærkys

Sukker og æggehvider piskes stive og skinnende. Der skal altså piskes en del før marengsmassen har den rette konsistens og udseende. Hindbærsaft eller andet farve tilsættes til sidst og vendes forsigtigt rundt i massen. Herefter fyldes det i en sprøjtepose og der laves små marengskys på en bageplade. Kyssene skal bage i ca. 1,5 time ved 100 grader og skulle gerne ende med at have en dejlig tyggegummi-agtig masse indeni og total sprødt ydre. I stedet for hindbærsaft kan der tilsættes chokolade og mandler, hvilket også er en vidunderlig kombination.

Hindbærkys

28 tanker om "Hindbærkys"

 1. Maiken

  Det er ligeledes min første gang på din blog, men er allerede afhængig. Skal have kage med på arbejde i morgen og har allerede valgt et par lækre ud fra din blog. Glæder mig til at følge din blog fremover. Jeg er bestemt en ny fast læser 🙂

  Reply
 2. Ida

  Til mit bryllup havde jeg lavet en buffet med forskellige slags marengs. En af varianterne var med frysetørret hindbær, de havde ikke fine striber, men smagen trådte tydeligt frem.

  Reply
 3. Signe

  Hej Ditte.
  Jeg er som flere også lige blevet ny læser herinde, da jeg så Emily havde skrevet om din blog. Jeg er blevet intet mindre end total forelsket i din spændende, kreative og meget meget smukke blog!
  Glæder mig til at følge den

  Reply
 4. Ditte

  @Kagemusen; Jeg brugte frosne hindbær, som afgiver en del lyserød saft når de er optøet. Jeg pressede dem gennem en lille sigte, så jeg slap for “hindbær-kødet”.

  Reply
 5. susan

  Jeg forstår det simpelthen ikke 🙁 har fulgt den meget simple opskrift, og pisket og pisket og pisket med en el pisker. Men de bliver alligevel bare små tynde klatter på bagepladen???

  Reply
  1. Ditte

   @Susan; det er da mystisk! Men der skal piskes længe.. Ca. 10 minutter på fuld skrue, men det lyder til du har prøvet det. Det skulle gerne ende med at have konsistens som guf. 🙂

   Reply
 6. Sarah

  Mine blev også små klistrede klatter, slet ikke sprøde. Men tror jeg kom for meget hindbærsaft i. Hvor meget tilsætter du??

  Reply
  1. Ditte

   @Sarah; Mystisk – mine blev så gode. Jeg kom meget lidt saft i, dvs. få dråber… Jeg har ofte lavet dem med lakrids og det er også lækkert. 🙂

   Reply
 7. Linda

  Det er første gang jeg besøger din blog, og bestemt ikke sidste 🙂 jeg har lige sat en plade kys i ovnen og glæder mig til resultatet 🙂 det var en nem og let tilgængelig opskrift jeg fandt her 🙂 tak!

  Reply
 8. Sanne Læbel

  Hej Ditte! Tak for nogle skønne opskrifter. Vil lave dine forskellige kyskager til vores søns barnedåb. Hvor længe kan de holde sig og opbevarer du dem bare i en lufttæt beholder så de holder sig sprøde eller hvordan? Mvh. Sanne

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *