{ 30. marts 2017 }

Sprød granola med kardemomme & rosenblade

Hvis I følger mig på Instagram, så har I nok opdaget, at jeg er afhængig af min morgengreenie toppet med sprød granola – det står på menuen hver eneste morgen og jeg bliver aldrig træt af den morgenmenu. Det er ultra nemt at lave sin egen müsli eller granola – og ved at lave den selv ved du præcis hvad der er i. Jeg må indrømme, at det gør lidt ondt på mig når jeg kigger på supermarkedernes morgenmadshylder, og ser alle de produkter, som er fyldt med sukker og ikke burde kategoriseres som morgenmad. Men det gode er, at det kun tager fem minutter at lave sin egen sprøde, lækre granola og den kan holde et par uger på køkkenbordet i et rent glas. 

{ SPRØD GRANOLA MED KARDEMOMME }

2½ dl kokosflager
1½ dl hel boghvede
1½ dl solsikkekerner
1½ dl hørfrø
2 dl mandler eller cashewnødder, hakkede
2 tsk kanel
1 tsk stødt kardemomme
3 spsk kokosolie
evt. 3 spsk ahornsirup (kan undlades)
2 spsk gojibær (eller andre typer tørret frugt)
2 spsk tørret rosenblade (kan undlades)

Bland alle ingredienserne godt sammen, pånær gojibær og rosenblade, og fordel det hele på en varm pande. Rist det i ca. 5-6 minutter under omrøring, til det er gyldent og sprødt. Fordel granolaen på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af, inden den blandes med gojibær og rosenblade og kommes i et rent glas.

Brug den sprøde granola som topping på yoghurt eller på din morgengreenie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *