Så er jeg atter hjemme igen efter en skøn og solrig Roskilde Festival. Nu har jeg vist holdt ferie nok, så derfor skal jeg bruge de næste sommermåneder på at arbejde og så er jeg også i gang med at give bloggen en lille makeover, men mere om det senere. Jeg er vild med kager, som smager af citrus, så derfor har jeg naturligvis også en opskrift på citronmåne, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg lavede kagen i forbindelse med min mands fødselsdag og jeg må tilstå, at jeg ikke nåede at smage den, men har hørt fra pålidelige kilder, at den var et hit :-)
Citronmåne, ca. 8 pers.:
150 g blødt smør
150 g rørsukker
4 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
skal af 1 1/2 øko citron
Glasur:
150 g flormelis
saft og skal af 1 øko citron
Rør smør og sukker sammen; tilsæt æg ét ad gangen, og rør godt. Tilsæt hvedemel og bagepulver til dejen, og rør det godt sammen. Vend citronskal i og fordel dejen i en springform med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 25-30 minutter. Køl citronmånen af på en rist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyktflyende og fordel glasur på den afkølede kage. Pynt evt. med en smule revet citronskal.
34 kommentarer
uhhhmmm hvor ser den lækker ud… der er tænder, der løber pænt i vand her ; )
TAK, Linda :-)
Det ser godt nok lækkert ud! Den opskrift skal da prøves en dag :)
Mange tak, Charlotte – opskriften er super nem, så håber du vil teste den en dag :-)
Jeg er vild med stort set alt med citron, så den skal da prøves!
Ser super lækker ud :)
/Helle
Tak, Helle – jeg er også helt vild med citron i kager og desserter :-)
Virkelig lækkert, overvejer at lave en lidt luksus udgave med ricotta og masser af citron på toppen, MEN din kage ser ikke så stor ud, bruger du en mindre springform til dine kager?
/Stinne
Mmmmm, lækkert med en luksus-udgave! Min springform er 22 cm :-) God weekend!
Hej Ditte, vil bare sige tak for inspiration, jeg bagte kagen med stor succes, og vi var pinligt kun to mennesker om at udrydde den på blot én dag ;-)
Bedste hilsner Nina
Hvor dejligt, Nina – nogle gange skal man bare forkæle sig selv med et stort stykke kage :-)
Mhhh.. jeg craver for alle slags kager med citron. Denne her ser super lækker ud, den må jeg prøve snarest :) Forleden lavede jeg Mette Blomsterbergs franske citrontærte. Hvis ikke du har prøvet den endnu, kan den klart anbefales. Tak for en inspirerende blog med smukke billeder.
Kh. Christina
Jeg er også fan af dessert og kage med citron – vil helt klart tjekke Mette Blomsterbergs tærte ud :-) tak for tippet.
looks delicious!
unfortunately too many eggs sugar and butter for me I have high blood pressure and cholesterol. dolt!
Den ser lækker ud! Tror du den kan fryses ned med succes?
Jeg har ingen erfaring med det, men mon ikke du godt kan det…
Jeg bagte denne kage med stor succes til et festligt øjeblik!
Jeg valgte dog at spæde op med skalen af to samt saften af begge citroner. Med i mine øjne en bedre syrlig smag end man ellers oplever i citronmåner. Jeg er nemlig vild med den syrlige kage og kan derfor anbefale lidt mere citron til opskriften :)
Tak for en skøn, inspirerede blog! :)
ser super lækker ud, skal bage den idag helt klart, det er dejlig inspirerende, bare et spørgesmål, kan man bare putte citronsaft i istedet??????
Citronsaft smager ikke af så meget som citronskal, så jeg vil anbefale at komme skalen i frem for saften :-) God bagelyst!
Jeg bagte den til min familie og den blev et kæmpe hit. En virkelig god opskrift den skal helt klart prøves igen
Hej
hvor lang tid tager det at bage kagen?
Se fremgangsmåden :-) 25-30 min.
Skøn kag, men kan blive lidt tør. Jeg har derfor lavet en sirup af saften og skal fra en citron kogt ind med sukker stille hældt over den lune kage der lige er prikket. Det giver lidt mere syre i smagen og gør den super svampet. Det er en af de bedste kager man kan spise.
hej Tak for opskrift, den blev super lækker, mums
Har bagt den kage i dag! Og tro det eller ej, den er allerede væk!
– fik gæster på besøg, og vupti kagen var væk! Den smagte så godt!
Kan klart anbefale den opskrift :-)
Sådan kan det jo gå ;-) Men dejligt dine gæster kunne lide den!
Jeg elsker elsker ELSKER denne kage. Jeg bruger opskriften, som grundopskrift til alle mulige slags kager, rabarber, bær, æble, chokoladestykker. Den er et hit hver gang – uanset hvad man putter i :-)
Ihhhh, hvor dejligt – det er jeg glad for at høre :-) Måske jeg selv snart skal prøve med rabarber…. ;-)
Hello,
I tried your recipe this weed end and it was a hit! Thanks a lot for sharing!
Nazanine
Super dejlig kage, jeg tilsatte omkring 100 gram revet marcipan og drizzlede citron hen over kagen efter glasuren, bare skøn og vellidt af alle aldre.
hej citron måne kagen ,er rigtig god ,har bagt den 1-10-2014.
Testade receptet, jättegott! Blir också smaskens att ta ut den lite tidigare från ugnen, efter 15 min eller så om gillar den men kompakt och kladdig :)
/ c
Hej Ditte,
Hvor stor var den springform du brugte?
Lækker kage, jeg syntes dog ikke det lød af nok citronsmag – så jeg kom skal af 2 citroner samt saft fra én i kagen og anvendte blot saften af citron nr. 2 til glasuren. Den blev vildt lækker og dejlig svampet… og med en dejlig citronsmag :D
Hvordan er den at fryse, hvis du har prøvet det??