The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Citronkage aka. Citronmåne

af Ditte Ingemann 9. juli 2013

Så er jeg atter hjemme igen efter en skøn og solrig Roskilde Festival. Nu har jeg vist holdt ferie nok, så derfor skal jeg bruge de næste sommermåneder på at arbejde og så er jeg også i gang med at give bloggen en lille makeover, men mere om det senere. Jeg er vild med kager, som smager af citrus, så derfor har jeg naturligvis også en opskrift på citronmåne, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg lavede kagen i forbindelse med min mands fødselsdag og jeg må tilstå, at jeg ikke nåede at smage den, men har hørt fra pålidelige kilder, at den var et hit :-)

Citronmåne, ca. 8 pers.:

150 g blødt smør
150 g rørsukker
4 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
skal af 1 1/2 øko citron

Glasur:
150 g flormelis
saft og skal af 1 øko citron

Rør smør og sukker sammen; tilsæt æg ét ad gangen, og rør godt. Tilsæt hvedemel og bagepulver til dejen, og rør det godt sammen. Vend citronskal i og fordel dejen i en springform med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 25-30 minutter. Køl citronmånen af på en rist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyktflyende og fordel glasur på den afkølede kage. Pynt evt. med en smule revet citronskal.

Citronkage aka. Citronmåne was last modified: juli 9th, 2013 by Ditte Ingemann
34 kommentarer
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Uden mad & drikke duer Roskilde ikke…
næste
Sommersalat og et forsinket skål fra Roskilde

Mere af det samme

Citrontærte

30. juni 2012

Pull-apart brød

6. oktober 2012

Parfait med et pift lakrids

15. maj 2011

Bounty-bar med havtorn & hindbær

7. juni 2012

Cheesecake i glas

6. november 2013

Inspiration til nytårsmenuen

30. december 2014

Hindbærkys

17. januar 2012

Once you pop, you can´t stop

16. august 2011

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Movember-cupcakes med lakrids & whisky

12. november 2012

34 kommentarer

Linda (Mit livs kogebog) 10. juli 2013 at 09:49

uhhhmmm hvor ser den lækker ud… der er tænder, der løber pænt i vand her ; )

Svar
Ditte 10. juli 2013 at 09:59

TAK, Linda :-)

Svar
Charlotte 10. juli 2013 at 11:57

Det ser godt nok lækkert ud! Den opskrift skal da prøves en dag :)

Svar
Ditte 10. juli 2013 at 12:05

Mange tak, Charlotte – opskriften er super nem, så håber du vil teste den en dag :-)

Svar
Helle D. 13. juli 2013 at 09:53

Jeg er vild med stort set alt med citron, så den skal da prøves!

Ser super lækker ud :)

/Helle

Svar
Ditte 13. juli 2013 at 12:10

Tak, Helle – jeg er også helt vild med citron i kager og desserter :-)

Svar
Stinne Lausten 13. juli 2013 at 11:13

Virkelig lækkert, overvejer at lave en lidt luksus udgave med ricotta og masser af citron på toppen, MEN din kage ser ikke så stor ud, bruger du en mindre springform til dine kager?

/Stinne

Svar
Ditte 13. juli 2013 at 12:12

Mmmmm, lækkert med en luksus-udgave! Min springform er 22 cm :-) God weekend!

Svar
Nina 18. juli 2013 at 18:41

Hej Ditte, vil bare sige tak for inspiration, jeg bagte kagen med stor succes, og vi var pinligt kun to mennesker om at udrydde den på blot én dag ;-)
Bedste hilsner Nina

Svar
Ditte 18. juli 2013 at 22:09

Hvor dejligt, Nina – nogle gange skal man bare forkæle sig selv med et stort stykke kage :-)

Svar
Christina Petersen-Bønding 27. juli 2013 at 00:08

Mhhh.. jeg craver for alle slags kager med citron. Denne her ser super lækker ud, den må jeg prøve snarest :) Forleden lavede jeg Mette Blomsterbergs franske citrontærte. Hvis ikke du har prøvet den endnu, kan den klart anbefales. Tak for en inspirerende blog med smukke billeder.
Kh. Christina

Svar
Ditte 27. juli 2013 at 16:27

Jeg er også fan af dessert og kage med citron – vil helt klart tjekke Mette Blomsterbergs tærte ud :-) tak for tippet.

Svar
Helenbeee 27. juli 2013 at 01:57

looks delicious!

unfortunately too many eggs sugar and butter for me I have high blood pressure and cholesterol. dolt!

Svar
Ida 12. august 2013 at 22:04

Den ser lækker ud! Tror du den kan fryses ned med succes?

Svar
Ditte 13. august 2013 at 09:02

Jeg har ingen erfaring med det, men mon ikke du godt kan det…

Svar
Julie 9. september 2013 at 02:20

Jeg bagte denne kage med stor succes til et festligt øjeblik!
Jeg valgte dog at spæde op med skalen af to samt saften af begge citroner. Med i mine øjne en bedre syrlig smag end man ellers oplever i citronmåner. Jeg er nemlig vild med den syrlige kage og kan derfor anbefale lidt mere citron til opskriften :)

Tak for en skøn, inspirerede blog! :)

Svar
olivia 22. september 2013 at 10:23

ser super lækker ud, skal bage den idag helt klart, det er dejlig inspirerende, bare et spørgesmål, kan man bare putte citronsaft i istedet??????

Svar
Ditte 22. september 2013 at 10:25

Citronsaft smager ikke af så meget som citronskal, så jeg vil anbefale at komme skalen i frem for saften :-) God bagelyst!

Svar
Alexander 27. september 2013 at 13:51

Jeg bagte den til min familie og den blev et kæmpe hit. En virkelig god opskrift den skal helt klart prøves igen

Svar
Elias 9. november 2013 at 13:04

Hej
hvor lang tid tager det at bage kagen?

Svar
Ditte 9. november 2013 at 13:19

Se fremgangsmåden :-) 25-30 min.

Svar
Anne 30. marts 2014 at 07:30

Skøn kag, men kan blive lidt tør. Jeg har derfor lavet en sirup af saften og skal fra en citron kogt ind med sukker stille hældt over den lune kage der lige er prikket. Det giver lidt mere syre i smagen og gør den super svampet. Det er en af de bedste kager man kan spise.

Svar
lotte 30. marts 2014 at 13:40

hej Tak for opskrift, den blev super lækker, mums

Svar
Stine jensen 13. april 2014 at 20:56

Har bagt den kage i dag! Og tro det eller ej, den er allerede væk!
– fik gæster på besøg, og vupti kagen var væk! Den smagte så godt!
Kan klart anbefale den opskrift :-)

Svar
Ditte 14. april 2014 at 08:14

Sådan kan det jo gå ;-) Men dejligt dine gæster kunne lide den!

Svar
Charlotte 13. juni 2014 at 19:42

Jeg elsker elsker ELSKER denne kage. Jeg bruger opskriften, som grundopskrift til alle mulige slags kager, rabarber, bær, æble, chokoladestykker. Den er et hit hver gang – uanset hvad man putter i :-)

Svar
Ditte 13. juni 2014 at 22:06

Ihhhh, hvor dejligt – det er jeg glad for at høre :-) Måske jeg selv snart skal prøve med rabarber…. ;-)

Svar
Nazanine 23. juni 2014 at 11:09

Hello,
I tried your recipe this weed end and it was a hit! Thanks a lot for sharing!
Nazanine

Svar
Tina Bittendorfer 31. juli 2014 at 16:48

Super dejlig kage, jeg tilsatte omkring 100 gram revet marcipan og drizzlede citron hen over kagen efter glasuren, bare skøn og vellidt af alle aldre.

Svar
verny 2. oktober 2014 at 12:15

hej citron måne kagen ,er rigtig god ,har bagt den 1-10-2014.

Svar
Clara 3. november 2014 at 15:30

Testade receptet, jättegott! Blir också smaskens att ta ut den lite tidigare från ugnen, efter 15 min eller så om gillar den men kompakt och kladdig :)

/ c

Svar
Emilie 17. oktober 2016 at 17:48

Hej Ditte,
Hvor stor var den springform du brugte?

Svar
Kirstine 7. november 2016 at 14:23

Lækker kage, jeg syntes dog ikke det lød af nok citronsmag – så jeg kom skal af 2 citroner samt saft fra én i kagen og anvendte blot saften af citron nr. 2 til glasuren. Den blev vildt lækker og dejlig svampet… og med en dejlig citronsmag :D

Svar
Linda Johanne Nielsen 8. juni 2017 at 09:42

Hvordan er den at fryse, hvis du har prøvet det??

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971