The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

En lille snitte..

af Ditte Ingemann 1. juli 2012

Et lille indlæg om en lille snitte – ikke hvilken som helst snitte, nemlig hindbærsnitten; snitten over dem alle!
Jeg tænkte, at det var passende at hylde hindbærsnitten på en lidt grå og blæsende søndag.

Opskriften på mine hindbærsnitter har altid været i min familie, og jeg synes det er den bedste opskrift – jeg har moderniseret den med frysetørrede hindbær, men snitterne kan også pyntes med den klassiske farvestrålende krymmel.

Hindbærsnitter, 16 stk.:

Dej:
200 g blødt smør
350 g hvedemel
1 æg
125 g flormelis

Andet:
ca. 200 g hindbærmarmelade
ca. 200 g flormelis + vand (til glasur)

Evt. frysetørrede hindbær til pynt

Smør, hvedemel, æg og flormelis æltes sammen – det er klart nemmest at komme ingredienserne i en foodprocessor, men man kan også ælte dejen i hånden. Dejen skal kun lige samles, så pas på med at arbejde for meget med dejen. Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter, så er den nemmere at rulle ud.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord i fire lige store plader og de lægges på en bageplade med papir, hvorefter de bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter eller indtil de er gyldne. Imens bundene er i ovnen, laves glasuren, som gerne må være meget tyk.

Bundene lægges sammen med marmelade, og der kommes glasur og pynt på toppen, hvorefter de skæres ud til hindbærsnitter – det hele foregår mens de er varme, for så er det meget nemmere at skære dem ud.

Selvom det er svært, så lad snitterne køle af inden de skal spises – de hindbærsnitter, som ikke bliver spist med det samme (hvis det sker), har bedst ved at blive opbevaret i en kagedåse.

*****************
HUSK: Du kan købe min lækre kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

En lille snitte.. was last modified: august 2nd, 2018 by Ditte Ingemann
36 kommentarer
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Citrontærte
næste
Rug-pandekager med kanel

Mere af det samme

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Once you pop, you can´t stop

16. august 2011

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Bønne-brownies

3. maj 2015

Min nye kogebog

6. april 2014

Smagen af sommer

22. juni 2013

tarte au citron ♥

17. april 2011

Lakrids cupcakes

27. marts 2011

36 kommentarer

Linn/Frk. Kræsen 1. juli 2012 at 11:46

De ser da meget lækre ud, selvom min københavnersøndat hverkan har indeholdt noget gråt eller blåst, uden bare sol og 22 grader. Og dejlige dejlige billeder!

Svar
Ditte 1. juli 2012 at 11:48

Mange tak Linn – mon ikke solen når frem til mig senere, for her hos mig rusker det udenfor :-)

Svar
Monsterscircus 1. juli 2012 at 11:53

Ej, hvor ser de skønne ud! Jeg elsker hindbærsnitter uanset hvordan vejret er!! De små fætre kan virkelig hæve min dag og humør helt op overskyerne. Tak for de lækre billeder, nu har jeg et stort dybt hul i maven :-)

Svar
Ditte 1. juli 2012 at 12:03

Ja, hindbærsnitter kan spises i al slags vejr året rundt :-)

Svar
Tine 1. juli 2012 at 12:15

Yummi..Der er nu ikke noget saa godt som en Hindbaersnitte. Bor i London, her findes der ikke Hindbaersnitter
saa nu gaar jeg igang i koekkenet. De ser skoenne ud:)

Svar
Ditte 1. juli 2012 at 12:22

Du må i gang med snitte-bagningen :-) God fornøjelse.

Svar
Anne 1. juli 2012 at 12:33

Uh – de ser gode ud. Måske er det på tide jeg bager snitter – det er alt for længe siden.
Her i Hillerød er det også solskin – dejligt!

Svar
Ditte 1. juli 2012 at 19:03

Der må aldrig gå for længe mellem hindbærsnitterne ;-)

Svar
hanne 1. juli 2012 at 15:11

de ser gode ud, her i israel har vi ikke hindbarsnitter sa jeg er glad for den opskrift, tak

Svar
Ditte 1. juli 2012 at 18:28

Håber du får mulighed for at bage hindbærsnitter – denne opskrift er et sikkert hit :-)

Svar
Louise 3. juli 2012 at 18:37

Hej Ditte :)
Endnu en fra Hillerød her, ja solen har været forbi i dag, og lidt hjemmebag kunne man godt ha’ brugt ;)
De ser rigtig dejlige ud og opskriften skal helt klart prøves!
Hvor køber du frysetørrede hindbær?
Louise

Svar
Ditte 3. juli 2012 at 22:01

Dem har jeg købt hos Special købmanden, men de kan også købes hos f.eks. Torvehallerne eller Mette Blomsterberg :-)

Svar
TARTESANDCARO 4. juli 2012 at 19:49

This is so lovely for a 1th july
^_^

Svar
Ditte 4. juli 2012 at 20:25

Thanks :-)

Svar
Lene Lynge 9. juli 2012 at 13:04

Havde egentlig tænkt på at lave en bradepandekage, men må lige lave disse først:-)

Svar
Ditte 9. juli 2012 at 15:23

God idé og god fornøjelse :-)

Svar
Anne 11. juli 2012 at 09:13

Hvor ser de lækre ud, og sikke smukke billeder :-)

Svar
Ditte 11. juli 2012 at 14:46

Tusind tak

Svar
Sia 5. august 2012 at 18:24

Disse kan klart anbefales!
Min morfar elsker dem så meget, at han har bedt om at få flere ;) men kan de mon fryses? nogen der har erfaring med dette?

Svar
Ditte 5. august 2012 at 18:40

Ihh, hvor dejligt at høre! Tænker din morfar har spist en del snitter i sit liv, så han ved sikkert hvad han taler om :-) Jeg har ingen erfaring med at fryse mørdej, så måske nogle andre kyndige bagefolk kan hjælpe?

Svar
Mary 8. september 2012 at 00:32

De ser rigtig lækre ud!

At lave en god glasur er bare ikke noget jeg kan finde ud af :( kan du guide mig til hvordan man laver en god, tyk glasur til hindbærsnitterne?

Ps: rigtig god blog :)

Svar
Ditte 8. september 2012 at 15:08

Mange tak – jeg har ingen mål på min glasur, men brug forholdvis meget flormelis og bland det med nogle dråber varmt vand, tilsæt evt. farve til glasuren. Rør det sammen indtil du har en meget tyk glasur, som kan smøres på snitterne.

Svar
Kirsten 1. oktober 2012 at 19:22

Hej. Jeg faldt lige over din opskrift på hindbærsnitter, og er lidt nysgerrig på hvor tykke de skal være, når man ruller dem ud?

Svar
Ditte 1. oktober 2012 at 21:00

Ca. 3-4 mm :-)

Svar
cecilie 8. maj 2013 at 13:09

Mørdej kan sagtens fryses!
Snitterne skal dog bare tages op i god tid inden de spises!
Ellers ser snitterne lækre ud! :-)

Svar
katrine 17. juni 2013 at 20:56

tak for opskriften:)
Jeg har afprøvet den, og de blev super gode:)
super gode billeder:)

Svar
Ditte 18. juni 2013 at 14:07

Dejligt du kunne bruge min opskrift :-)

Svar
Carina Madsen 6. februar 2014 at 14:04

Jeg har prøvet at lave disse et par gange nu, og de smager himmelsk! Men jeg har problemer med at rulle dejen ud – når jeg skal løfte den fra bordet, flækker den for mig. Har du nogen ide om, hvad det kan skyldes?

Svar
Ditte 6. februar 2014 at 14:05

Måske du skal tilsætte mere mel… Eller stille den på køl lidt inden du ruller ud :-)

Svar
Henriette 17. marts 2015 at 15:24

Prøv opskriften, kan bestemt anbefales. Prøvede med solbærmarmelade, stort hit her hos os ;-)

Tak for en god opskrift :-)

Svar
Ditte Ingemann 17. marts 2015 at 15:28

Lyder lækkert med solbærmarmelade!

Svar
Marie 24. februar 2016 at 20:03

Vil man kunne lave en grovere version, med grovere mel, eller hvordan? :)

Svar
Ditte Ingemann 24. februar 2016 at 20:06

Jeg har ikke prøvet, og synes næsten det vil være en skam ;-)

Svar
Rie 10. marts 2019 at 13:04

Er altid træt af ,du/ i ikke fortæller om grader er varmluft eller alm. ovn. Venlig hilsen Rie

Svar
Ditte Ingemann 10. marts 2019 at 14:46

Det beklager jeg da virkelig mange gange! Her er der tale om alm ovn…

Svar
Helle Møller Simonsen 17. januar 2025 at 16:57

super gode

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen