I går udkom min grøntsagsbog “Mit Grønne Køkken” og jeg fejrede bogudgivelsen hjemme med min mand og lavede en grøntsagsmiddag bestående af en spicy curry med butternut squash og grønne bønner – desserten var brownie med sød kartoffel. Dagen i dag bruges (udover at spise rester af brownie) på at læse alle de søde kommentarer og hilsner jeg har fået de sidste dage – jeg er helt overvældet.
Som jeg skrev i går, så er MIT GRØNNE KØKKEN en bog med masser af grønne retter og der er alt lige fra morgenmad til tilbehør og lune salater – fokus er grøntsager, velsmag og sundhed, og der er noget for enhver smag i bogen, og deruover er opskrifterne nemme at gå til. Bogen er også fyldt med gode tips til, hvordan du på en overskuelig måde kan få spist mere grønt i hverdagen – der er en guide til hvilke type kød og fisk retterne passer godt til og en sæsonguide, så du nemt kan se, hvornår hvilke grøntsager er i sæson.
I morgenmadskapitlet er der opskrifter på både muffins, grød, greenies og salater – jeg vil dele en opskrift med jer, som ikke kom med i bogen, da to muffinsopskrifter lige var i overkanten :-) Men I skal ikke snydes for den…. for den er mega god :-)
{ Go’morgen muffins med sød kartoffel & kanel }
12 stk.
Det kan godt betale sig at lave en stor portion af disse muffins, for de smager rigtig godt. Der er sød kartoffel i dejen, en rodfrugt, der efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge søde kartofler til mos, som pomfritter eller bage dem i ovnen med olie og salt.
Ingredienser:
200 g alm. mandelmel
50 g revet kokosmel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
4 æg
revet skal fra 1 økologisk appelsin
75 g kokosolie, smeltet
4 spsk kokossukker
150 g sød kartoffel, revet
Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver og kanel sammen i en skål. Rør æg sammen med appelsinskal, kokosolie og kokossukker. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre, og vend tilsidst revet sød kartoffel i dejen. Rør det hele godt sammen, fordele dejen i muffinformene, og top evt. med et drys havregryn eller hakkede mandler. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
4 kommentarer
Hej Ditte
Nu er det sådan at jeg snart har fødselsdag, og derfor ville lave disse lækre brød muffins!
Men hvorlangtid kan de holde sig efter de er lavet?
De er bedst samme dag, men du kan sagtens bage dem dagen før… og ellers kan du fryse dem :-)
Har lige bagt dem, uuhm de er gode.
Dejligt at høre – god søndag.