Jeg vågnede i morges til lyden af en snerydder, så måske jeg skulle have ventet med denne opskrift til vejret blev en smule bedre. Egentlig var det også bare et påskud til at stå op og fotografere lidt i det flotte vinterlys, men jeg fik vist dokumenteret kaffen lige i overkanten.
Selvom jeg foretrækker min kaffe varm, kan jeg nu også godt lide en iskaffe i ny og næ. Jeg tilsatte en lille smule salt lakridssirup, hvilket gav en dejlig smag til den kolde kaffe.
Iskaffe behøver ikke at være den store videnskab; det er denne metode i hvert tilfælde ikke. Kort og godt går det ud på at brygge en god kop kaffe eller espresso. Jeg opløste en smule lakridssirup og agavesirup i den varme espresso, fyldte glasset op med is, hældte mælk på og drak løs.
Der kan sagtens bruges andre former for sødemiddel, eller helt undlade at søde kaffen – jeg synes nu bare en iskaffe skal have en anelse sødme før den er værd at drikke. Lakridssiruppen var egentlig bare en test, da jeg tidligere har eksperimenteret med kaffe & lakrids. Jeg har fundet ud af, at kaffe og lakrids har noget godt kørende, så det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger den kombination.
15 kommentarer
Hvad tager du dine billeder med?? kamera? linse? blitz? belysningen osv?? Er vildt flot blog du har og virkelig fantastiske billeder!
Sony NEX-5 primært med makroobjektiv, blitz: aldrig, lys: naturligt! Og tusind tak.
Så lækker og inspirerende en blog du har! Jeg er først faldet over den for nylig. Den her kaffe må jeg have prøvet. Jeg mangler bare isterningerne ;)
Det har jeg aldri drukket før. Høres veldig deilig ut :-)
Jeg har altid syntes, at madblogs var lidt kedelige og uinteressante – men WOW! Du har formået at fjerne alle fordomme, for hvor er din blog bare fantastisk!!!
Jeg tror desuden, jeg skal have købt mig noget lakridssirup. Hvor får man fat i det henne?? :)
@Mette; Tak for din kommentar. Hvis du har alt andet end isterningerne, så er du godt på vej ;-)
@Carina; Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog. Mht. lakridssirup kan det købes i bl.a. Magasin og efterhånden også i mange kaffe/the/chokolade-butikker. Siruppen er fra Johan Bülow og kan også købes på hans hjemmeside :-)
Som en ivrig kaffe drikker/blogger synes jeg dette her med, at blande kaffe og lakrids lyder sindsyg spændende! Wow!
Det må jeg prøve:) By the way, sikker nogle super billeder!
Mvh.
Rune
Kaffeblogger
http://www.cafezinho.dk
Det lyder fantastisk godt – bare ærgerligt man på ingen måde kan lide kaffe :o
Hej Ditte,
Jeg har lagt mærke til, at der er en del der har spurgt efter de fine sugerør, som du bruger på det venstre billede i din header. Jeg faldt idag (via modeso.dk) over denne etsy-shop, som sælger fine sugerør: http://www.etsy.com/shop/HeyYoYo/search?search_query=straws&search_submit=&search_type=user_shop_ttt_id_5372145&shopname=HeyYoYo&page=8
Bare lige et lille tip :)
Hej Michelle; Tusind tak for tippet – De har så mange fine ting, desværre er der mange af tingene som ikke sendes til DK fra etsy ;-)
Det er min erfaring at hvis der ikke står Danmark ved sælgeren på etsy, så kan man bare spørge om de vil sende hertil. Langt de fleste vil gerne :)
Super lækker blog! Får den bedste inspiration herfra og anbefaler dig til alle ;)
Tak for din søde kommentar. Der er så mange flotte ting på Etsy, så jeg vil da klart prøve at få det sendt til DK! Tak for tippet ;-)
Har netop lavet et indlæg om iskaffe lavet på koldbrygget kaffe, og blev simpelthen lige nødt til at smide en henvisning til din opskrift her. Idéen med lakridssirup er lige i øjet ;)
/ http://frkcurting.blogspot.dk/2012/06/chilled-coffee.html
Ja, hvem havde troet at kaffe og lakrids ville være “a match made in heaven” ;-)