The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Iskold kaffe med lakrids

af Ditte Ingemann 29. januar 2012

iskaffe

Jeg vågnede i morges til lyden af en snerydder, så måske jeg skulle have ventet med denne opskrift til vejret blev en smule bedre. Egentlig var det også bare et påskud til at stå op og fotografere lidt i det flotte vinterlys, men jeg fik vist dokumenteret kaffen lige i overkanten. 

iskaffe

Selvom jeg foretrækker min kaffe varm, kan jeg nu også godt lide en iskaffe i ny og næ. Jeg tilsatte en lille smule salt lakridssirup, hvilket gav en dejlig smag til den kolde kaffe.

Iskaffe behøver ikke at være den store videnskab; det er denne metode i hvert tilfælde ikke. Kort og godt går det ud på at brygge en god kop kaffe eller espresso. Jeg opløste en smule lakridssirup og agavesirup i den varme espresso, fyldte glasset op med is, hældte mælk på og drak løs.

iskaffe-opskrift

Der kan sagtens bruges andre former for sødemiddel, eller helt undlade at søde kaffen – jeg synes nu bare en iskaffe skal have en anelse sødme før den er værd at drikke. Lakridssiruppen var egentlig bare en test, da jeg tidligere har eksperimenteret med kaffe & lakrids. Jeg har fundet ud af, at kaffe og lakrids har noget godt kørende, så det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger den kombination.

iskaffe-fire

Iskold kaffe med lakrids was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
galette au fromage de chèvre
næste
Brød i hævekurv

Mere af det samme

Lakridskonfekt

14. november 2011

Nordisk vaffeldag!

25. marts 2014

Flødebolle-fest

7. april 2013

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Sødt decemberguf

9. december 2013

Granola-barer med chokotop

25. januar 2015

De kære kokosmakroner

2. juni 2012

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

turtle bars

22. februar 2012

Mandler i lakridssvøb

23. november 2011

15 kommentarer

Charlotte Leutenberger 29. januar 2012 at 17:49

Hvad tager du dine billeder med?? kamera? linse? blitz? belysningen osv?? Er vildt flot blog du har og virkelig fantastiske billeder!

Svar
Ditte 29. januar 2012 at 17:55

Sony NEX-5 primært med makroobjektiv, blitz: aldrig, lys: naturligt! Og tusind tak.

Svar
Mette 29. januar 2012 at 18:15

Så lækker og inspirerende en blog du har! Jeg er først faldet over den for nylig. Den her kaffe må jeg have prøvet. Jeg mangler bare isterningerne ;)

Svar
Elin 29. januar 2012 at 18:45

Det har jeg aldri drukket før. Høres veldig deilig ut :-)

Svar
Carina 29. januar 2012 at 18:46

Jeg har altid syntes, at madblogs var lidt kedelige og uinteressante – men WOW! Du har formået at fjerne alle fordomme, for hvor er din blog bare fantastisk!!!
Jeg tror desuden, jeg skal have købt mig noget lakridssirup. Hvor får man fat i det henne?? :)

Svar
Ditte 29. januar 2012 at 19:11

@Mette; Tak for din kommentar. Hvis du har alt andet end isterningerne, så er du godt på vej ;-)

Svar
Ditte 29. januar 2012 at 19:13

@Carina; Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog. Mht. lakridssirup kan det købes i bl.a. Magasin og efterhånden også i mange kaffe/the/chokolade-butikker. Siruppen er fra Johan Bülow og kan også købes på hans hjemmeside :-)

Svar
Cafezinho 30. januar 2012 at 07:39

Som en ivrig kaffe drikker/blogger synes jeg dette her med, at blande kaffe og lakrids lyder sindsyg spændende! Wow!
Det må jeg prøve:) By the way, sikker nogle super billeder!

Mvh.
Rune
Kaffeblogger
http://www.cafezinho.dk

Svar
Benedikte Capion 30. januar 2012 at 08:34

Det lyder fantastisk godt – bare ærgerligt man på ingen måde kan lide kaffe :o

Svar
Michelle 30. januar 2012 at 19:05

Hej Ditte,
Jeg har lagt mærke til, at der er en del der har spurgt efter de fine sugerør, som du bruger på det venstre billede i din header. Jeg faldt idag (via modeso.dk) over denne etsy-shop, som sælger fine sugerør: http://www.etsy.com/shop/HeyYoYo/search?search_query=straws&search_submit=&search_type=user_shop_ttt_id_5372145&shopname=HeyYoYo&page=8
Bare lige et lille tip :)

Svar
Ditte 30. januar 2012 at 19:58

Hej Michelle; Tusind tak for tippet – De har så mange fine ting, desværre er der mange af tingene som ikke sendes til DK fra etsy ;-)

Svar
Sandra 10. april 2012 at 11:06

Det er min erfaring at hvis der ikke står Danmark ved sælgeren på etsy, så kan man bare spørge om de vil sende hertil. Langt de fleste vil gerne :)
Super lækker blog! Får den bedste inspiration herfra og anbefaler dig til alle ;)

Svar
Ditte 10. april 2012 at 11:15

Tak for din søde kommentar. Der er så mange flotte ting på Etsy, så jeg vil da klart prøve at få det sendt til DK! Tak for tippet ;-)

Svar
Cathrine Curting 3. juni 2012 at 13:30

Har netop lavet et indlæg om iskaffe lavet på koldbrygget kaffe, og blev simpelthen lige nødt til at smide en henvisning til din opskrift her. Idéen med lakridssirup er lige i øjet ;)

/ http://frkcurting.blogspot.dk/2012/06/chilled-coffee.html

Svar
Ditte 3. juni 2012 at 13:56

Ja, hvem havde troet at kaffe og lakrids ville være “a match made in heaven” ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen