The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Længe leve lakridsis!

af Ditte Ingemann 28. juni 2012

Min dag har stået i skumfidusens tegn – jeg har haft projekt skumfidus sammen med Sille fra bloggen dottykay, og vi har lavet skum i stride strømme – noget bedre end andet. Det er nemlig ikke så ligetil med de skumfiduser; måske deraf navnet fidus!

Det har jo faktisk været is-vejr idag, så derfor er det passende at dele denne nemme opskrift på lækker lakridsis, som jeg faldt over her. Opskriften minder meget om mine isopskrifter, men fløden er bare skiftet ud med sødmælk, hvilket gav et glimrende resultat.

Is med lakridspulver:

1 dåse kondenseret mælk
5 dl. sødmælk
2 tsk. rå-lakrids pulver

Sødmælk og kondenseret mælk blandes sammen i en skål – lakridspulver tilsættes og ismassen hældes på en ismaskine, som kører ca. 40-45 minutter, hvorefter isen gerne skulle have konsistens som soft-ice. Isen sættes i fryseren et par timer, hvorefter den er perfekt til at spise, men den kan også gemmes et par dage i fryseren.

Længe leve lakridsis! was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Chokolade & Kaffe
næste
Citrontærte

Mere af det samme

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Let’s get ready to crumble!

9. juni 2012

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

17. marts 2012

Kirsebær Mess

9. juli 2012

Lakridsmacarons med karamel!

28. marts 2013

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Ispinde med peanutbutter & havsalt

25. maj 2016

Konfekt med tahin

19. august 2015

Pebermynte-sandwich

24. maj 2012

16 kommentarer

Maria Silje 28. juni 2012 at 16:09

Mmmmmh! Det ser virkelig lækkert ud! namme namme nam!

//Maria Silje
http://www.hairbymariasilje.dk/konkurrence-give-away

Svar
Ditte 28. juni 2012 at 17:06

Tak!

Svar
Anna 28. juni 2012 at 17:39

Hvis man ikke er ejer af en ismaskine (hvilket er en stor fejl..), vil man så kunne lave denne is på andre måder? Og vil man kunne bruge sirup i stedet for pulver, eller er pulver bedst?.. -har nemlig den lækre sirup stående i forvejen :-)
Det ser SÅ lækkert ud!

Svar
Ditte 28. juni 2012 at 17:43

Tror sagtens du kan bruge sirup i stedet for pulver. Jeg har prøvet at fryse en smule af isen på almindelig vis, dvs. uden ismaskine og det bliver altså ikke cremet på samme måde. Det bliver mere hårdt og med krystaller…. Men tror ikke man fortryder det, hvis man køber en ismaskine :-)

Svar
Ida 29. juni 2012 at 16:39

Åh den ser alt for lækker ud! Kan du anbefale en god ismaskine?

Svar
Ditte 29. juni 2012 at 19:53

Jeg har købt en Philips ismaskine, som fungerer rigtig godt – den er forholdsvis billig, lille, nem og passer perfekt til mit isforbrug :-)

Svar
Vibeke Lentz 29. juni 2012 at 19:36

Hvor ser det godt ud, og sikkert heller ikke dårlig med skumfiduser til:)?

Svar
Ditte 29. juni 2012 at 19:50

Nej, det ville nok ikke være helt dårligt. Jeg lavede dog også skumfiduser med lakrids i går og de blev rigtig lækre :-)

Svar
TARTESANDCARO 29. juni 2012 at 20:14

your blog
your recipes
your photos
are fabulous

Svar
Ditte 30. juni 2012 at 09:34

Thanks for your poem – so sweet!

Svar
Marie 30. juni 2012 at 06:54

Hej Ditte

Tak for en super fin blog – jeg bruger den rigtig meget.

Jeg har lige et hurtigt spørgsmål til en gammel opskrift. Det er chocolate-chick kagen, som jeg vil bage til min datters fødselsdag. Jeg vil høre, om man kan lave trøffelmassen dagen før, kagen skal spises. Kan det holde sig i køleskabet i så lang tid, og bliver det mon lige så godt?

Svar
Ditte 30. juni 2012 at 08:22

Hej Marie, tak for din kommentar. Du kan sagtens lave kagen nogle dage i forvejen. Den kan godt holde sig på køl. Bare sørg for at tage den ud i god tid inden den skal spises, så den ikke er alt for kold :-)

Svar
Sandra 8. august 2012 at 19:01

Hej :) er det forstået rigtig at det bare er en dåse kondenseret mælk? Den skal ikke laves til karamel først?
Knus Sandra

Svar
Ditte 8. august 2012 at 19:12

Ja, du har forstået rigtigt :-) Den skal ikke koges til karamel først – bare brug det direkte fra dåsen!

Svar
Christine R 12. februar 2013 at 22:12

Hej Ditte.

Jeg har lige et spørgsmål angående din lakridsis-dessert, som jeg har tænkt mig at lave fredag – på min 25 års fødselsdag. Jeg elsker isen, men tænker at den som dessert er lidt “kedelig”, da der ikke er så meget andet til. Har du nogle foreslag til havd jeg kunne lave til? Evt. en lille kagebund “et-eller-andet”.

Tak for fantastisk inspiration. Din blog gjorde mig opmærksom på hele madblog-universet, og din er min favorit.

/Christine

Svar
Ditte 13. februar 2013 at 10:51

Hej Christine,

Du kan evt. servere isen med nogle små sprøde mandelkager, små marengskys, friske hindbær eller bage en brownie med hvid chokolade i stedet for mørk. God fornøjelse og god fødselsdag.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen