Min dag har stået i skumfidusens tegn – jeg har haft projekt skumfidus sammen med Sille fra bloggen dottykay, og vi har lavet skum i stride strømme – noget bedre end andet. Det er nemlig ikke så ligetil med de skumfiduser; måske deraf navnet fidus!
Det har jo faktisk været is-vejr idag, så derfor er det passende at dele denne nemme opskrift på lækker lakridsis, som jeg faldt over her. Opskriften minder meget om mine isopskrifter, men fløden er bare skiftet ud med sødmælk, hvilket gav et glimrende resultat.
Is med lakridspulver:
1 dåse kondenseret mælk
5 dl. sødmælk
2 tsk. rå-lakrids pulver
Sødmælk og kondenseret mælk blandes sammen i en skål – lakridspulver tilsættes og ismassen hældes på en ismaskine, som kører ca. 40-45 minutter, hvorefter isen gerne skulle have konsistens som soft-ice. Isen sættes i fryseren et par timer, hvorefter den er perfekt til at spise, men den kan også gemmes et par dage i fryseren.
16 kommentarer
Mmmmmh! Det ser virkelig lækkert ud! namme namme nam!
//Maria Silje
http://www.hairbymariasilje.dk/konkurrence-give-away
Tak!
Hvis man ikke er ejer af en ismaskine (hvilket er en stor fejl..), vil man så kunne lave denne is på andre måder? Og vil man kunne bruge sirup i stedet for pulver, eller er pulver bedst?.. -har nemlig den lækre sirup stående i forvejen :-)
Det ser SÅ lækkert ud!
Tror sagtens du kan bruge sirup i stedet for pulver. Jeg har prøvet at fryse en smule af isen på almindelig vis, dvs. uden ismaskine og det bliver altså ikke cremet på samme måde. Det bliver mere hårdt og med krystaller…. Men tror ikke man fortryder det, hvis man køber en ismaskine :-)
Åh den ser alt for lækker ud! Kan du anbefale en god ismaskine?
Jeg har købt en Philips ismaskine, som fungerer rigtig godt – den er forholdsvis billig, lille, nem og passer perfekt til mit isforbrug :-)
Hvor ser det godt ud, og sikkert heller ikke dårlig med skumfiduser til:)?
Nej, det ville nok ikke være helt dårligt. Jeg lavede dog også skumfiduser med lakrids i går og de blev rigtig lækre :-)
your blog
your recipes
your photos
are fabulous
Thanks for your poem – so sweet!
Hej Ditte
Tak for en super fin blog – jeg bruger den rigtig meget.
Jeg har lige et hurtigt spørgsmål til en gammel opskrift. Det er chocolate-chick kagen, som jeg vil bage til min datters fødselsdag. Jeg vil høre, om man kan lave trøffelmassen dagen før, kagen skal spises. Kan det holde sig i køleskabet i så lang tid, og bliver det mon lige så godt?
Hej Marie, tak for din kommentar. Du kan sagtens lave kagen nogle dage i forvejen. Den kan godt holde sig på køl. Bare sørg for at tage den ud i god tid inden den skal spises, så den ikke er alt for kold :-)
Hej :) er det forstået rigtig at det bare er en dåse kondenseret mælk? Den skal ikke laves til karamel først?
Knus Sandra
Ja, du har forstået rigtigt :-) Den skal ikke koges til karamel først – bare brug det direkte fra dåsen!
Hej Ditte.
Jeg har lige et spørgsmål angående din lakridsis-dessert, som jeg har tænkt mig at lave fredag – på min 25 års fødselsdag. Jeg elsker isen, men tænker at den som dessert er lidt “kedelig”, da der ikke er så meget andet til. Har du nogle foreslag til havd jeg kunne lave til? Evt. en lille kagebund “et-eller-andet”.
Tak for fantastisk inspiration. Din blog gjorde mig opmærksom på hele madblog-universet, og din er min favorit.
/Christine
Hej Christine,
Du kan evt. servere isen med nogle små sprøde mandelkager, små marengskys, friske hindbær eller bage en brownie med hvid chokolade i stedet for mørk. God fornøjelse og god fødselsdag.