The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Magiske müslibarer

af Ditte Ingemann 12. januar 2012

Så har jeg langt om længe fundet ud af, hvordan jeg kan få min favorit müslibar, Eat Natural, lidt oftere… Ved at lave den selv!

Jeg er fuldstændig vild med disse müslibarer, som jeg biksede sammen i går aftes, af ting og sager, jeg fandt i køkkenskabene. Idéen til dem kom, da jeg fik et glas salt lakridssirup af mine søde kollegaer. Müslibarerne smager kun en anelse af lakrids, men det passer perfekt sammen med den hvide chokolade og de meget søde dadler. Opskriften kan varieres som man lyster… Dermed sagt, at man kan bruge alle slags nødder, speltflager og andre typer af tørrede bær, da gojibær ikke kan fåes alle steder. Men så brug tranebær, rosiner eller tørrede kirsebær. Bare lov mig at prøve dem!

Start med at hakke hasselnødder og mandler rimelig fint. Skær dadlerne i små stykker og kom alle ingredienser (bortset fra den hvide chokolade) i en skål. Det hele røres sammen med hænderne, håndmixer eller røremaskine indtil massen har en god klistret konsistens – tilsæt mere sirup i, hvis massen ikke vil hænge sammen. Herefter kommes müslimassen i en lille form med bagepapir og trykkes godt sammen – læg evt. noget tungt ovenpå formen, så det bliver presset godt ned.

Lad massen sætte sig natten over i køleskabet. Næste dag toppes massen med smeltet hvid chokolade og når det er stivnet, skæres den ud i små barer – klar til at blive guflet eller gemmes væk på køl, og hvis det bliver aktuelt kan de nok gemmes i et par uger.

Magiske müslibarer was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
34 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Havregrød til 10 point
næste
Boller møder Quinoa

Mere af det samme

Tobias’ dadeldrømme

15. december 2015

Hvide cookies

4. februar 2012

Glutenfrie muffins på tre måder

16. september 2017

Søndagspandekager

4. december 2011

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Rabarber med lakrids-skyr

7. maj 2011

Kom og smag mine kager!

23. august 2014

Sankt Hans kage

22. juni 2015

34 kommentarer

Inger 12. januar 2012 at 18:50

Hej Ditte.
Muslibarer – det er lige guf for mig :O) Jeg bager dem tit selv, og nu har jeg pludselig fået ny inspiration – gojibær, lakridssirup og hvid chokolade – det lyder super lækkert. Det vil jeg helt sikkert prøve, tusind tak for ideen og dine fantastisk flotte billeder.
Hilsner fra Inger

Svar
Ditte 12. januar 2012 at 19:09

Hej Inger. Du må love at prøve disse barer. De er mega gode. Sidder lige nu og nyder en sammen med en kop kaffe :-)

Svar
Kimmy 12. januar 2012 at 19:50

Nøj, hvor ser disse müslibarer lækre ud, også er opskriften jo nem – perfekt.
Dem må jeg prøve at lave! :)

Svar
Ditte 12. januar 2012 at 20:23

@Kimmy; Ja, de er nemlig meget nemme og meget lækre :-)

Svar
Grethe Thuesen 12. januar 2012 at 23:27

Hej Ditte….Uhm hvor ser de muslibarer lækre ud, dem glæder jeg mig til at smage….

Svar
Ditte 13. januar 2012 at 08:45

Hej Grethe, Dem laver vi næste gang du er i Kbh – så kan du smage disse godbidder!

Svar
Emilie 13. januar 2012 at 14:36

Hej super lækker opskrift. Ved du hvor man kan købe lakridssirup og de der bær?

Svar
Ditte 14. januar 2012 at 09:17

Hej Emilie, Gojibær kan købes i helsekostbutikker og øko-butikker. Lakridssiruppen er fra Johan Bülow og kan købes i bl.a. Magasin, men også i mange vinbutikker, kaffe/the/chokolade-butikker eller på nettet. Siruppen findes i to varianter, en salt og en sød – jeg brugte den saltede udgave til mine müslibarer.

Svar
Clara 15. januar 2012 at 00:32

damn, de ser lækre ud! Perfekte til at have med i skolen på en lang dag :)

Svar
Ditte 15. januar 2012 at 15:36

@Clara; De var også lækre… Den sidste er netop lige blevet slugt!

Svar
Malene 17. januar 2012 at 23:29

Nu prøvede jeg at lave dem, men chokoladen kiksede helt. Hvordan undgår du damp i vandbadet? Men smagen var nu lækker selvom chokoladen var lidt grumset.

Svar
Ditte 17. januar 2012 at 23:36

@Malene: surt chokoladen kiksede! Jeg er meget forsigtig med mit vandbad.. Der skal nemlig ikke meget til før hvid chokolade driller. Bare sørg for at der ikke kan slippe damp ud fra skålens sider eller ty til en mikroovn :-)

Svar
Malene 19. januar 2012 at 14:38

Jeg er glad for at høre at hvid chokolade er værre. Så er jeg ikke helt tabt. Jeg forsøger mig med nogle andre skåle. Practice makes perfect :)

Svar
Birgit Mathiesen 21. januar 2012 at 17:41

Så er dine magiske musli barer afprøvet, dvs. søster har lavet dem,
og jeg haft den dejlige fornøjelse at smage dem…
Tja, hvad skal jeg sige… det er jo som ren dessert, MUMME :O)
De blev lavet med mørk chokolade, super lækkert.

Svar
Ditte 22. januar 2012 at 07:52

@Birgit; Dejligt du kunne lide dem. De er nemlig lidt ligesom en dessert og lækkert med mørk chokolade :-)

Svar
Laura 22. januar 2012 at 13:22

Hej, jeg kan slet ikke få dem til at hænge sammen, mine har stået i køleskabet nu, men de er slet ikke faste! Skal dog siges, havde ikke lakridssiruppen, men hvad ahr jeg gjort galt?

Svar
Ditte 22. januar 2012 at 13:52

Hej Laura, kom du ekstra sirup i, i stedet for lakridssirup? Mine var også en smule løse, men fik dem presset godt sammen og den hvide chokolade hjalp også til med at holde dem sammen. Håber du kan nå at rede dem :-)

Svar
Inger 25. januar 2012 at 13:00

Hej Ditte.
Så er dine skønne musli barer også afprøvet her – jeg synes også, de er super lækre :O)
Halvdelen med hvid chokolade, og den anden halvdel med mørk – begge smager fantastisk.

Svar
Ditte 25. januar 2012 at 13:38

Hej Inger; dejligt du også kunne lide dem. Jeg skal vist snart have lavet nogle flere :-)

Svar
Clara 1. februar 2012 at 13:06

De ser superlækre ud!
Har du et bud på hvordan man kan lave dem, hvis man står uden lakridssirup og gojibær? – Tilsætter man bare lidt mere alm. sirup eller? :-)

Svar
Ditte 2. februar 2012 at 19:09

@Clara; du kan bruge andre typer tørret frugt og tilsætte mere alm. sirup :-)

Svar
Simone 1. februar 2012 at 20:42

Lille tip – gojibær kan købes til 10 kr i Tiger-butikkerne :)

Svar
Ditte 2. februar 2012 at 19:08

@Simone; tak for det gode tip!

Svar
Cille 9. april 2012 at 19:33

Tak for super inspiration – barerne har gjort stor glæde i påsken – på ødegården, til middagen med svigerfamilien, på barselsafsnittet på Riget og til aften kaffen. I morgen skal de med på kontoret for at hjælpe mod trangen til søde sager omkring kl .15. Tak.

Svar
Ditte 9. april 2012 at 19:47

Tak for din kommentar Cille. Dejligt du kunne lide dem og de har bragt glæde :-)

Svar
Charlotte 12. juli 2012 at 16:30

NØøøøøøøøøj, Hvor ser det bare lækkert ud!
Er de bare en brøkdel så gode som jeg forestiller mig(jeg er på vej ud til gryderne)
– kommer du med i min aftenbøn

Svar
Ditte 12. juli 2012 at 17:27

Håber de bliver gode – jeg er i hvert fald vild med dem :-)

Svar
Sophie Nordahl 29. juli 2012 at 11:32

Kære Ditte
Dine muslibarer er en ren åbenbaring, som har reddet mig fra min søde trang! Tusinde tak for en fantastisk opskrift :-)
Jeg har fundet ud af at, hvis man bruger figner kan man nøjes med meget mindre sirup ;-)
Tak for en fed blog, som har taget 1. pladsen fra samtlige mode- og andre madblogs!
De kærligste hilsner

Svar
Ditte 29. juli 2012 at 11:48

Kære Sophie, Mange tak for din søde kommentar. Så dejligt at du kan lide min blog og også mine müslibarer :-) Jeg synes også, at dadler er et godt “sødemiddel” og perfekt til f.eks. müslibarer og andre søde sager.

Svar
Lykke 10. august 2012 at 10:08

Hvordan får du dem dog til at blive så pæne i formen Ditte?

Svar
Ditte 10. august 2012 at 11:44

Ved at presse dem hårdt sammen med fugtede hænder. Læg evt. noget tungt ovenpå formen, mens den er på køl :-)

Svar
Mette Lund 11. oktober 2012 at 12:48

Hej Ditte
Ved ikke om du kan bruge det til noget, men når jeg laver noget med dadler, figner eller andet tørret frugt,
kører jeg dem igennem min kødhakker, bagefter kan man jo evt køre nødder og mandler igennem. Så kommer først alt det klistrede og bagefter bliver nødderne ihvertfald hakket fint, samtidig med at kødhakkeren “rengøres”.
Altså renses for klister.
Mvh Mette

Svar
Ditte 11. oktober 2012 at 18:26

Hej Mette, tak for det gode råd – må anskaffe mig en kødhakker :-)

Svar
Rikke lykstoft 22. april 2013 at 18:52

Og hvis man glemmer goji bær og ikke kan få det til at hænge sammen til en bar smager det super på jordbær stykker

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen