Hvis det skulle være gået din næse forbi, så elsker jeg morgenmad! Lige i øjeblikket kører jeg den simple stil med fx yoghurt/granola, køleskabsgrød, æg eller et stykke surdejsbrød med avocado eller nøddesmør.
I kan finde min opskrift på nemme surdejsboller lige her, og hvis man har mod på at springe ud i at lave sin egen nøddesmør, så er der opskrifter lige her.
Jeg er stor fan af kold grød, og faktisk spiser jeg meget sjældent almindelig varm havregrød – hvis du endnu ikke har prøvet en kolde version, så er det altså værd at springe ud i.
Cremet køleskabsgrød, 2 pers.:
2 dl havregryn
ca. 2 dl mælk
1 tsk chiafrø
1 tsk ren vaniljepulver
3 spsk skyr
1 æble, revet
nødder, frugt, frysetørrede bær m.m til topping
Kom havregryn, mælk, chiafrø og vaniljepulver i et glas eller en anden lukket beholder – rør det hele godt sammen, og stil grøden på køl til næste morgen.
Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt skyr og revet æble – smag grøden til. Hvis du ønsker en mere sød grød, så tilsæt fx en smule flydende honning. Top grøden med forskellige slags topping – servér grøden med det samme.
I den nyeste udgave af mit favorit magasin Copenhagen Food er der et stort interview med mig omkring min blog, mit arbejde, mine bøger og et par opskrifter fra “Sunde Søde Sager”. Hvis I har lyst, så kan I læse interviewet med mig her eller selvfølgelig købe det fine magasin, som er fyldt med lækre billeder og gode artikler.
20 kommentarer
Sikke et flot interview! Det kan du vist godt klappe dig selv på skulderen over :) Jeg glæder mig sådan til at se kogebogen IRL!
TAK – håber snart du får fingrene i min bog ;-)
Et FLOT interview :-), jeg har faktisk købt det fine magasin Copenhagen Food, netop fordi jeg havde hørt, der skulle være et fantastisk spændende interview med dig. Jeg blev bestemt ikke skuffet!
God lørdag aften.
Mange tak, Inger – det er nemlig et rigtig fint magasin, og jeg er meget stolt over at få en plads i magasinet :-)
Super flot interview, og hvor er de rosende ord velfortjent :-)
1000 tak :-)
Aijjj! Den køleskabsgrød ser vildt lækker ud – det ser super interessant ud med alle de forskellige toppings – det skal prøves! Forresten har jeg investeret i en dåse chiafrø (dyrt bekendtskab), men ved du om man bare kan komme dem i sin varme havregrød om morgenen – altså mens man laver den?? :)
Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk
TAK – jeg er vild med kold grød. Jeg har prøvet at tilsætte en smule chia til min varme grød, og det fungerer fint – bask husk at tilsætte en smule ekstra væske.
Fortjent med de mange roser. Pas godt på dig så vi kan nyde dit talent mange år frem.
Tusind tak, Anne – jeg lover at passe godt på mig selv ;-)
jeg ELSKER også morgenmad. Specielt variationen – alt fra grød til madder, armeriddere, yoghurt og altid gerne noget-med-æg. Mums for nogle lækre madder du har på morgenmenuen. Peanutbutter + æble er et evigt smagshit!
Dejligt vi deler samme passion for morgenmad :-)
Tillykke med din kommende kogebog (som jeg glæder mig meget til at læse) og med det flotte interview. Godt gået.
Og sikke en lækker morgenmad. Tror du, at man kan tilføre lidt hampefrø til grøden? Jeg har lige købt mig en pose og er ved at finde ud af, hvad jeg kan bruge dem til :-)
Mange hilsner Kathe
Tusind tak – nu glæder jeg mig bare til på torsdag, hvor bogen udkommer :-) Du kan sagtens tilsætte en smule hampefrø til grøden – tror også du kan lave en grød udelukkende på chia- og hampefrø, hvis du går efter en grød uden havregryn.
Hej Ditte,
Jeg elsker hele din blog – og dine kogebøger med -, og jeg synes at dine billeder er noget af det fineste! TAK for god inspiration, du er virkelig dygtig! :-)
Du bruger de flotteste baggrunde på dine billeder, og jeg tænkte på, om du ikke på et tidspunkt ville lave et blogindlæg om dine baggrunde? :-)
Igen mange tak for inspiration!
Mvh Viola
Tusind tak for de søde ord – dejligt du læser med. Jeg har skrevet lidt om baggrunde og regi lige her: http://www.thefoodclub.dk/behind-the-scenes/ http://www.thefoodclub.dk/foodstyling/
Åh Ditte. Jeg vil på kost hjemme hos dig, vil jeg.
Og du skal være så velkommen :-)
Hej kære Ditte
Jubiiii :))
Jeg har allerede modtaget din nye kogebog Sunde Søde Sager her til morgen :O)
Kæmpe tillykke herfra, dén er mega cool og mega flot :)
Jeg glæder mig vildt meget til at fordybe mig i de lækre opskrifter.
Hav en skøn reception på lørdag, den kan kun blive uforglemmelig god.
Kærlige hilsner, Birgit
TAK, søde Birgit – hvor dejligt du allerede har modtaget bogen – fedt! Håber den falder i din smag, og du må endelig sige til når du tester nogle af opskrifterne :-)