The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

tarte au citron ♥

af Ditte Ingemann 17. april 2011

Tarte de Citron - Citrontærte

Jeg er blevet forelsket… I en helt perfekt syrlig, fed og lækker sag og som jeg har lyst til at tilbringe hver eneste søndag med. Jeg sprang tidligere i dag ud i at bage en fransk citrontærte med italiensk marengs og det er nu blevet starten på et afhængighedsskabende kærlighedsforhold. Citrontærten blev helt vidunderlig, sød, sur, knasende, blød og lige efter min smag. 

Jeg er helt forgabt i det snetoppede landskab på den henrivende solgule bund, hvilket også ses ved, at jeg havde svært ved at styre mig med mit kamera og begrænse mine klik. Husk at tjekke den fine, men korte video ud i bunden hvor tærten toppes!

Her er opskriften på den skønne citrontærte, som jeg skylder brødrene Price en stor tak for. Jeg har dog ændret en lille, lille bitte smule i opskriften.

Bon appétit.

{ TARTE AU CITRON } Opskrift fra Brdr. Price

DEJ:
250 g hvedemel
160 g smør
60 g flormelis
1/2 vanillestang
1 æg

Det hele kommes i en foodprocessor og æltes godt. Sættes på køl ca. 1 time. Derefter rulles dejen ud og kommes i en tærteform og blindbages (Dvs. et stykke bagepapir kommes over dejen og fyldes op med f.eks. tørrede bønner, så dejen ikke hæver). Bages ved 220 grader i 15 minutter. Derefter fjernes bønner og papir, og bunden bages 5 minutter mere.

CREME AU CITRON:
Fileter af 2 citroner
2 dl fløde
2 hele æg + 2 blommer
1/2 vanillestang
100 g sukker
Revet skal af 1 øko citron
Citronfileter blendes med sukker, vanille, æg, blommer, hvorefter fløden røres i. Creme hældes i tærtebunden og tærten bages ca. 30 minutter, nu ved 150 grader.

ITALIENSK MARENGS:
100 g æggehvide
100 g sukker
1/2 dl vand
Sukker kommes i en gryde med vand og det koges til en tyk sirup. Imens piskes æggehviderne stive, hvorpå den kogende sukker tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk marengsmassen helt cremet og skinnende.
Når tærten har kølet en smule af, dekoreres den med marengs, og kommes i ovnen igen under grill. Det tager ikke mange øjeblikke før den bliver gylden, så HOLD ØJE.

Kagen er bedst kold, men hvis man som mig ikke kan vente, kan den også spises varm!

 

Citrontærten toppes

tarte au citron ♥ was last modified: januar 14th, 2016 by Ditte Ingemann
citronmarengsspise med pricetærte
56 kommentarer
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
White Pizza!
næste
labre lakridspandekager

Mere af det samme

Julebiscotti

15. december 2011

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

Pæretærte med karamel og pistacie

11. februar 2012

Lakrids Koldskål med Blåbær

10. maj 2011

Lakridsmacarons med karamel!

28. marts 2013

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Smagen af sommer

22. juni 2013

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Søde nytårsdesserter

28. december 2015

56 kommentarer

Spise med Price - Restaurant Brødrene Price - The Food Club 1. november 2011 at 22:02

[…] i slutningen af året, men indtil da kan I hente inspiration i nogle af deres opskrifter her: Tarte au Citron eller Tiramisu. Dette indlæg blev udgivet i Restaurant. Bogmærk permalinket. ← Træk […]

Svar
Restaurant Brdr. Price - The Food Club 21. december 2011 at 18:31

[…] havde sat næsen op efter dessert og havde allerede udset mig deres skønne Tarte au citron, men måtte opgive drømmen, da jeg halvvejs inde i min lasagne gav fortabt. Jeg må have desserten […]

Svar
stefan 15. januar 2012 at 21:20

hej!

hvilke ændringer har du lavet i citrontærten og hvorfor?

mvh
stefan (nysgerrig citrontærteelsker)

Svar
Ditte 15. januar 2012 at 21:42

Hej Stefan; Jeg har ændret en smule i tærtebunden, dvs. der er mindre smør i min, da tærtebunde ofte er for fede til min smag :-) Min marengs er lavet med en smule mindre sukker, da jeg gerne ville have en mere sur end sød tærte… Ellers er der ikke de store ændringer – jeg har også toppet min anderledes end Brdr. Price, men der kan man jo slippe fantasien løs :-)

Svar
stefan 16. januar 2012 at 18:09

Tak for hurtigt svar – lige en ting til. Hvad med vanilie i cremen?

Svar
Ditte 16. januar 2012 at 19:47

Fordi jeg elsker vanille :-)

Svar
Julie 18. januar 2012 at 12:08

Hej, har lige opdaget din blog gennem Emily Salomon.. Og SIKKE et held! Jeg har lige modtaget min kitchenaid og skal i gang med at lave dine marengsopskrifter. Jeg tænkte om man ville kunne komme lakridspulver i marengs toppene på tærten, tror du det vil fungere? Jeg har lakrids ekstrakt pulver, kan det bruges ligesom dit pulver fra Johan Bulow, eller skal man skaffe sig det for det bedste resultat?

Vh Julie

Svar
Ditte 18. januar 2012 at 20:07

Hej Julie, Tak for din kommentar. Sejt du har fået dig en kitchen aid – så bliver livet meget lettere :-) Du kan sagtens bruge andre typer af lakridspulver end Johan Bülows; hans er bare mere intens og rund i smagen. Meget lækker tanke med lakrids i marengstoppene – meld lige tilbage hvordan det bliver. Synes det lyder interessant!

Svar
Natasja 19. januar 2012 at 08:04

Hvis man ikke er en heldig indehaver af en foodprocessor, kan man så bruge en elpisker?

Smuk og inspirerende blog du har dig!

Svar
Ditte 19. januar 2012 at 09:54

@Natasja: tak for din kommentar. Hvis du ikke ejer en foodprocessor, så kan du sagtens ælte tærtedejen i hånden. Det tager bare lidt længere tid, men kan sagtens lade sig gøre :-)

Svar
Berit Christiansen 20. februar 2012 at 08:36

Hej Ditte
Allerførst vil jeg sige dig tak, for en super hjemmeside. Dine fantastiske opskrifter, nyder mine gæster godt af :-)
Denne citrontærte er simpelthen super. Man bliver helt afhængig. Havde en del dej tilovers, som jeg har frosset, så jeg i en fart kan få lavet endnu en citrontærte :-)

Svar
Ditte 20. februar 2012 at 08:39

Hej Berit, tusind tak for din kommentar. Dejligt du følger med på min blog. Citrontærten er super lækker, smuk og perfekt til gæster :-)

Svar
Hanne Smith 21. april 2012 at 10:14

Hej Ditte.
Lavede den lækre tarte au citron igår.
Smagen var der absolut intet i vejen med. Dog var selve citroncremen for flydende.
Næste gang jeg laver den, vi jeg nok kom 1 tsk. majsstivelse i.
Hanne

Svar
Ditte 22. april 2012 at 11:54

Hej Hanne, Tak for tippet med majsstivelse – min creme blev dog super god og du har ret i, at smagen er skøn :-)
God weekend.

Svar
Kenneth 1. maj 2012 at 15:00

Hej Ditte !
Jeg må ubetinget prøve denne citrontærte, og må så samtidig sikkert sande, at opdagelsen af din hjemmeside koster mig et par kilo når jeg skal have prøvet Èn og anden af de lækre opskrifter af . smiler !
Ros for en god side
Bedste hilsener
Kenneth

Svar
Ditte 2. maj 2012 at 21:26

Hej Kenneth, tusind tak for din kommentar. Du kan roligt teste denne tærte – den er super lækker :-) håber du vil følge med her på bloggen!

Svar
Ditte 4. maj 2012 at 08:47

Hej Ditte

Jeg skal servere denne kage i aften, og nu hvor du siger den er bedst kold, vil det så sige, at jeg kan lave kagen her til eftermiddag, også lade den stå indtil den skal spises i aften? Og vil du anbefale at man spiser den med en slags tilbehør?

Svar
Ditte 4. maj 2012 at 14:51

Jeg kan bedst lide den kold, så jeg ville lave den tidligt på dagen eller dagen før. Tærten er super uden tilbehør, så jeg ville spise den alene :-)

Svar
melanie 4. maj 2012 at 09:17

hej vil gerne prøve at kaste mig ud i denne lækre tærte, men har ingen blender.. kan det lade sig gøre alligevel mht cremen ? (:

Svar
Ditte 4. maj 2012 at 14:53

Du kan evt bruge en minihakker eller stavblender, hvis du har det – ellers så prøv med håndmixer :-)

Svar
Astrid Werge 29. juni 2012 at 15:36

Hej :)
Har bagt denne flere gange, efter din opskrift – den er SÅ skøn!

Mit spørgsmål: Hvad hedder det nummer der spiller i baggrunden når man ser videoen med toppene?

Hilsen Astrid

Svar
Ditte 29. juni 2012 at 19:54

Tak – jeg er også vild med den. Sangen hedder Tatouage Bleu af Ben Onono!

Svar
Christina 23. august 2012 at 11:25

Hej
Jeg vil super gerne bage denne tærte til mine gæster i morgen.

Men, jeg har sådan en lidt gammel ovn uden varmluft, og så vidt jeg ved er der ikke en grill funktion. Hvad gør jeg så der?
Jeg har en creme bulé brænder(dog ALDRIG prøvet at bruge den). Hvad synes du jeg skal gøre?

Svar
Ditte 23. august 2012 at 11:36

Ville klart bruge din gasbrænder og sørge for at bruge pas. æggehvider, så skulle der ikke være nogen problemer i det :-)

Svar
Christina 23. august 2012 at 11:33

Hej igen.
Nu faldt jeg da lige over din “nemme” opskrift på denne tærte og den tror jeg da hellere jeg vil kaste mig ud i.
Den kondenseret mælk, er det den der fra nestlé jeg skal bruge?

MVH

Svar
Ditte 23. august 2012 at 11:35

Rigtig god ide – den er meget nem. Du kan bruge andre mærker af kondenseret mælk end Nestlé :-) god fornøjelse med bagningen!

Svar
Christina 23. august 2012 at 14:28

Hvis jeg laver kagen tidligere på dagen, skal jeg så ikke vente med marengsen? Falder den ikke sammen og bliver dårlig?

Svar
Ditte 23. august 2012 at 17:58

Ja, vent hvis det er muligt, så bliver den pænest :-)

Svar
Christina 23. august 2012 at 18:08

Tusind tak for svar. Håber det lykkes mig!

Svar
Ditte 23. august 2012 at 18:38

Held og lykke med det – er sikker på den bliver super god :-)

Svar
Bettina 30. september 2012 at 20:23

Hejsa,
Ved du om man kan fryse tærten ned?
Mvh
Bettina

Svar
Ditte 30. september 2012 at 20:45

Hej Bettina, Det ved jeg faktisk ikke – jeg har ikke den store erfaring med at fryse kager og tærter ned :-)

Svar
Christina 12. november 2012 at 14:56

Det ser så skønt ud ! ville bare lige høre dig om en ting :) hvor stor er din tærteform og hvor har du købt den :)?

Svar
Peter 19. december 2012 at 09:33

Disse citrontærter er jo guddommelige…. Har fået en, hvor marengen – eller nærmere guf’en – kun har fået få sekunder med grill og samtidig er MEGET MEGET sej – virkelig som guf, når det er allerbedst. Har nogen af jer hemmeligheden til, hvordan guf gøres meget sej?

Svar
Henriette Løwe Press 17. august 2013 at 22:17

Jamen altså – kan næsten ikke få armene ned…. Hvor er den tærte fantastisk. Havde den med tilen familieknsammen, og den blev REVET væk ;0)
Må flux bage en til……

Svar
Ditte 18. august 2013 at 12:28

Hvor dejligt :-) Jeg er også helt vild med den tærte!

Svar
Lea 21. august 2013 at 10:11

Hej Ditte

Skøn opskrift! Jeg tænker at servere den for mine gæster på søndag. jeg vil høre dig til, om man kan lave tærten med citroncremen dagen for, stille den på køl og dagen efter toppe og bage den md marengsen? :-)

Dbh
Lea

Svar
Ditte 21. august 2013 at 20:22

Hej Lea,
Det kan du sagtens – ingen problemer i, at komme marengs på inden servering :-) God fornøjelse med kagen og gæster.

Svar
Line 31. december 2013 at 08:47

Skal dejen blendes i foodprocessor eller kan man også bruge en røremaskine?

Svar
Ditte 31. december 2013 at 09:39

Jeg vil anbefale en foodprocessor eller med hænderne…

Svar
Lotte Bjergaard 2. januar 2014 at 08:55

Hej Ditte,

jeg bagte citrontærten i forgårs til nytårsaften. Den blev bare fuldstændig fantastisk! Supergod og nem opskrift.

kh Lotte Bjergaard

Svar
Ditte 2. januar 2014 at 09:29

Ihhh, hvor godt, Lotte…. Den er nemlig rigtig god! Godt nytår til dig og familien :-)

Svar
Maria 4. januar 2014 at 16:18

Jeg har tænk mig at bage den kage da vi skal have gæster i morgen. Bland dem kommer to søde børn på 2 og 3 år. Tror du at de kan lide den lidt syrlig smag i kagen-:) eller skal jeg finde på noget andet?
Tak for dine flotte opskrifter!
Godt nyt år!

Svar
Ditte 4. januar 2014 at 19:16

Uhh, heldige gæster – tærten er både sød og syrlig, så om den lige falder i børnenes smag er svært at svare på :-) Du kunne overveje at lave fx dadelkugler til børnene, hvis du har tid og overskud: http://www.thefoodclub.dk/de-dejligste-dadelkugler/

Svar
Tina 18. februar 2014 at 22:01

Hej Ditte

Den ser super lækker ud! Har du et forslag til, hvordan man kan lave tærten med en glutenfri bund? – Og vil det blive (næsten) lige så godt?

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 22:33

Du kan lave en bund med mandelmel i stedet. I min næste bog, som udkommer 3. april giver jeg et bud på en glutenfri tærte med citronfyld – du kan læse mere om bogen lige her: http://www.saxo.com/dk/sunde-soede-sager-fra-the-food-club_ditte-ingemann_indbundet_9788702156119

Svar
Maren 20. februar 2014 at 21:06

Hej Ditte – tror du at jeg vil have held med at lave marengsmassen nogle timer før og gemme den i køleskabet, indtil den skal på kagen? Eller skal massen laves helt frisk lige inden den skal sprøjtes på?

Svar
steffen 1. juni 2014 at 20:09

Hej :)

Fløden der skal i cremen, er det som flødeskum der vendes i masses ELLER skal råfløden bare hældes i massen i blenderen?

Svar
Ditte 1. juni 2014 at 20:21

Det er bare som almindelig fløde… altså ikke flødeskum.

Svar
Mia 26. juni 2014 at 22:30

Hej Ditte,
Først og fremmest tak for mange lækre opskrifter :) Jeg tænker at lave denne tærte til gæster imorgen. Jeg ved dog at et par stykker ikke er så glade for marengs – er den for sur hvis jeg udelader denne?

Svar
Ditte Ingemann 27. juni 2014 at 10:42

Nej, slet ikke – tærten er meget sød, og ellers kan du undlade at tilsætte så meget citron…. Du kan evt. servere en smule flødeskum til med vanilje i :-)

Svar
Rikke 5. oktober 2014 at 13:20

Hvorfor har jeg så store problemer med marengen??!

Først blev den helt vandet efter få minutter på kagen. Anden gang klaskede den helt sammen i skålen…

HVAD GØR JEG GALT

Svar
Anne 23. oktober 2014 at 19:45

Hej Ditte!
Tak for en fantastisk blog hvor jeg altid kan finde inspiration til menuen – omend det er til hverdag, fest eller bare for at stille lækkersulten :)

Jeg tænker, at give mig i kast med denne opskrift, men synes det kunne være fint at lave mini tærter i stedet, så alle gæster får hver deres tærte. Vil bare lige høre om du har prøvet det? Og i så fald hvad er bagetiden så?

Svar
Sebastian 26. marts 2018 at 11:12

Hej, jeg lavede citrontærten her for et par dage siden, og den fik en uheldig meget bitter bismag, som ikke burde være der. Jeg ved det nok stammer fra den revne citronskal, selvom jeg synes jeg var meget opmærksom på ikke at rive den hvide skal med. Er der evt andet man kan tilsætte i stedet for citronskal, såsom appelsinskal eller noget helt tredje. For uden citronskallen bliver tærten bare næsten for sød til at smage som en god Tarte au Citron. :-)

Svar
Emma 9. maj 2018 at 09:01

Hej! Hvor længe tror du at tærten kan holde sig i køleskabet? Bedste hilsner og tak for den ubetinget bedste citrontærte opskrift, Emma

Svar
ml 6. marts 2020 at 00:14

Kan man lave en bund ud af kiks i stedet for ala cheesecake?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen