Jeg ved ikke om I (piger) kender det, men når jeg sender min søde mand i supermarkedet med en udførlig huskeliste, kommer han altid tilbage med utrolig mange ting, som ikke lige stod på listen. Det skete igen forleden, da han kom hjem med to pakker Bastogne-kiks, fordi de var på tilbud…. Hmmm, hvad skal man stille op! I stedet for at tage det som en fornærmelse mod mit bagværk, synes jeg faktisk det var meget sødt, så dagen efter overraskede jeg ham med en ny version af tiramisu – nu med Bastogne. Det bragte stor lykke og hvis jeg skal citere ham, så er det den bedste dessert, han har smagt!
Min opskrift er til cirka 5 personer og du kan sagtens erstatte Bastogne-kiks med ladyfingers eller en anden form for kiks/småkager.
Tiramisu med et twist:
4 pas. æggeblommer
3 spsk rørsukker
1.5 dl piskefløde
250 g mascarpone
1 spsk stærk kaffe el. espresso
1 spsk amaretto
ca. 15 Bastogne-kiks
Pisk æggeblommer og rørsukker godt sammen med en håndmikser. I en anden skål piskes fløden til let skum. Tilsæt mascarpone til æggeblandingen og rør det godt sammen – tilsæt kaffe og amaretto. Vend den letpiskede fløde i blandingen og sørg for at der ikke er klumper.
Hvis du laver din tiramisu i portionsglas, så knus en Bastogne i bunden af hvert glas og kom en skefuld creme ovenpå, gentag den proces to gange, eller indtil creme og Bastogne er brugt op. Stil tiramisu’en på køl i min. 5 timer og gerne til næste dag. Inden servering drysses de med mørk kakao.
25 kommentarer
MUMS det ser lækkert ud!!!
TAK
Hahaha, herhjemme er det lige omvendt! ;-) Min mand køber kun det der står på listen – jeg har det med at bliver vældigt inspireret når jeg handler og køber altid en del der ikke står på ønskesedlen. Så hos os er det klart mest økonomisk hvis han handler :)
Den ser smuk og lækker ud, din tiramisu (min ynglingsitalienske dessert!)
Kender godt til at blive inspireret under indkøbsturen, men synes jo selv, at jeg kun finder gode og anvendelige ting ;-)
Jeg ELSKER tiramisu (og andre kaffedesserter). Den her version lyder da ret god også. Dejligt, at jeg ikke er den eneste, der har en kreativ indkøbspartner, som enten selv-finder-på FOR MEGET – eller bare ikke køber et logisk alternativ hvis en råvare er udsolgt ;)
Jeg elsker også tiramisu – kender alt til en kreativ indkøbspartner og nogle gange bliver der virkelig købt ubrugelige sager ind, men lige Bastogne endte med at blive brugt til noget lækkert :-)
Yaiks, det ser jo så godt ud – er sikker på bastongekiksene gør sig godt deri, det er jo også en rigtig “kaffe”-småkage, som jeg hvertfald sædvaneligvis ville dyppe i min kop!
– Anne
De gør sig rigtig godt – smagen af kanel passer fantastisk godt i tiramisu :-)
Det lyder da egentlig også som en fantastisk kombination! Mmm Tiramiu er min nye favorit. Indtil for nylig troede jeg ikke, at jeg kunne lide det pga espressoen, men nu er jeg helt vild med det. Og så fin styling med at servere det i glasset!
Tiramisu er også min favorit i øjeblikket :-)
Nej, hvor lyder det som en lækker kombination. Jeg har altid haft en svaghed for Bastogne-kiks, så denne opskrift bliver skrevet på to-try listen med det samme :)
God idé – kombinationen er rigtig lækker, så du kan trygt kaste dig ud i en omgang tiramisu…
LÆKKERT – jeg er vild med tiramisu, og en af mine yndlingssmåkager er faktisk Bastogne. Jeg har en pakke liggende i skabet, og jeg må indrømme, at har lyst til at smutte i køkkenet med det samme og lave din version af tiramisu :O)
Så er det vist oplagt at du prøver denne dessert ;-) God søndag til dig.
Det lyder da godt nok lækkert – det må absolut prøves :-)
Søde glas du har – hvor er de købt ???
De er købt i Notre Dame i Kbh, men er efterhånden ret gamle :-)
Dejligt – og i øvrigt smuk og inspirerende blog, som jeg netop har opdaget. Er hermed tilmeldt – vil ikke misse den fremover :-)
Tusind tak, Nina! Dejligt du har fundet frem til min blog…
Det var dog en fantastisk ide. Vi elsker tiramisu – og manden elsker bastogne. Så den skal bestemt prøves.
Tusind tak for den :-)
PS Iøvrigt tak for en super blog med rigtig flotte billeder :-)
Mange tak – du må helt klart teste denne tiramisu, hvis du bor med en bastogne-elsker :-)
Nej, hvor er det bare godt fundet på! Bastognekiks er det eneste, der altid har manglet i tiramisu :) Det vil jeg overveje kraftigt at prøve, når jeg skal servere tiramisu på lørdag! Tak for god inspiration.
PRØV DET – det smager rigtig godt, så jeg vil klart anbefale dig at prøve det ;-)
Er tiramisu-kagen taget af siden? Har set et dejligt billede på Instagram, men kan ikke finde opskriften herinde…?!
Den findes kun over på min blog hos ALT for damerne :-)
Her: http://www.altfordamerne.dk/blog/Madblog/Ditte-Ingemann-/dittes-madblog-chokoladekage/