The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KogebogKonkurrence

Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

af Ditte Ingemann 16. december 2018

KONKURRENCEN ER SLUT. Vinderen blev Lærke Engelbrecht, som elsker timian :-)
Kære allesammen,

Så er det sørme snart ved at være jul, og jeg må indrømme, at jeg er helt klar til julen og til at tage hul på et nyt, og forhåbentlig bedre år end 2018. Hvis jeg dog skal fremhæve noget positivt ved året der snart er gået er det min kogebog, Krydret og mit krydderi, Cabbage Karma, som jeg nu har parret sammen til en lækker gavepakke, som jeg gerne vil forkæle én af jer med. 

KRYDRET er skrevet i samarbejde med Anne Hjernøe, og det har været et fantastisk projekt at arbejde på, og jeg er ultra stolt af resultatet. Med en fælles passion for mad med varme krydderier har Anne og jeg i denne smukke bog slået os sammen og lavet lækker, velsmagende hverdags- og gæstemad, der er krydret uden at være stærk og mild uden at være kedelig. Retterne er nænsomt krydret med sikker hånd. Og alle grundsmagene er på spil, hvilket gør smagsløgene og får maden til at mætte. Opskrifterne er inspireret af det nordafrikanske, arabiske og mellemøst- lige køkken, hvor vi både har rejst og arbejdet meget, og hvor man bruger masser af varme krydderier på en meget afstemt måde. Men vi har selvfølgelig lavet bogens retter på vores egen facon med et miks af råvarer fra både nord og syd – og med masser af sprøde og grønne indslag. En rigtig gavekogebog med mad, der smager af noget. Til en selv – eller en, man holder af.

Mit økologiske krydderi, CABBAGE KARMA, som er lavet i samarbejde med Mill & Mortar, består af en unik sammensætning af bla. orange-infuserede korianderfrø, sumak, fennikelfrø og citrontimian, og er perfekt til alle slags kål…. Både rå, stegt, grillet, bagt og fermenteret. Som I nok ved, så har grøntsagerne har altid været omdrejningspunktet i mit køkken, og jeg bruger masser af krydderier i mine opskrifter – jeg elsker de varme krydderier, som kan være krydrede uden at være stærke og milde uden at være kedelige. Med Cabbage Karma har jeg fået ét krydderi, som jeg kan bruge både i det varme og i det kolde køkken, og så smager det fantastisk sammen med alle kåltyper, lige fra spidskål og broccoli til blomkål og palmekål.

Du deltager i konkurrencen ved at skrive en hilsen til mig i kommentarfeltet, og fortælle mig hvad dit favoritkrydderi er, og hvordan du bedst kan lide at bruge det.  Jeg trækker vilkårligt en vinder onsdag d. 19. december 2018 kl. 16, og giver vinderen besked pr. mail. 

PS. Hvis du ikke er den heldige vinder, så kan du jo altid selv købe min bog og krydderi i min shop lige her. 

Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA was last modified: december 19th, 2018 by Ditte Ingemann
142 kommentarer
26
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger
næste
Julet kålsalat med and & vaniljedressing

Mere af det samme

Fra alle os til alle jer

29. november 2013

Vind Salater fra The Food Club på...

20. april 2013

I dag udkommer Moderne Mormormad

17. marts 2016

Franske fristelser

18. november 2015

Kogebog nr. 3

30. september 2014

Ny kogebog – Low Carb

27. december 2014

Grønne Go’morgen Muffins

2. september 2015

Sunde søde sager på Tysk

18. februar 2015

Fermentering 2.0

23. marts 2017

Morgenmadsmissionen på udsalg

9. marts 2014

142 kommentarer

Inge Gammelgaad 16. december 2018 at 12:10

Mit all time favorit krydderi eller krydderurt er ROSMARIN Glædelig jul

Svar
Inge Gammelgaard 16. december 2018 at 12:15

PS : jeg elsker rosmarin i dressinger, i kyllingeretter, på brød, i urtesalt mm.

Svar
michael andersen 19. december 2018 at 22:43

Glædelig jul❤️

Svar
Tina Jarnum 16. december 2018 at 12:11

Mit favorit krydderi på være karry. Der er så mange facetter og smage i karry, der altid giver maden en spændende smag, kulør og stemning. Jeg bruger det i alt fra dressing, marinader og gryderetter.
Rigtig glædelig jul

Svar
Caroline 16. december 2018 at 12:15

Jeg ønsker dig og dine kære en god jul og et positivt og lykkebringende nytår.
Mit favorit krydderi er allehånde i det salte såvel som søde køkken. Det er en arv fra min svenske mormor; julemaden skal dufte svensk= allehånde.

Svar
Monica Nørregaard Andreasen 16. december 2018 at 12:17

Jeg syntes det er svært at vælge, jeg har efter en periode med maveproblemer været nød til at ændre i kosten ( low fod mappe ) og der har jeg virkelig opdaget hvad krydderier og krydderurter kan gøre ved en simpel ret. Men skal jeg vælge må det være rosmarin det er vildt hvordan kartofler kan ændre karakter med rosmarin.

Svar
Kiki 16. december 2018 at 12:18

Glædelig jul, Ditte. Jeg elsker spidskommen da det højner smag af kød, hummus mv og giver det et lækkert twist…især i kombination med lime!

Svar
Inge Hald 16. december 2018 at 12:26

Fennikel og spidskommen ;)

Svar
Vicki Christiansen 16. december 2018 at 12:29

Jeg elsker spidskommen giver en særlig god smag og skøn duft.
Glædelig jul
Vicki

Svar
Tina 16. december 2018 at 12:30

Kære Ditte. Jeg ønsker alt godt for dig og din familie i 2019, så rigtig glædelig jul og et godt og fantastisk nytår <3 Vi bruger rigtig mange krydderier i vores køkken, så det er svært at vælge.. Elsker frisk koriander og spidskommen. Mange glade hilsner Tina

Svar
Hanne 16. december 2018 at 12:32

Uh – det er svært at vælge et yndlingskrydderi…. Lige i øjeblikket er sumak lidt at et hit her hjemme. Det er et godt miks – med masser af god smag i.
Bedste ønsker om en glædelig jul og og godt nytår.

Svar
Kitti Dall 16. december 2018 at 12:37

Jeg holder meget af rosmarin, spidskommen og andre spisy krydderier i min madlavning.

Svar
Lærke Engelbrecht 16. december 2018 at 12:38

Glædelig jul Ditte
Mit yndlingskrydderi har i årevis været timian fra haven, som jeg bruger til alt muligt bolognese, lam, kartofler og meget mere. Dog er jeg det seneste år blevet forelsket i sumak, som jeg især synes er et hit på ovnstegte fritter.

Bedste hilsner
Lærke

Svar
Mette vestergaard 16. december 2018 at 12:42

Her i huset et det spidskommen og kardemomme der pt. er favoritterne.
Hilsen Mette

Svar
Christine L 16. december 2018 at 12:46

Glædelig jul!
Jeg håber også at du får et bedre 2019 end 2018 har været. <3

Min yndlingskrydderi er en rød blanding, som jeg købte en stor portion af på et lokalt marked i Marokko. Jeg ville elske at vinde Krydret, så jeg kan få inspiraton til at bruge det endnu mere og lave endnu mere lækker mad til mine venner. :)

Ps. Jeg har to af dine kogebøger, og af min voksende samling er de to dem, der bliver absolut mest slidt. Der er så mange gode opskrifter deri.

Svar
Camilla Lilhav 16. december 2018 at 12:52

Jeg elsker spidskommen, især i gryderetter, humus og dukkah!

Svar
Line M. 16. december 2018 at 12:58

Estragon som jeg bruger i flere og flere retter. Fra den traditionelle bearnaise, til kartoffelretter og endda i frikadeller. Der giver bare det lækreste twist☺️

Svar
Louise Eckhardt 16. december 2018 at 12:58

Dit krydderi lyder super lækkert . Jeg elsker de fleste krydderier og krydderurter. Men jeg har en særlig kærlighed for kardemomme. Både i det søde køkken, bagning og i indiske karryretter. Håber du og dine kære får en dejlig jul .

Svar
Irma Schreiner 16. december 2018 at 13:05

Det må være timian og karry

Svar
Louise Jørgensen 16. december 2018 at 13:05

Mit yndlings krydderi er spidskommen, som jeg vist efterhånden bruger i de fleste retter

Svar
Clara 16. december 2018 at 13:06

Mit yndlingskrydderi er kanel – virkelig skønt i denne tid!

Svar
Julie Sørensen 16. december 2018 at 13:10

Rigtig glædelig jul!
Mit favorit krydderi er spidskommen. Jeg er bl.a. pjattet med det mellemøstlige køkken, hvor spidskommen altid kommer til sin ret.
Sikke en glæde det vil være, at kunne komme “Krydret” under træet.

Svar
Amalie 16. december 2018 at 13:14

Jeg er helt vild med kanel

Svar
Inge 16. december 2018 at 13:14

Kanel er lækkert til både gryderetter og bagning ❤️
Glædelig Jul

Svar
Dorte Slouborg 16. december 2018 at 13:23

Det må være karry, som jeg bruger til de fleste sammenkogte retter, grøn sovs og på kyllingefileter :) Glædelig jul

Svar
Natacha 16. december 2018 at 13:25

Glædelig jul, Ditte. Jeg håber også at 2019 bliver et bedre år for dig og din familie ❤️
Det krydderi jeg bruger allermest (foruden salt og peber) er nok spidskommen
Knus

Svar
Maja 16. december 2018 at 13:26

Jeg elsker chipotle chili, fordi det giver en dejlig dyb smag i en chili sin carne!

Svar
Julie 16. december 2018 at 13:26

Et af de krydderier, vi bruger mest hjemme hos os, er nok spidskommen. I dressinger, dips, gryderetter og hummus.

Svar
Mette 16. december 2018 at 13:35

Mit yndlingskrydderi er timian, som jeg især i efterårssæsonen elsker at krydder græskar op med :)

Svar
Anne-Sofie 16. december 2018 at 13:36

Estragon, bare lugten alene …

Svar
Birthe 16. december 2018 at 13:37

Jeg er for nylig blevet introduceret til piment d’espelette, der giver god smag og varme som drys på mange forskellige retter,
så det er yndlingdkrydderiet for tiden

Svar
Helle 16. december 2018 at 13:44

Tak for al din inspiration! Kæmpe hjælp! Vores ynglings krydderi pt. er Garam Masala. Rigtig god jul!

Svar
Christina Klok 16. december 2018 at 13:47

Rigtig glædelig, krydret jul ⭐️❄️
Mit yndlingskrydderi er ægte kanel, jeg elsker både duften og smagen af det

Svar
Rita 16. december 2018 at 13:50

Mit ynglingskrydderi er salt!
Salt er altafgørende og gør forskel i både det søde og det salte køkken.

Glædelig jul!

Svar
Pernille juul 16. december 2018 at 13:53

Allerførst glædelig jul. Dernæst mit yndlingskrydderi – som er vanillie – håber det også hos dig betegnes som krydderi – safran er nr 2 på listen. Kh pernille

Svar
Joan 16. december 2018 at 13:57

Gurkemeje. Fordi det er sundt og meget alsidigt

Svar
Line K. 16. december 2018 at 13:59

Jeg elsker spidskommen! Og ingefær-men er det er krydderi…? Og mynte! Åh mynte…

Svar
Lisa 16. december 2018 at 14:07

Uha, det er svært… Men jeg er meget glad for spidskommen generelt i det salte køkken.
(Men jeg er også vild med kardemomme, koriander, karry, kanel osv. osv.)
“Krydret” har stået på min ønskeseddel, siden den blev udgivet. Jeg stod faktisk lige og bladrede i den i boghandleren i går Jeg håber og krydser fingre for, jeg er den heldige!
Glædelig jul og godt nytår

Svar
Lisbet 16. december 2018 at 14:21

Det må være koriander. Det er bare så lækkert!

Svar
Katrine 16. december 2018 at 14:24

Kære Du
Kardemomme må det være lige nu. Vidunderligt varmende glæde. Her i julen vendt med hvider og sukker til luftigt sejr marengs kys.
I havregrøden om morgenen eller i en Spicey Dahl til aften.

Smuk jul til dig og dine

Svar
Mette 16. december 2018 at 14:25

Den var svær…øver mig i at få retter der ikke er kødbaseret til ikke at smage for fersk. Så lige PT tror jeg ynglings krydderiet er spidskommen eller ‘magic mushroom powder’, fra ‘nom nom paleo’, begge dele skubber umami smagen godt i gang.

Svar
Anna Burton Clausen 16. december 2018 at 14:36

Jeg har tre ynglings krydderier: rosmarin, karry og spidskommen. Rosmarin på kartoffelpizza, karry i diverse lækre currier og spidskommen i bla. chili con carne og dahl

Svar
Bettina Martinsen 16. december 2018 at 14:36

Hej Ditte
Jeg elsker rosmarin, som jeg har i min have, den er på størrelse med en stor solbærbusk
Rigtig glædelig jul og godt nytår

Svar
Anni H 16. december 2018 at 14:38

Ja, det er en virkelig lækker gavepakke ❤️
Jeg er ikke så god til at få brugt krydderier. Så jeg må sige kanel på Risengrød her i juletiden
Rigtig glædelig jul ❄️☃️

Svar
Natasia Kaltoft 16. december 2018 at 14:43

Jeg er vild med spidskommen og chili.
Glædelig jul ☺️

Svar
Mette Stær 16. december 2018 at 14:45

Glædelig jul
Mit yndlings krydderi er spidskommen, blomkålsbuketter med olivenolie spidskommen og salt i oven guf tilbehør til næsten alt.

Svar
Pernille 16. december 2018 at 14:49

Spidskommen, rosmarin, esdragon… Det affhænger lidt af retten. Det nye blandingskrydderi salt of hearts fra mills & mortar er også fantastisk. Cabbage carma mangler jeg stadig at prøve. Glædelig jul

Svar
Cathrine 16. december 2018 at 14:54

Jeg kan simpelthen ikke vælge et enkelt krydderi. Jeg æææælsker stort set alle krydderier og krydderurter og bruger dem i generøse mængder hver dag Glædelig jul til dig

Svar
Annelise Brixensen 16. december 2018 at 15:00

SALT i passende dosis kan gøre en kæmpe forskel
Glædelig jul

Svar
Lisa 16. december 2018 at 15:15

Mit yndlings krydderi blandings krydderiet tandoori masala. Bruger det især når jeg laver butterchicken. Tog udgangspunkt i din opskrift på butterchicken Ditte, men har nu udviklet min egen

Svar
Tine 16. december 2018 at 15:23

Det må være kanel, som jeg bruger både i det søde og det salte køkken. Derefter er det helt klar chili. Glædelig jul

Svar
Fatima 16. december 2018 at 15:29

Jeg elsker at bruge stødt og hel kardemomme i både kaffe og the samt mælke desserter.

Svar
Kamille 16. december 2018 at 15:37

Spiskommen er mit go to krydderi. Bruges til alt fra humus til grøntsagsretter.
Glædelig jul

Svar
Regitze 16. december 2018 at 15:40

Det må være edelsüss paprika. Det kan gøre underværker til en god gryderet :)

Svar
Sine 16. december 2018 at 15:40

Hej Ditte
Tusind tak for masser af dejlig inspiration til både morgen, eftermiddag og aften – hverdag såvel som særlige anledninger! Ønsker Det bedst tænkelige for dig og din i 2019.
For tiden har jeg set mig lun på røget paprika, som fx smager fantastisk på rodfrugt-fries ❤️

Svar
Nina Marie Marvin 16. december 2018 at 15:49

Hej Ditte
Du & din familie ønskes en glædelig jul & et godt nytår

Mit ynglings krydderi er tahiti vanillie stænger og alle de krydderurter jeg dyrker i min køkken have
Glædelig 16 december

Nina Marie

Svar
Kathrine 16. december 2018 at 15:52

Glædelig jul, Ditte!
Mit yndings krydderi er korianderfrø. Masser af knuste korianderfrø i min boller i karry. Ikke så fancy, bare helt vildt lækkert! :-)
Tak for skønne og inspirerende opskrifter – det er en fornøjelse at følge med.

Svar
Ditte 16. december 2018 at 15:52

Hej Ditte.
Mit farvoritkrydderi må være muskat, som jeg for det meste bruger sammen med spinat :-)
Rigtig glædelig jul og tusind tak for en flot og inspirerende blog.

Bh. også en Ditte ;-)

Svar
Terese 16. december 2018 at 15:56

Hej Ditte,
Er stor fan af rosmarin -særligt frisk som jeg bruger når jeg bager grøntsager, laver rugbrødscroutoner, i lasagne -og self på kartoffelpizza❤
Mvh Terese

Svar
Ann Steen Holmbech 16. december 2018 at 15:58

Jeg har virkelig svært ved at vælge, om mit yndlingskrydderi er kardemomme eller spidskommen. Men jeg bruger begge næsten hver dag i boller, grød, supper, sammenkogte retter, humus osv.

Svar
Marian 16. december 2018 at 15:59

Jeg har 2 must have favoritter:
1 all around fra Urtekram som er perfekt til bolognese, Con/sin Carne og ikke mindst guacamole.
2 herbamare urtesalt som er et hit på æggemadder, tomater eller avocadomadder

Svar
Miatilda Andersen 16. december 2018 at 16:23

Jeg elsker chili. Basta.

Svar
Anne 16. december 2018 at 16:26

Efter en tur til Marrakech er spidskommen kommet blandt favoritterne. Det er vel nok en spændende bogbdu her har gjort

Svar
Siri Rasmussen 16. december 2018 at 16:27

Jeg har købt det skønneste chili/lime krydderi med hjem fra Mexico – og det er fantastisk!
En kogebog inspireret af Mellemøsten ville være en perfekt gave til min mor! ❤️

Svar
Jenny 16. december 2018 at 16:37

Den er svær, er det det søde eller det salte køken? Jeg elsker kanel i gifler, men ikke sammen med chokolade. Kardemomme også god i boller, men ikke med chokolade. Oestindisk karry med kokosmælk i det saltekøken, men ikke i det søde. Ingefær er jeg glad for i både det søde og det salte.

Svar
Dorte Pedersen 16. december 2018 at 16:43

Glædelig jul, Ditte Og tak for dine dejlige opskrifter, vi nyder dem
Det er svært at vælge et krydderi, det afhænger af årstiden. Efterår og vinter er det mest de varmende krydderier som karry blandinger og chili. Forår og sommer er det mest friske krydderurter, gerne timian og rosmarin.

Svar
Lone Garnum 16. december 2018 at 16:51

Må nok være spidskommen, det elsker jeg!
Derudover holder jeg rigtig meget af oregano, køber altid med hjem fra Grækenland.
Rigtig god jul til dig og dine.

Svar
Anne-Marie Ryborg Mortensen 16. december 2018 at 17:05

Kære Ditte !
Du og din familie ønskes en glædelig jul samt alt det bedste for det nye år
Åh det er svært, det afhænger jo af mange ting ……men Rosmarin er altid et hit til både kylling, kartofler og brød

Svar
Britt 16. december 2018 at 17:09

Tillykke med din nye kogebog og det spændende krydderi, som helt klart skal prøves af! Jeg elsker koriander Det giver både en farve- og smagsekplosion sammen med andre krydderier og smagsgivere. Fantastisk både til kød og vegetarretter – feks sammen med rød chili og kokosflager God jul!

Svar
Anne 16. december 2018 at 17:37

God jul og lykkebringende nytår!
Krydderier… Tørret… Åh, det er svært men paprika del la Vera og frisk…. Koriander i store mængder

Svar
Amalie Poulsen 16. december 2018 at 17:42

Jeg eeeeelsker kardemomme :-) Så det er svært at bage noget uden at putte karðemomme i.

Svar
Marlene Høj 16. december 2018 at 17:42

Glædelig jul til dig og dine
Jeg er glad for rosmarin og timian – Perfekte til det meste kød, gryderetter, grøntsager og kartofler

Svar
Mandy 16. december 2018 at 17:46

Rigtig glædelig jul og tillykke med din nye, fine bog!
Jeg elsker spidskommen og fennikel. De er sikre vindere i samtlige simreretter henover vinteren. Derudover er jeg virkelig også fan af frisk citrongræs og koriander som giver sådan en lækker friskhed til diverse salater.
Jeg elsker kål (hvor førnævnte krydderier kører virkelig godt til), så jeg må have fat i dit krydderi og afprøve om det er så lækkert som det lyder

Svar
Matilde 16. december 2018 at 17:56

Mit yndlingskrydderi er kanel, som jeg bruger i daal, på risengrød og på morgenmad :)

Svar
Louise 16. december 2018 at 18:11

Hej
Jeg holder meget af kardemomme, som jeg mest bruger helt traditionelt i boller og pandekager. Forleden var jeg til en juleafslutninge med en sød dame fra Sri Lanka, hun havde lave nogle spændende kugler med kardemonne og flækærter.
God jul

Svar
Michala Hertel-Jørgensen 16. december 2018 at 18:28

Det må være alle former for friske krydderurter. I det søde er det helt klart vanille og ellers spidskommen som understøtter smag i både bønner, grøntsager og kød.
Håber du vil inspireres til nye lækre retter (som du forhåbentlig vil dele ud af) på jeres næste eksotiske rejse – elsker nemlig dit smagsunivers
Jeg har både din bog og bruger flittigt dit krydderi – men jeg vil elske at kunne dele min begejstring for din bog med mine søstre

Svar
Annette Aarre Dalsgaard 16. december 2018 at 18:39

Mit favorit krydderi er timian, bruger det altid til stegt kyllingbryst

Svar
Charlotte Jensen 16. december 2018 at 18:47

Mit yndlingskrydderi er vanilje. Yndlingsmåkagen er vaniljekrans og mine yndlings parfumer indeholder også alle vanilje. Og så er jeg også vild med processen i at skrabe de små sorte korn ud af stangen, det føles så eksklusivt, lækkert og sanseligt. Nå ja, og så har vanilje planten en smuk blomst.

Svar
Quyen 16. december 2018 at 18:58

Det er helt klart timian, som kan fås frisk fra haven det meste af året. Det smager så godt til alt fra grøntsager og kød, der har været en tur i ovnen og frisk timian i dressinger eller drysset på salat.

Svar
Anna-Lise Qvist Kristensen 16. december 2018 at 19:04

Mit favorit krydderi er vanilje. Jeg bruger lidt vanilje hver morgen i min grød :)

Svar
Anna 16. december 2018 at 19:12

Tror mit yndlingskrydderi må være ingefær. Det kan bruges både i kager og karry, og selv en kedelig the kan reddes af en skive frisk ingefær.

Svar
Mette Wolf Gammelby 16. december 2018 at 19:17

Mit favoritkrydderi må være spidskommen – især til mexicanske retter. Og frisk koriander må være min favoritkrydderurt.
Tak for mange skønne opskrifter.
Glædelig jul og godt nytår!

Svar
Mette 16. december 2018 at 19:26

Glædelig jul Måske også lidt påvirket af sæsonen, men er helt pjattet med kanel, det fungerer virkelig godt til så mange ting.. i kager, smoothies, på rodfrugter, i gryderetter, på granola og ja.. ALLE steder

Svar
Gitte H 16. december 2018 at 20:14

Glædelig jul og et ønske om et godt 2019 til dig. Jeg holder meget af krydderier, lige nu er jeg især vild med røget paprika :-)

Svar
Eva 16. december 2018 at 20:36

Glædelig jul
Jeg elsker at bruge krydderier og har mange favoritter fx. timian, rosmarin og spidskommen

Svar
Line Kristensen 16. december 2018 at 20:49

Jeg er blevet rigtig glad for spidskommen. Det er specielt lækkert i mexicanske retter

Svar
Kirsten 16. december 2018 at 20:59

Salt og peber er et must til mine grøntsagsretter med enten rødbeder eller porre og kål, karry til mine thai inspirerede retter, og har altid tørret dild på lager til fiskeretter.
Og så er der alle de andre :) Har vist ikke et men mange yndlingskrydderier.

Svar
Lene Madsen 16. december 2018 at 21:10

Jeg elsker kanel, som jeg bruger på min skyr, havregrød og selvfølgelig på risengrøden.

Svar
Tina Hasselgren 16. december 2018 at 21:17

Efter mange anbefalinger har jeg for nylig købt Cabbage Karma. Smagen overraskede mig rigtigt meget første gang jeg brugte den, og jeg måtte lige overveje om jeg kunne lide det, men nu er det min helt klare favorit.

Svar
Louise Rosen Hanssen 16. december 2018 at 21:20

Min favorit er nok rosmarin. Elsker det på alle typer kartofler og på stegte rosenkål. Eller ovenpå brød med gedeost bagt i ovnen og serveret med salat og knasende nødder stegt i honning og spicy krydderier…
Håber I får et fantastisk 2019, Ditte, med masser af medgang for både dig og din mand.

Svar
Birgit Brinch Pedersen 16. december 2018 at 21:21

Mit favorit krydderi er hel spidskommen
som jeg bruger til indisk mad

Svar
Helle 16. december 2018 at 21:22

Glædelig jul! Mit yndlingskrydderi er nok timian der altid er godt i en middelhavsinspireret grøntsagsret eller til ovnstegte rodfrugter…og så er jeg blevet svært glad for det nye cabbage karma kryddermix. Supergod blanding, tak for dén ;-)

Svar
Gitte Gaba 16. december 2018 at 21:24

Mit favorit krydderi er rosmarin, som jeg bla. bruger til foccacia og retter med lam.

Svar
Margrethe 16. december 2018 at 21:30

Citron peber – det er måske lidt syntetisk , men er dejligt på mange ting .
Du kunne måske lave en øko-blanding ??

Svar
Heidi Kauffmann 16. december 2018 at 21:31

Muskat er mit favoritkrydderi. Elsker at bruge det når jeg koger frisk spinat med fløde

Svar
Tina 16. december 2018 at 21:42

Glædelig 16.december og dermed også 3.advent!
Uha så fin en bog, den ville jeg gerne inspireres af – elsker mad med krydderier:-)
Jeg elsker mange slags krydderier, men bruger mest basilikum, på kartofler og rodfrugter i oven, på en skøn italiensk tomat salat, i suppe, på madboller, ……………..
Aften jule nisse hilsner til du og dine:-)

Svar
Emillia 16. december 2018 at 22:09

Elsker hvidløg – i alt og alting

Svar
Karin 16. december 2018 at 22:21

Kære Ditte, jeg har lige lavet en stor portion Dukkah efter Krydret og tilsat lidt af mine egne favoritter men din blanding lyder bare så dejlig, at jeg synes jeg bør vinde den og ellers køber jeg den selvfølgelig!
rigtig god jul til dig
kh
Karin

Svar
Ditte Møller 16. december 2018 at 22:33

Mit absolutte favorit krydderi er spidskommen! Bruger det i mange af mine vegetarretter med cuscous, bulgur, og den slags salater.
Ville elske at få fingrene i din kogebog – den står på min juleønskeseddel :-)

Svar
Stinna 16. december 2018 at 22:51

Røget paprika. Jeg mener bare, what’s not to like? Elsker den røgede smag til stort set alt kød, saucer, gryderetter.

Svar
Astrid 16. december 2018 at 22:56

Glæder mig til at få fingrene i din kogebog – måske man er heldig og finde den under træet i år.
Jeg bruger meget koriander – både frisk og tørret er det bare fantastisk i mange retter.

Svar
Sarah 16. december 2018 at 23:12

Kære Ditte.
Jeg elsker, ligesom dig, at lege og eksperimentere med krydderier.
Jeg KNUSELSKER spidskommen og kardemomme. De deler førstepladsen ;)

Kærlige hilsner
Sarah

Svar
Charlotte 16. december 2018 at 23:31

Kanel til både sødt og salt – desuden er duften fyldt med minder
Kh Charlotte

Svar
stinna 16. december 2018 at 23:42

Frisk koriander… Det kan simpelthen både pynte og smage fantastisk… Og et drys kan få selv den mest kedelige salat, simreret… Mexiret… Vietnamesisk…. Til at være både en fryd for øjet og ganen

Svar
Louise Olsen 16. december 2018 at 23:56

Kanel i bananbrød :)

Svar
Camilla Hansen 17. december 2018 at 00:46

Jeg har en ting for rosmarin – og særligt ovenpå foccacia! Så lækkert!

Svar
Marie 17. december 2018 at 01:42

Jeg vil ønske dig og dine kære en glædelig jul!
Jeg elsker spidskommen, det giver en særlig god smag og skøn duft

Svar
Pia Merete Eriksen 17. december 2018 at 06:20

Jeg elsker rosmarin, som jeg bruger meget, når jeg sylter.

Svar
Bibi 17. december 2018 at 06:59

Glædelig jul – jeg har allerede tænkt at dit krydderi skulle med i vores pakkekalender til jul, men så glemt det igen. Nu må jeg få bestilt. Det er nok for stort et sats at regne med at vinde det, men det KUNNE da være herligt :-)

Svar
Bibi 17. december 2018 at 07:01

ups – glemte det med krydderiet: i bagværk: altid kardemomme, ellers elsker jeg smage med peberrod, ingefær og så den gode “gamle” karry.

Svar
Mette Guldbæk 17. december 2018 at 08:18

Jeg har mange ynglings krydderier. Men lige nu er det spidskommen, som bruges flittigt til falafler, i chili sin carne mm. Det smager og dufter dejligt Glædelig jul

Svar
Lone Szuster 17. december 2018 at 08:41

Det er et svært spørgsmål, for hvordan kan man vælge Men en tur Down memory lane tilbage i 60’erne var det et must til men fødselsdag at den stod på boller i karry, fordi jeg virkelig elsker karry, og den skulle være SÅ stærk som muligt jeg overhovedet kunne overtale min mor til at lave den. Spidskommen og koriander blev jeg helt vild med i slut 70’erne da den gode Jacob åbnede spisested i Århus og introducerede os Danskere for falaffel, hummus og pitabrød. Efterfølgende har vi rejst en del, bl.a. i Spanien hvor jeg lærte røget paprika at kende. Jeg elsker at udfordre med krydderier i maden og ville elske at vinde den skønne bog som jeg allerede har gennemset fra biblioteket

Svar
Sue 17. december 2018 at 08:51

Chili! Jeg elsker Chili. Synes det kan piste enhver gryderet op, uden at det nødvendigvis er dominerende eller for stærkt.

Svar
AliceSophia 17. december 2018 at 09:12

Hej Ditte
Tak for dine altid inspirerende og smukke mails. Jeg kommer chili i alt, men kan ej leve uden basilikum, den bringer sydens varme til køkkenet i Kbh, selv midt i en kold December.
Kærlig hilsen og Glædelig jul
AliceSophia

Svar
Charlotte 17. december 2018 at 09:33

Hej Ditte
Jeg elsker krydret mad. Tror mit ynglingskrydderi er spidskommen, men det er svært at vælge. Chilli og karry (selvom det vil ikke rigtigt er et krydderi…) er også blandt favoritterne. Og så elsker jeg alt med kanel :-)
Glædelig jul.
Charlotte

Svar
Frida 17. december 2018 at 10:09

Hej Ditte
kæmpe tilykke med din nye bog!! Dit tidligere arbejde er virkelig god, og har inspireret mig til at bruge mere tid i køkkenet, og prøve nye teknikker/opskrifter af!!
Mit ynglings krydderi er….. Jeg kan ikke vælge!! JEG ELSKER KRYDRET MAD, af næsten* alle arter.
Hvis jeg skulle koge listen ned til mine ABSOLUT YNGLINGS, ville det nok være:
Paprika
Kanel
koriander
vanilje
kardemomme
timian
rosmarin
spidskommen
miso (hvis det er et krydderi)
muskatnød
gurkemeje
chiliflager
ingefær
salt
peber
persille
estragon
salvie
chipole
oregano
basilikum
hvidløg
løg (igen, hvis det er krydderi)
cayenne peber
sukker
tandori
garam masala

Nej, jeg kan ikke vælge!

Glædelig jul til dig og din familie!

Frida

*næsten fordi jeg har et lille had mod karry, dog kun “dårlig” karry;-).

Svar
Søren 17. december 2018 at 10:29

Gurkemeje, uden tivl

Svar
Linda 17. december 2018 at 11:28

Whau…
Jeg stod i boghandelen forleden og kiggede i lige præcis denne bog – Den ser så skøn ud – både retterne og layoutet.

Jeg er halv mexicaner og er vokset op med chili, koriander, kanel… Min favorit som jeg selv bruger rigtig meget er “Sød Paprika” det kan virkelig noget, selv at drysse på en skål hjemmelavet popcorn :-)

Svar
Ditte 17. december 2018 at 14:01

Uh, det kunne være lækkert med lidt ny inspiration i køkkenet og få lidt mere fokus på grøntsagerne efter de har været liiidt forsømte her i efteråret – desværre.
Jeg er vild med spidskommen og uden at tænke over det kommer det i/på alt lige fra varme gryderetter til ovnfritterne. Men det er svært at vælge. Er også vild med røget paprika for tiden…
Du ønskes en glædelig jul og et godt nytår.

Svar
Dorthe Poulsen 17. december 2018 at 16:30

Smuk og lækker bog
Pt er mit favoritkrydderi “Happy roots”. Drysser det over rodfrugter og bager i ovnen. Giver en god, let stærk smag. Perfekt til kolde vinternæser..

Svar
Vera Mou Kleffel 17. december 2018 at 16:43

Jeg elsker krydderier, så det er svært at vælge. Duften og smagen af rosmarin løfter mit humør så det er helt sikkert et af mine favoritkrydderier.

Jeg ønsker og håber for jer at år 2019, bliver et rigtig rigtig godt år. Med helbredet og alle de aktiviteter I nu planlægger.
Glædelig Jul og et lykkebringende Nytår.

Svar
Karin 17. december 2018 at 16:49

Mit yndlingskrydderi er kanel…..

Svar
Tanja 17. december 2018 at 16:53

Kære Ditte,
Glædelig jul til dig og din familie. Håber at I får et 2019 fyldt med kærlighed og lyse øjeblikke. Det fortjener særligt dig og din mand efter det I har været igennem.
Mit yndlings krydderi til både det søde og salte køkken er uden tvivl ingefær. Det kan peppe alle retter op og giver et dejligt twist med mange sundhedsfordele oven i hatten.
Ydermere vil jeg takke dig. Mange af dine retter fra “Vegetar” hjælper os igennem en travl hverdag, da en del af retterne kan forberedes og laves i dobbelt portion. Familiens yngste medlem på snart 2år spiser lystigt med!
Kærlige hilsner
Tanja

Svar
Annemarie 17. december 2018 at 18:42

Her i december er mit yndlingskrydderi kanel, som jeg bl.a. bruger til julekager, grød og ovnbagte gulerødder

Svar
Charlotte 17. december 2018 at 19:51

Glædelig jul. Jeg elsker ægte kanel i pandekager og arme riddere :)

Svar
Birgit 17. december 2018 at 20:59

Jeg er vild med timian og sort peber

Svar
Karin Holmgaard 17. december 2018 at 21:54

Hopper også på spidskommen – ka slet ikke undværes, hvis man vil lave lækker og spændende mad

Svar
Kit 18. december 2018 at 07:59

Yndlingskrydderiet er og bliver sort peber og så provence krydderi :) Bruger det til kylling og korn.

Svar
Anna 18. december 2018 at 09:53

Jeg elsker elsker elsker ras el hanout og dukkah – alt mellemøstligt er lige mig!
God jul til dig Ditte :)

Svar
LeahSephira 18. december 2018 at 10:43

Glædelig jul Ditte! Jeg håber du får en rar en af slagsen og et skønt nytår.
Det er svært kun at vælge et krydderi, for vi bruger faktisk rigtig mange alt fra ingefær og gurkemeje til spidskommen og rosmarin. Jeg, og min kæreste er dog ret vild med estragon lately… For man kan lave en rigtig lækker sovs med det, hjemmelavet estragon mayo samt en dejlig kylling. Så det ‘leger’ vi en del med for tiden :)

Svar
Mathilde JK. 18. december 2018 at 13:24

Glædelig jul! Jeg håber jeg vinder. Mit all-time yndlingskrydderi, må nok være spidskommen, fordi det smager af så mange forskellige landes køkkener.

Svar
Sun 18. december 2018 at 13:47

Mit ynglingskrydderi er chili og min ynglingskrydderurt er koriander. Og med lime gør de enhver kedelig ret spændende.
Med ønsket om at I får en glædeligt jul.

Svar
Christine L 18. december 2018 at 14:36

Mit yndlingskrydderi skifter nok en del efter årstid, men lige for tiden ELSKER jeg fennikelfrø, som jeg dog samtidig kan synes er lidt svære at bruge (eller… det er vist mest min familie der synes det).
Det går til gengæld rent hjem blandet i det hjemmebagte rugbrød, MUMS!

Svar
Rikke Gaedt Lange 18. december 2018 at 16:24

Hej Ditte
Jeg ønsker alt det bedste for dig og din mand i det nye år. Mit yndlingskrydderi må være knust spidskommen (helst sammen med andre krydderier som hvidløgspulver, koriander og lign. til en marokkansk krydderi-blanding) Dette smager skønt til f.eks. ristede kikærter, i gryderetter og lign.

Svar
Pernille Frøstrup 18. december 2018 at 20:19

Et af mine yndlingskrydderier er spidskommen, som jeg bruger i de fleste gryderetter, blandt andet nogle af de lækre currys som du har udviklet opskrift til. Rigtig glædelig jul. Vh Pernille

Svar
Karoline 18. december 2018 at 21:16

Mmm jeg synes spidskommen gør sig så godt i mange retter, især dem der oftest bliver lavet hjemme i SU-køkkenet; dhal, falafler, hummus og karry-kokosretter :)

Svar
Birgit Mathiesen 18. december 2018 at 21:21

Kære Ditte
Mit ynglings krydderi er CABBAGE KARMA :)
Glædelig Jul & Rigtig Godt Nytår.

Svar
Anna 18. december 2018 at 23:25

Mit favoritkrydderi er timian! Blandingen af løg, hvidløg og timian er den bedste (og mest velduftende) start på de fleste retter i mit køkken. Kan ikke undvære det krydderi – hverken friskt eller tørret.

Svar
Anne Holmboe 19. december 2018 at 08:52

Jeg er vil med gurkemeje. Det giver en smuk farve til alle retter. Jeg drysser det på pande- eller ovnstegte grøntsager, på mine æg, blander det med hvidløg og olie, som jeg smører på kød, drikker det i goldenmilk, kommer det i brød og kager.. Det kan bruges til både det søde og salte køkken – helt perfekt ❤️

Svar
Rikke 19. december 2018 at 09:17

Hej Ditte, mit yndlings krydderi er egentlig fennikel, men det er ikke det jeg bruger mest, det er paprika og chili – de to fortjener efter min mening en bedre plads på hitlisten end de får her i kommentersporet Glædelig jul til dig og dine fra Rikke

Svar
Karin 19. december 2018 at 09:55

Hej Ditte, Sikke a en skøn præmie – super inspiration til et endnu grønnere nyt år :-) Jeg er helt vild med brøndkarse – som jeg faktisk ikke ved om man kan betegne som et krydderi, men i hvert fald en krydderurt ;-). elsker den kraftige hjemmedyrket fra haven, ikke den “spinkle” fa potter i supermarkedet. Den kan løfte næsten enhver ret til nye højder
Rigtig glædelig jul! Karin

Svar
Marianne Luna 19. december 2018 at 15:52

Rigtig glædelig jul! :)
Og jeg kan vist lige nå det :)
Mit yndlingskrydderi. Åh, det er svært. Jeg elsker krydderier. Gurkemeje, en god karry, kanel og generelt mere mellemøstlige/indiske krydderier står højt på listen. Men også skønne krydderurteblandinger som Herbes de Provence.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971