The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Julet kålsalat med and & vaniljedressing

af Ditte Ingemann 20. december 2018

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Ren Madglæde og er et sponsoreret indlæg.

Glædelig jul allesammen – idag får I den sidste opskrift i min lille serie omkring økologisk julemad, som jeg laver i samarbejde med Ren Madglæde.

Jeg er selv stor fan af den traditionelle julemad, men jeg sørger altid for, at der også er grønne muligheder mellem flæskestegen og de brunede kartofler, og jeg elsker at forvandle julens rester til salater og andre gode sager. Så hvis du skulle have rester tilbage af fx. juleanden, så kan du passende lave denne kålsalat – og den kan selvfølgelig også laves selvom du ikke har rester tilbage. 

I skal selvfølgelig ikke snydes for lidt øko-info;
Du kan have god smag i munden, når du vælger den økologiske and til jul. Alle de økologiske ænder har nemlig god plads og kommer ud i det fri. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse bl.a., at man vælger økologiske ænder. Æbler er den største kilde pesticider i vores kost og står for en tredjedel af de pesticidrester, vi danskere indtager. Det skyldes, at vi spiser mange æbler, og at der ofte findes rester af pesticider i æbler. Så hvis du vil undgå pesticider, er det sikreste at vælge de økologiske æbler.

{ Kålsalat med spicy and & vaniljedressing, 4 personer }

2 andebryster, ca. 600 g eller en rest and fra juleaften, økologisk

Krydderiblanding til and:
2 tsk økologisk fennikelfrø
2 tsk økologisk five spice
2 tsk havsalt
1-2 tsk økologisk chiliflager

Salat:
200 g økologisk kål, fx. grønkål, palmekål, rødkål, savoykål eller en blanding
kernerne fra 1 økologisk granatæble
2 økologiske æbler
75 g økologiske pekannødder eller valnødder

Dressing:
4-5 spsk økologisk olivenolie
vaniljekorn fra ½ vaniljestang, økologisk
2 spsk økologisk æblecidereddike
salt og peber

Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug staniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer eller indtil kødet er helt mørt. Spring dette over hvis du har rester af juleanden – brug evt. kødet derfra og rist det på en pande i krydderierne.

Rengør kålen grundigt og hak/skær det i små stykker/tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, massér den evt. ind i kålen og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering. Skær æblerne i tynde både og bland dem i salaten sammen med granatæblekerner. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering. Drys med grofthakkede nødder lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Salaten kan serveres med groft brød.

Find mange flere spændende opskrifter på Ren Madglæde. 

 

 

Julet kålsalat med and & vaniljedressing was last modified: februar 4th, 2020 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

Mere af det samme

Salater på en søndag…

4. november 2012

5 farverige salater

5. maj 2016

Pink passion – luksussalat med bagte tomater...

3. april 2017

Spicy blomkål

15. februar 2016

Vintersalater!

14. november 2013

Sort Salat

12. oktober 2012

Grønne måltider

15. maj 2015

Sommersalat med stegte gulerødder

6. juni 2013

Mine salater

14. januar 2014

Søndagssalat / Kål med blåbær & avocado

24. september 2017

2 kommentarer

Guld_Køkkenarmatur_Med_udtræk 6. april 2021 at 13:37

Jeg fandt din blog, jeg kan godt lide den.

Svar
hvid armatur med udtræk 12. maj 2021 at 14:47

Fremragende arbejde

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen