The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Månetørrede tomater

af Ditte Ingemann 7. november 2011

Disse tomater laver jeg næsten udelukkende på grund af deres navn… Månetørrede tomater er det mest bedårende navn og det lyder næsten helt magisk. Tomaterne skal, som navnet indikerer, tørre mens månen er oppe. Opskriften har jeg fra Nigella Lawson, så det er slet ikke overraskende at disse tomater har et meget romantisk navn.

Jeg havde en rest tomater stående på køkkenbordet, som højst sandsynligt havde endt deres dage der, men så kom jeg i tanke om månetørrede tomater og nu står der de skønneste indskrumpede tomater på køl og venter på at blive spist. Tomaterne kan bruges til sandwich, salater, gryderetter eller bare spises direkte fra glasset.

Tænd ovnen på 220 grader. Skær tomaterne i halve og læg dem i et fad eller på en bageplade. Drys med salt, sukker, olie og krydderier.
Stil dem i ovnen og sluk med det samme. Lad tomaterne blive i ovnen natten over, uden at åbne lågen (De kan selvfølgelig også laves om dagen, men det er bare ikke nær så sjovt).

Da jeg havde en masse chilier fra min mors drivhus, hakkede jeg et par stykker af dem og smed dem i ovnen med tomaterne. Et par af de hakkede chilistumper skulle først styrke-testes på tungen og det skulle jeg aldrig have gjort. Efter en halv liter mælk, må jeg stadig konstatere ildebrænd i munden, så jeg er meget spændt på om mine tomater har suget kraften til sig!

Månetørrede tomater was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kaffe & Lakrids
næste
Mandler i Saltbad

Mere af det samme

Julet kålsalat med and & vaniljedressing

20. december 2018

Grønt juletilbehør

14. december 2017

Ny kogebog på vej / Salatsnedker

18. juli 2017

Lun græskarsalat

21. september 2016

Spis kål!

1. marts 2012

Rosenkål & Rødkål

31. januar 2018

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

Salatsnedker

16. august 2017

Grøn Mandag / Auberginesalat

22. august 2016

Spicy rosenkål med Cabbage Karma

9. november 2018

5 kommentarer

Newyorkerbyheart 7. november 2011 at 20:02

Det var dog et fortryllende navn :-)
Jeg elsker semidried tomater, det er som slik. Jeg har bare et problem, jeg får aldrig lavet nok……..

Mange hilsner
Birthe

Svar
Piskeriset 7. november 2011 at 20:58

Jeg er enig – sikke et romantisk navn :-)

Svar
Louilicious 8. november 2011 at 13:31

Jeg er vild med din stil!

Svar
Nanna 10. november 2011 at 20:38

Hvor ser de skønne ud .
Hvordan opbevarer du dem? og hvor længe kan de holde? Overvejer at lave lidt hjemmelavede lækkerier og give i julegaver til venner og familie i år, og disse ser så lækre ud :)
Nanna

Svar
Ditte 10. november 2011 at 20:47

@Nanna; de smager også skønt. Jeg opbevarer dem i et glas med en smule olie over sig og vil skyde på, at de skal spises i løbet af en uge. Men hvis du renser glasset grundigt, evt. med atamon og dækker tomaterne helt med olie, kan de nok holde sig nogle uger. God fornøjelse med de hjemmelavede gaver!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen