The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Mættende salat med laks & rejer

af Ditte Ingemann 12. januar 2017

Jeg har tidligere ytret mig omkring mit forhold til fisk – jeg elsker fisk og skaldyr og kunne spise det morgen, middag og aften. Dog er det ikke ofte at der står fisk på menuen, for jeg synes det kan være svært at finde ordentlig kvalitet i det område jeg bor. Når det kommer til fisk og skaldyr går jeg efter MSC mærkning, som har fokus på bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri….. det betyder, at det ikke går ud over fiskebestanden eller det økosystem, den er en del af. 

Jeg har i samarbejde med Royal Greenland udviklet et par opskrifter med fokus på rejer og den første opskrift kommer her. Det er altid dejligt at bruge fisk og skaldyr i salater, og kombinationen af rejer og laks er god, specielt parret sammen med asiatiske smage som lime, ingefær, soja og sesam. Salaten er rimelig fyldig og kan derfor sagtens bruge til aftensmad eller som en mættende frokostsalat.

{ QUINOASALAT MED LAKS & REJER }
2 personer

Salat:
1 dl quinoa
125 g spidskål
125 g edamamebønner, bælgede
1 avocado
1 bdt koriander

200 g rejer, drænede

Laks:
2 laksefiletter
1 spsk soja
1 spsk mørk sesamolie
10 g ingefær, revet
saft fra 1/2 lime

Dressing:
1 spsk soja
1 spsk mørk sesamolie
1 tsk lys miso
1 tsk sukker
saft fra 1/2 lime
1 spsk lyse sesamfrø

Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Lad den herefter køle af. Skær spidskål i meget tynde strimler og kom strimlerne i en skål sammen med edamamebønnerne. Skær avocadoen ud i små tern eller tynde skiver og kom dem i skålen sammen med finthakket koriander.

Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til. Fordel dressingen i salaten – pas på ikke at mose avocadostykkerne.

Læg laksefiletterne i en dyb tallerken. Rør soja, sesamolie, ingefær og limesaft sammen og hæld det over laksen – lad det marinere i ca. 10-15 minutter. Steg laksefiletterne på en varm pande, evt. i en smule olie, i ca. 6-8 minutter ved middelvarmen – pas på laksen ikke får for meget.

Inden servering fordeles rejerne på salaten – bræk laksen ud i grove stykker og fordel dem på salaten. Drys evt. med sesamfrø og server med små limebåde.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Royal Greenland og er et sponsoreret indlæg. 

Mættende salat med laks & rejer was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Krydret gulerodskage med mascarponecreme
næste
Fyldig quinoasalat med grillet fennikel

Mere af det samme

Dagens salat

7. maj 2013

Vaffelburgere

28. april 2015

Sort Salat

12. oktober 2012

Pizza med rødbede ★

27. november 2013

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Sommersalat med stegte gulerødder

6. juni 2013

Den bedste Chili Con Carne

1. februar 2015

Mine salater

14. januar 2014

Sommersalater fra Go’morgen DK

22. juli 2016

Eventyrlig couscous

3. februar 2014

1 kommentar

Moderne rejemadder med æble & purløg - The Food Club 8. juni 2017 at 11:02

[…] Når det kommer til fisk og skaldyr går jeg efter MSC mærkning, som har fokus på bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri….. det betyder, at det ikke går ud over fiskebestanden eller det økosystem, den er en del af. Jeg har i samarbejde med Royal Greenland udviklet et par opskrifter med fokus på rejer – idag kommer anden opskrift i serien  – den første opskrift var en mættende salat med rejer & laks, som I kan finde lige her. […]

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen