Rigtig glædelig jul! Jeg håber I alle får en dejlig jul med masser af god mad. Min menu står på and, flæskesteg og masser af denne salat som tilbehør. Hvis du skulle have rester tilbage af juleanden, så kan du passende lave denne kålsalat i morgen eller en af de kommende juledage.
{ Kålsalat med spicy and }
3-4 personer
2 andebryster, ca. 600 g eller en rest and fra juleaften
Krydderiblanding:
2 tsk fennikelfrø
2 tsk five spice
2 tsk havsalt
1-2 tsk chiliflager
Salat:
200 g kål, fx. grønkål, palmekål, rødkål, savoykål eller en blanding
kernerne fra 1 granatæble
4-5 spsk pekannødder eller valnødder
Dressing:
4-5 spsk olivenolie
vaniljekorn fra ½ vaniljestang
2 spsk æblecidereddike
salt og peber
Valgfrit: 4 spsk kraut
Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug staniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer eller indtil kødet er helt mørt. Spring dette over hvis du har rester af juleanden – brug evt. kødet derfra og rist det på en pande i krydderierne.
Rengør kålen grundigt og hak/skær det i små stykker/tynde strimler. Bland kål med granatæblekerner. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i salaten og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering. Drys med grofthakkede nødder lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Har du kraut, så vend det også i salaten inden den serveres.
4 kommentarer
Jubii – jeg fik din salatbog i julegave. :-)
Juhuuuuuu :-)
mmmm den skal jeg prøve!
God idé :-)