The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Grøn mandagSalat

Lun græskarsalat

af Ditte Ingemann 21. september 2016

salat
Jeg kunne spise græskar hver dag og jeg er ret sikker på, at der kommer til at blive spist en del græskar i løbet af efteråret. Faktisk har jeg allerede taget hul på sæsonen, for jeg elsker nemlig græskar – det er virkelig en af min favorit-spise. Jeg elsker hvordan det kan trylles om til alle mulige forskellige skønne retter, men jeg er især vild med græskar bagt i ovnen. Det passer til stort set alt og resterne kan bruges til en salat dagen efter. 

img_5075-2_
Hvis du vil have mere græskar-inspiration, så har jeg både en græskarsuppe, myslibarer med græskar, risotto med græskar og selvfølgelig græskartærte.

{ Bagt hokkaido med feta & citron }
tilbehør til 4 personer

Der er mange forskellige typer græskar. En af mine favoritter er hokkaido, der har en sød og mild smag – jeg beholder skrællen på, når jeg bager mit græskar, det smager nemlig rigtig godt, men sørg for at vælge et økologisk græskar.

Ingredienser:
1 hokkaidogræskar, gerne økologisk
2-3 spsk olivenolie
skal fra 1 økologisk citron
1 tsk chiliflager
salt og peber
3-4 stilke frisk rosmarin
100 g gedefeta
4 spsk græskarkerner eller hel boghvede

Topping:
1 bdt brøndkarse

Halvér græskarret, og fjern alle kernerne. Skær græskarret i mundrette tern eller tynde skiver, og vend dem med olie, citronskal, chiliflager, salt, peber og finthakket rosmarin. Kom blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag det ved 200 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Tag bagepladen ud, smuldr feta henover og drys med græskarkerner eller boghvede. Bag yderligere 10 minutter – sørg for at græskarstykkerne er gyldne og sprøde i kanterne. Fordel blandingen på et fad, og smag til med salt og peber. Top det med frisk brøndkarse inden servering.

pumpkin

*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager, så er min nye bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

Lun græskarsalat was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøn Mandag / Auberginesalat med figner
næste
BLENDER

Mere af det samme

Super Salat

23. januar 2013

Salater med sprød topping

3. august 2017

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

5 farverige salater

5. maj 2016

Grønne måltider

15. maj 2015

Pink passion – luksussalat med bagte tomater...

3. april 2017

Sort Salat

12. oktober 2012

Julet kålsalat med and & vaniljedressing

20. december 2018

Super sund salat

3. januar 2014

1 kommentar

Tori//Gringalicious 22. september 2016 at 13:57

Oh yes, I need to try this!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971