The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Grøn mandagVegetar

Grøn Mandag / Fyldte søde kartofler

af Ditte Ingemann 29. august 2016

fyldte-kartofler

Selvom jeg har en del læsere her på bloggen, så er det jo ikke altid nemt at vide om mine opskrifter bliver brugt og i hvilket omfang – derfor bliver jeg også ekstra glad når jeg som i denne weekend får den sødeste besked fra en læser, som sender en mail med disse ord: “tusind tak for alt hvad du har lært mig om at skrue fantastiske salater sammen. Du er en stjerne….Det er så vigtigt at have idoler, der laver bæredygtig, sund og vidunderlig mad. Jeg var ikke hvor jeg er – madmæssigt – hvis ikke jeg var faldet over din blog! Jeg er fan.”  Ja, så kan man da kun blive glad, og få lyst til at blive ved med det jeg gør :-)

I dag kan man virkelig mærke at efteråret er på vej, og faktisk må jeg tilstå at jeg glæder mig en smule til det, for på det sidste har jeg haft rigtig meget lyst til varm suppe, fyldige gryderetter og generelt bare mad med masser af smag og fylde.

Lige nu er den søde kartoffel helten i mit køkken, og hver eneste gang jeg opdager dens mange anvendelsemuligheder vokser min kærlighed til den smukke orange rodfrugt. Den søde kartoffel er endnu ikke så udbredt og anvendt rundt om i de danske køkkener, men i fx. USA bliver den anvendt i stor stil, bl.a til højtiden Thanksgiving. Den søde kartoffel bliver også kaldet batat, og er en rodgrøntsag, som ofte har en lang facon og orange/gulig frugtkød. Den indeholder en del A-vitamin, og har også et højt indhold af fibre, så der er alt mulig god grund til at gå ombord i den søde kartoffel. Søde kartofler tilberedes på samme måde som almindelige kartofler, men har selvfølgelig en sødlig, fyldig og krydret smag, som passer godt ind i både det salte og søde køkken. Smagen og konsistensen kan bedst beskrives som en krydsning mellem en gulerod og en kartoffel.

kartofler

{ Bagte søde kartofler med grønt fyld } Opskrift fra Mit Grønne Køkken
4 personer

Servér disse bagte kartofler som tilbehør til et stykke kød, eller tilsæt kikærter, kogt quinoa eller linser til fyldet, hvis du ønsker et komplet vegetarisk måltid.

4 store, søde kartofler
Fyld:
75 g feta
20 soltørrede tomater
20 oliven uden sten
4 forårsløg
citronsaft
salt og peber
Topping:
4 spsk creme fraiche
1 avocado, i tern
1 bdt brøndkarse (kan erstattes af friske krydderurter)

Læg kartoflerne i et ildfast fad, og stik dem nogle gange med en gaffel. Bag dem ved 200 grader, varmluft, i ca. 1,5 time, alt efter størrelse. Hak feta, soltørrede tomater, oliven og forårsløgløg fint, og bland det hele sammen – smag til med citronsaft, salt og peber. Tag kartoflerne ud, når de er møre, lad dem køle en smule af. Skær et snit ned igennem kartoflerne, så de åbner sig og der bliver plads til fyld. Fordel fyldet i kartoflerne, og top med en skefuld creme fraiche, tern af avocado og frisk brøndkarse.

Min nye kogebog VEGETAR udkommer på torsdag d. 1. september og i den forbindelse har jeg købt et lille parti bøger hjem som jeg sælger helt eksklusivt i min egen shop – hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

Grøn Mandag / Fyldte søde kartofler was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grillede salater
næste
VEGETAR

Mere af det samme

Vegetarburgere til weekenden

7. marts 2014

Mine 10 bedste salater

27. april 2014

Spicy sommer suppe

29. april 2012

Tacos med BBQ-blomkål

26. december 2016

Mulligatawny suppe

18. december 2010

Peanutsuppe med krudt!

15. april 2013

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker

25. august 2018

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Grøn mandag / Spis vegetarisk

24. oktober 2016

1 kommentar

Annika 30. august 2016 at 08:45

Det er en af mine favoritter. Den bliver indimellem forvekslet med yams.
Uhmmmm sulten nu

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen