Selvom jeg har en del læsere her på bloggen, så er det jo ikke altid nemt at vide om mine opskrifter bliver brugt og i hvilket omfang – derfor bliver jeg også ekstra glad når jeg som i denne weekend får den sødeste besked fra en læser, som sender en mail med disse ord: “tusind tak for alt hvad du har lært mig om at skrue fantastiske salater sammen. Du er en stjerne….Det er så vigtigt at have idoler, der laver bæredygtig, sund og vidunderlig mad. Jeg var ikke hvor jeg er – madmæssigt – hvis ikke jeg var faldet over din blog! Jeg er fan.” Ja, så kan man da kun blive glad, og få lyst til at blive ved med det jeg gør :-)
I dag kan man virkelig mærke at efteråret er på vej, og faktisk må jeg tilstå at jeg glæder mig en smule til det, for på det sidste har jeg haft rigtig meget lyst til varm suppe, fyldige gryderetter og generelt bare mad med masser af smag og fylde.
Lige nu er den søde kartoffel helten i mit køkken, og hver eneste gang jeg opdager dens mange anvendelsemuligheder vokser min kærlighed til den smukke orange rodfrugt. Den søde kartoffel er endnu ikke så udbredt og anvendt rundt om i de danske køkkener, men i fx. USA bliver den anvendt i stor stil, bl.a til højtiden Thanksgiving. Den søde kartoffel bliver også kaldet batat, og er en rodgrøntsag, som ofte har en lang facon og orange/gulig frugtkød. Den indeholder en del A-vitamin, og har også et højt indhold af fibre, så der er alt mulig god grund til at gå ombord i den søde kartoffel. Søde kartofler tilberedes på samme måde som almindelige kartofler, men har selvfølgelig en sødlig, fyldig og krydret smag, som passer godt ind i både det salte og søde køkken. Smagen og konsistensen kan bedst beskrives som en krydsning mellem en gulerod og en kartoffel.
{ Bagte søde kartofler med grønt fyld } Opskrift fra Mit Grønne Køkken
4 personer
Servér disse bagte kartofler som tilbehør til et stykke kød, eller tilsæt kikærter, kogt quinoa eller linser til fyldet, hvis du ønsker et komplet vegetarisk måltid.
4 store, søde kartofler
Fyld:
75 g feta
20 soltørrede tomater
20 oliven uden sten
4 forårsløg
citronsaft
salt og peber
Topping:
4 spsk creme fraiche
1 avocado, i tern
1 bdt brøndkarse (kan erstattes af friske krydderurter)
Læg kartoflerne i et ildfast fad, og stik dem nogle gange med en gaffel. Bag dem ved 200 grader, varmluft, i ca. 1,5 time, alt efter størrelse. Hak feta, soltørrede tomater, oliven og forårsløgløg fint, og bland det hele sammen – smag til med citronsaft, salt og peber. Tag kartoflerne ud, når de er møre, lad dem køle en smule af. Skær et snit ned igennem kartoflerne, så de åbner sig og der bliver plads til fyld. Fordel fyldet i kartoflerne, og top med en skefuld creme fraiche, tern af avocado og frisk brøndkarse.
Min nye kogebog VEGETAR udkommer på torsdag d. 1. september og i den forbindelse har jeg købt et lille parti bøger hjem som jeg sælger helt eksklusivt i min egen shop – hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.
1 kommentar
Det er en af mine favoritter. Den bliver indimellem forvekslet med yams.
Uhmmmm sulten nu