The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

F for falafel

af Ditte Ingemann 29. august 2013

Grønne falafler

Som jeg skrev forleden dag, så spiser jeg ofte vegetarisk, og en klassisker i vegetarkøkkenet må være falafler. De kan laves på rigtig mange måder og her kommer min version på en god falafel. Jeg kan bedst lide at stege mine falafler i olie, men de kan også sagtens bages, hvis man er ude efter en mere fedtfattig udgave. 

Tahindressing

Fantastiske falafler med tahindressing, ca. 30-32 stk.

480-500 g kogte kikærter (jeg brugte en sort udgave af kikærter og kikærter fra dåse kan sagtens bruges)
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili eller chilisauce
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
2 æg
2 tsk tahin

3 spsk sesamfrø
3 spsk finthakkede pistacienødder
olie til stegning

Dressing: (rækker til ca. 10 falafler)
3-4 tsk tahin
5 tsk yoghurt naturel
1 spsk citronsaft
et nip salt
vand

Blend de kogte kikærter med de øvrige ingredienser til konsistensen er ensartet og fast – hvis farsen er for våd, så tilsæt en smule kikærtemel. Tril små kugler af massen og vend dem i sesamfrø og pistacienødder. Steg kuglerne sprøde og gyldne på en pande med olie.
Rør ingredienserne til dressingen sammen – hvis du gerne vil have en tynd dressing, så tilsæt mere vand indtil du har den ønskede konsistens.

Jeg serverer mine falafler med dressing, fladbrød, tomatsalat og friske krydderurter. Min opskrift er forholdsvis stor, men falaflerne kan sagtens fryses eller varmes dagen efter.

falafler

Sprøde falafler

F for falafel was last modified: marts 12th, 2014 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Food festival – konkurrence
næste
Romantisk rødbedekage ♥

Mere af det samme

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Lun blomkålssalat med chilidressing + Konkurrence

11. juni 2017

Mexi food

9. april 2011

Kiksede Kikærter

7. juli 2011

Dukkah

6. marts 2011

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Meatballs Asian Style

16. november 2014

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

9 kommentarer

Chalotte 29. august 2013 at 13:48

Uhm, jeg elsker falafler! Dine ser rigtig gode ud…. Hvordan vil du anbefale at bage dem i ovnen?
Jeg har prøvet forskellinge opskrifter af ovnudgaven, men de er ikke så vellykkede!!! :-)

Svar
Ditte 29. august 2013 at 13:57

De får selvfølgelig en anden konsistens ved at blive bagt i stedet for stegt. Jeg vil anbefale at bage dem ved 200 grader i ca. 10-15 min – vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.

Svar
Chalotte 29. august 2013 at 14:11

Tak for svaret! :-)
Jeg skal helt sikkert prøve din opskrift!

Svar
julie L 29. august 2013 at 18:41

Mums, hvor ser de lækre ud – hvilken olie bruger du til stegning og hvor meget bruger du – altså er det bare på bunden el en form for friture?

Svar
Ditte 30. august 2013 at 08:15

Jeg bruger vindruekerneolie til stegning og fylder bunden af panden med olie – mine falafler bliver ikke dækket af olie, så de skal vendes nogle gange :-)

Svar
Hvadskalvibage/Mette 2. september 2013 at 20:10

Har fået falafel flere gange i udlandet og synes det smager godt. Har også prøvet at lave det selv, men synes ikke det lykkes så godt (de bliver for kedelige og tørrer). Men denne her opskrift lyder klart som en der skal prøves

Svar
Ditte 2. september 2013 at 20:34

Jeg synes også det er rigtig svært med falafler og ofte smuldrer mine, men disse blev rigtig gode – jeg valgte at tilsætte æg og måske det har hjulpet med en mere fast konsistens :-)

Svar
Annika 10. oktober 2013 at 14:42

Min mand havde store problemer med sine falafler til at begynde med, men så prøvede han sig frem, og nu spiser vi dem med den største velbehag. I skulle prøve denne lækre opskrift.

Lækre falafler.

Velbekomme

Svar
Lena 19. november 2013 at 16:27

I love your Instagram account and your blog. Sometimes I can imagine, what is in your cookies oder dishes, but mostly danish – german translator does not work.
I would be sooo so so happy, if you could post the ingedrients in english.
best wishes from germany
lena

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen