The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Laksefarvet mad

af Ditte Ingemann 21. september 2013

Stegt laks

Da jeg var en lille pige var min yndlingsfarve laksefarve, og jeg havde en ret smart laksefarvet cykel, og et mega kikset joggingsæt i samme farve. I dag har jeg vist ingen yndlingsfarve, men til gengæld er en af mine favoritretter, laks.

Det sidste lange stykke tid er gået med at skrive opskrifter, skyde billeder og spise en masse lækre kager, og jeg netop har lagt sidste hånd på manus og billeder til min næste bog. Hvilken dejlig fornemmelse at have første etape overstået, og jeg kan nu med god samvittighed holde weekend. Derudover er jeg på en anden lille mission, som også indeholder mad og masser af lækkerier – meget mere om det på et senere tidspunkt og jeg håber I vil tage godt imod det :-)

laks med kål

Laks med spidskålssalat, 2 pers.:

1/4 spidskål
1 æble
3 stængler forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk hasselnøddeflager
2 spsk olivenolie
1 spsk eddike (jeg brugte en honning/ingefær-eddike)
salt og peber

350-400 g laksefilet
salt og peber
1 spsk sesamfrø
sojasauce

Skær spidskål i meget tynde strimler og kom det i en skål. Skær æblet i tynde både og bland det med spidskål. Hak forårsløg og persille fint og vend det rundt i salaten. Rist hasselnøddeflagerne på en tør, varm pande til de bliver gyldne – de må ikke få for meget. Rør olie, eddike, salt og peber sammen og smag dressingen til. Vend dressingen godt rundt i salaten og drys til sidst med ristede hasselnøddeflager.

Varm en pande med en smule olie godt op og steg laksestykkerne ca. 4-5 min. på kødsiden, vend dem og steg ca. 4-5 min. på skindsiden. Drys med salt, peber og sesamfrø.

Servér laksen med kålsalat og evt. en smule sojasauce til.

laks med kålsalat

Stegt laks med kål

Jeg har i øvrigt været model for en dag i forbindelse med profilbilleder til min nye bog – muligvis mit største mareridtsscenarie, men heldigvis var det sammen med den søde og dygtige Anne Kring. Til min store glæde har Anne formået at forstå mig, og der kom faktisk nogle rigtig fine billeder ud af det.

Ditte Ingemann

Laksefarvet mad was last modified: september 22nd, 2013 by Ditte Ingemann
17 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kogebogs-update + blomkålslækkerier
næste
Cookies in the sky with…

Mere af det samme

Kikærte-curry med kærlighed

5. januar 2012

Quinoa-deller

15. juni 2014

Wok With Me

16. maj 2011

Farverigt festmåltid

10. juni 2015

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

Den bedste pizza

14. juli 2014

Salater med et strejf af sommer

23. oktober 2012

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Suveræne selleribøffer!

27. december 2012

17 kommentarer

Maura @yellowlemontreeblog 21. september 2013 at 16:45

Lovely pictures. Especially with the little flowers :)

Svar
Ditte 21. september 2013 at 20:06

THANKS :-)

Svar
Freya 21. september 2013 at 18:22

Det bliver helt sikkert aftenens menu en dag i næste uge! Laks er også en af mine yndlingsspiser. Det er spidskål i øvrigt også.
Som altid flotte billeder – også af dig, Ditte :-)

Svar
Ditte 21. september 2013 at 20:06

Mange tak – spidskål og laks er super lækkert, både hver for sig og sammen :-)

Svar
Tanja Maria 21. september 2013 at 19:35

Ikke nok med at du laver flotte fotogene retter, så ser du også selv fantastisk ud Ditte!

Kh,
Tanja

Svar
Ditte 21. september 2013 at 20:05

Tusind tak, Tanja – hvor er du sød :-)

Svar
Ellen 22. september 2013 at 16:35

Laksen ser rigtig dejlig ud. Da jeg var lille var lyseblå vist min ynglings farve :-)
Din blog er altid smækfyldt med dejlig inspiration, så tak for det.
Flotte profilbilleder!

Svar
Ditte 22. september 2013 at 17:26

Tusind tak for de søde ord, Ellen.

Svar
Birgit Mathiesen 22. september 2013 at 17:49

Wauw.. en laksefarvet cykel og et laksefarvet joggingsæt, hvor kikset kan det blive :)
Men laksefarvede laks med dejligt frisk grønt som tilbehør, Umme Mumme :))
og Wauw sikke look, dine nye profil billeder er super cool :)))
Nu glæder jeg mig altså bare mega meget til at se din nye Søde kogebog ??
Jeg så lige din lækre chokoladekage uden sukker, i Alt for Damerne, guf, guf dessert.. tænker jeg straks..
Go søndag aften

Svar
Ditte 22. september 2013 at 18:02

Jep – jeg var et kikset barn ;-) Jeg glæder mig også meget til min næste bog…. Der går bare lige lidt tid endnu. God aften til dig.

Svar
A + K = ♥ 23. september 2013 at 09:56

Hvor ser det friskt og godt ud – elsker den fine, sarte laksefarve, især når man ved den gemmer på et pinkt, veltilberedt indre. Yum!

– Anne

Svar
Ditte 23. september 2013 at 12:07

Tak – laks er bare det bedste :-)

Svar
Emma 24. september 2013 at 20:20

OHhhhh, nice!!!!!!

I don’t understand much on your blog but it is beautiful. xx

http://www.emmaobarnett.com

Svar
Ditte 24. september 2013 at 20:25

Thank you ;-)

Svar
Susann 26. september 2013 at 21:19

Det er simpelthen delicious. Laksen fik lige lidt frisk revet lime og ingefær, Mums. Elsker dine opskrifter :-)

Svar
Ditte 30. september 2013 at 10:42

Mmmm, lækkert med ingefær :-)

Svar
Ida-Sofie 18. oktober 2013 at 10:52

Orv, hvor ser det lækkert ud.

Hvor er servicet fra? :)

Tak for en skøn blog,

Fredagshilsen fra et madøre i Esbjerg

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen