The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Spis dig sund #2

af Ditte Ingemann 24. juni 2014

Ditte

Sikke mange dejlige tilbagemeldinger vi har fået på vores inspirationsuge – skønt så mange har lyst til at være med både her hos mig og hos Beautyspace. Jeg har fået en del spørgsmål vedr. om man må snacke i denne uge og om mørk chokolade er tilladt. Det kunne være rigtig fedt hvis al slik, chokolade m.v. blev lagt på hylden i denne uge (5 dage), men jeg vil opfordre til at tage en dag ad gangen, og skulle der ryge et stykke mørkt chokolade ned, så er det ikke verdens undergang. Jeg vil også opfordre til at skære ned i frugtindtaget og specielt for de tørrede frugter, som indeholder en del sukker. Du kan sagtens spise en smule frugt og gerne bær, men lad være med at gå amok i frugt. Sørg for at spise godt med protein og fedt, så du er mæt – på den måde kan du bedre modstå fristelserne. Skulle du alligevel få lyst til noget lækkert, så nyd en god kop kaffe, nogle nødder, små tern af ost, en lille skål søde jordbær eller en smoothie med masser af grøntsager.

Dagens menu er en grøn menu, og husk at der er masser af andre gode opskrifter på min blog – her kan du finde morgenmad, salater og aftensmad.

Greenie

Morgenmad – Greenie med spinat, 2 pers:

1,5 dl frosen ananas
1 banan
2-3 håndfulde baby spinat
10 g ingefær
et par skiver agurk
2 spsk mandler
vand, kokosvand eller mælk – tilsæt efter hvor tyk/tynd du ønsker din greenie/smoothie

Kom det hele i en blender, og blend indtil det hele er ensartet og cremet. Servér med det samme.

Grøn suppe

Frokost – Ærtesuppe, 2 pers.:

1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
5 dl frosne ærter
5 dl grøntsagsfond
1 dl fløde
8 kammuslinger – du kan også bruge rejer
1 spsk olivenolie
salt og peber
karse til pynt

Sautér hakket løg og hvidløg i olie i en gryde et par minutter. Tilsæt ærter og fond og lad det simre indtil ærterne er møre – ca. 10-15 minutter. Blend suppen, tilsæt fløde og smag til salt og peber, evt. en smule citronsaft.
Steg kammuslinger på en varm pande i olie, ca. 1-2 minutter på hver side, afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber. Hæld suppen i skåle, læg 4 kammuslinger i midten af hver portion og pynt med masser af frisk karse.

Grøn aftensmad

Aftensmad – Pesto-mørbrad med kikærtesalat, 4 pers.:

Pesto:
1 stort bdt bredbladet persille
50 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
ca. 1,5 dl olivenolie
salt

1 svinemørbrad á ca. 600 g

2 ds kikærter
100 g feta
300 g cherrytomater
4 stængler forårsløg
2 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
salt og peber

Blend alle ingredienserne til pestoen – tilsæt mere eller mindre olie, alt efter den ønskede konsistens – og smag til.
Rens mørbraden for hinder og sener. Pensl kødet med en smule pesto og krydr med salt og peber. Grill eller steg mørbraderne på alle sider i ca. 15-20 min, eller til den netop er gennemstegt.
Kom kikærterne i en skål og smuldr feta henover. Halvér tomaterne og skær forårsløg i tynde skiver – bland det i salaten. Rør olie, citronssaft, salt og peber sammen og vend dressingen rundt i salaten.
Skær kødet i skiver og servér med kikærtesalat og ekstra pesto.

Husk at hoppe over til Anette og læs dagens blogindlæg om de bedste hud-fif – du kan også skrive dig op her, hvis du ikke vil gå glip af ugens indlæg.

Grønt

Spis dig sund #2 was last modified: juni 24th, 2014 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spis dig sund
næste
Spis dig sund #3

Mere af det samme

Grillede rejer med ananassalsa

10. september 2017

Dobbelt op på salater

14. november 2012

galette au fromage de chèvre

28. januar 2012

Traditionsrige tarteletter

27. maj 2012

Grøn sommermad

31. juli 2014

Cheeseburger med kikærter & kål

10. juli 2012

Laksesliders med ramsløgsmayo

5. maj 2013

Farverigt festmåltid

10. juni 2015

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

14 kommentarer

Anette Kristine Poulsen 24. juni 2014 at 10:51

Årrhhh altså, jeg får lyst til at lave både morgenmad, frokost og aftensmad NU.

Svar
Ditte 24. juni 2014 at 11:42

Dejligt – du må i køkkenet ;-)

Svar
Christine 24. juni 2014 at 11:34

Det ser så lækkert ud. Kommer straks på indkøbslisten ;-)
Btw., hvor har du købt morgenmadens ‘mason jar’? :-)

Svar
Ditte 24. juni 2014 at 11:41

TAK – jeg har købt glasset med hjem fra Texas :-)

Svar
Mikala McCormick 24. juni 2014 at 12:14

Fantastiske opskrifter og fotograf!

Svar
Ditte 24. juni 2014 at 12:23

1000 tak, Mikala!

Svar
Fru Kofoeds Køkken 24. juni 2014 at 13:50

Fantastisk dejlig inspiration! Og så er jeg vild med, at du står og kigger helt forelsket på dit savojkål :)

Svar
Ditte 24. juni 2014 at 13:56

Ha ha ha, men savojkål er også en skøn ting :-)

Svar
Cæcilie 24. juni 2014 at 15:40

Jeg spiser ca. 1-2 stykker mørk chokolade (over 70% kakaoindhold) hver dag, og jeg har hvert fald ikke dårlig samvittighed over det. Mørk chokolade er sundt i små mængder pga. det høje indhold af antioxidanter.
Jeg spiser også ofte tørret frugt i små mængder. For mig handler sundhed om balance. Der skal også være plads til en is på en sommerdag eller en kop varm kakao på en vinteraften så længen “basen” af kosten er sund og varieret.

Jeg er forresten vild med din bog “Sunde søde sager” og din fine blog :-)

Svar
Ditte 24. juni 2014 at 15:57

Præcis – jeg er helt enig. Men i denne uge handler det om at kickstarte “kvit sukkeret” og derfor er det en god idé at prøve at holde sig fra alt, både sukker og frugtsukker, så man kommer godt fra start. Men der skal helt sikkert være plads til lidt sødt og lækkert engang imellem :-)

Svar
Christina 25. juni 2014 at 01:11

Man kan ikke andet end at blive glad i låget af at se på dine inspirerende billeder og indlæg. Hvem får ikke lyst til at spise sundt?! I hvert fald mig :-)
KH. Christina

Svar
Ditte 25. juni 2014 at 08:44

Hvor er du sød – 1000 tak :-)

Svar
Marie 25. juni 2014 at 10:31

Lækre opskrifter og spændende projekt. Nu er det så, jeg tænker: Er der ikke en hel del (frugt)sukker i sådan nogle ærter. Ikke at det er ensbetydende med, at sådan en ærtesuppe ikke smager vildt godt og også er fuld af vitaminer, jeg har bare tit tænkt over, hvor sund en omgang ærtemos/suppe etc. er, når man regner på det.

Svar
Ditte Ingemann 25. juni 2014 at 13:59

I ærter er der 0,16-0,20 g fruktose pr. 100 g ærter, hvilket er utrolig lidt…. Fx. inderholder vindruer og æbler mellem 5-8 g fruktose pr. 100 g :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen