Sikke mange dejlige tilbagemeldinger vi har fået på vores inspirationsuge – skønt så mange har lyst til at være med både her hos mig og hos Beautyspace. Jeg har fået en del spørgsmål vedr. om man må snacke i denne uge og om mørk chokolade er tilladt. Det kunne være rigtig fedt hvis al slik, chokolade m.v. blev lagt på hylden i denne uge (5 dage), men jeg vil opfordre til at tage en dag ad gangen, og skulle der ryge et stykke mørkt chokolade ned, så er det ikke verdens undergang. Jeg vil også opfordre til at skære ned i frugtindtaget og specielt for de tørrede frugter, som indeholder en del sukker. Du kan sagtens spise en smule frugt og gerne bær, men lad være med at gå amok i frugt. Sørg for at spise godt med protein og fedt, så du er mæt – på den måde kan du bedre modstå fristelserne. Skulle du alligevel få lyst til noget lækkert, så nyd en god kop kaffe, nogle nødder, små tern af ost, en lille skål søde jordbær eller en smoothie med masser af grøntsager.
Dagens menu er en grøn menu, og husk at der er masser af andre gode opskrifter på min blog – her kan du finde morgenmad, salater og aftensmad.
Morgenmad – Greenie med spinat, 2 pers:
1,5 dl frosen ananas
1 banan
2-3 håndfulde baby spinat
10 g ingefær
et par skiver agurk
2 spsk mandler
vand, kokosvand eller mælk – tilsæt efter hvor tyk/tynd du ønsker din greenie/smoothie
Kom det hele i en blender, og blend indtil det hele er ensartet og cremet. Servér med det samme.
Frokost – Ærtesuppe, 2 pers.:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
5 dl frosne ærter
5 dl grøntsagsfond
1 dl fløde
8 kammuslinger – du kan også bruge rejer
1 spsk olivenolie
salt og peber
karse til pynt
Sautér hakket løg og hvidløg i olie i en gryde et par minutter. Tilsæt ærter og fond og lad det simre indtil ærterne er møre – ca. 10-15 minutter. Blend suppen, tilsæt fløde og smag til salt og peber, evt. en smule citronsaft.
Steg kammuslinger på en varm pande i olie, ca. 1-2 minutter på hver side, afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber. Hæld suppen i skåle, læg 4 kammuslinger i midten af hver portion og pynt med masser af frisk karse.
Aftensmad – Pesto-mørbrad med kikærtesalat, 4 pers.:
Pesto:
1 stort bdt bredbladet persille
50 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
ca. 1,5 dl olivenolie
salt
1 svinemørbrad á ca. 600 g
2 ds kikærter
100 g feta
300 g cherrytomater
4 stængler forårsløg
2 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
salt og peber
Blend alle ingredienserne til pestoen – tilsæt mere eller mindre olie, alt efter den ønskede konsistens – og smag til.
Rens mørbraden for hinder og sener. Pensl kødet med en smule pesto og krydr med salt og peber. Grill eller steg mørbraderne på alle sider i ca. 15-20 min, eller til den netop er gennemstegt.
Kom kikærterne i en skål og smuldr feta henover. Halvér tomaterne og skær forårsløg i tynde skiver – bland det i salaten. Rør olie, citronssaft, salt og peber sammen og vend dressingen rundt i salaten.
Skær kødet i skiver og servér med kikærtesalat og ekstra pesto.
Husk at hoppe over til Anette og læs dagens blogindlæg om de bedste hud-fif – du kan også skrive dig op her, hvis du ikke vil gå glip af ugens indlæg.
14 kommentarer
Årrhhh altså, jeg får lyst til at lave både morgenmad, frokost og aftensmad NU.
Dejligt – du må i køkkenet ;-)
Det ser så lækkert ud. Kommer straks på indkøbslisten ;-)
Btw., hvor har du købt morgenmadens ‘mason jar’? :-)
TAK – jeg har købt glasset med hjem fra Texas :-)
Fantastiske opskrifter og fotograf!
1000 tak, Mikala!
Fantastisk dejlig inspiration! Og så er jeg vild med, at du står og kigger helt forelsket på dit savojkål :)
Ha ha ha, men savojkål er også en skøn ting :-)
Jeg spiser ca. 1-2 stykker mørk chokolade (over 70% kakaoindhold) hver dag, og jeg har hvert fald ikke dårlig samvittighed over det. Mørk chokolade er sundt i små mængder pga. det høje indhold af antioxidanter.
Jeg spiser også ofte tørret frugt i små mængder. For mig handler sundhed om balance. Der skal også være plads til en is på en sommerdag eller en kop varm kakao på en vinteraften så længen “basen” af kosten er sund og varieret.
Jeg er forresten vild med din bog “Sunde søde sager” og din fine blog :-)
Præcis – jeg er helt enig. Men i denne uge handler det om at kickstarte “kvit sukkeret” og derfor er det en god idé at prøve at holde sig fra alt, både sukker og frugtsukker, så man kommer godt fra start. Men der skal helt sikkert være plads til lidt sødt og lækkert engang imellem :-)
Man kan ikke andet end at blive glad i låget af at se på dine inspirerende billeder og indlæg. Hvem får ikke lyst til at spise sundt?! I hvert fald mig :-)
KH. Christina
Hvor er du sød – 1000 tak :-)
Lækre opskrifter og spændende projekt. Nu er det så, jeg tænker: Er der ikke en hel del (frugt)sukker i sådan nogle ærter. Ikke at det er ensbetydende med, at sådan en ærtesuppe ikke smager vildt godt og også er fuld af vitaminer, jeg har bare tit tænkt over, hvor sund en omgang ærtemos/suppe etc. er, når man regner på det.
I ærter er der 0,16-0,20 g fruktose pr. 100 g ærter, hvilket er utrolig lidt…. Fx. inderholder vindruer og æbler mellem 5-8 g fruktose pr. 100 g :-)