The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Min (næsten) perfekte pizza

af Ditte Ingemann 4. januar 2012

Jeg er vokset op i et hjem, hvor der altid er blevet bagt mange pizzaer. Faktisk så mange, at vi havde en ramme hængende med en opskrift på pizzadej i stedet for et billede.

Nu har jeg efter mange års pizzabagning selv fundet frem til min favorit pizza med en dejlig tynd sprød bund og en smule simpelt fyld.

Jeg har efterhånden fået en del efterspørgsler på min pizzaopskrift og nogle mere præcise mål, så nu har jeg lavet en opskrift med mål, som kan bruges med alle slags fyld. Mit favorit fyld er lufttørret skinke, frisk mozzarella og tynde kartoffelskiver. Måske ikke det mest opfindsomme fyld, men den er et sikkert hit hver gang. Mit eneste råd er at bruge nogle ordentlig råvarer; noget rigtig godt mel, kød af god kvalitet, frisk mozzarella og en hjemmelavet tomatsauce. Så kan det næsten ikke gå galt.

Alle ingredienserne blendes sammen til en helt glat sauce og smages til. Jeg varmer ikke saucen op, men benytter den kold. I stedet for dåse tomater, kan der bruges almindelig tomater, som skoldes og blendes. Opskriften giver sauce til to pizzaer og eventuelle rester kan fryses til næste gang der bages pizza.

Bundene laver jeg lige inden jeg går i krig med pizzaerne, og lader ikke dejen hæve.
Gæren røres ud i vandet og italiensk tipo 00 mel tilsættes sammen med salt. Hvedemel tilsættes lidt ad gangen indtil dejen ikke længere klistrer. Jeg bruger durummel når dejen rulles ud, men det behøves nødvendigvis ikke. Jeg kan bare godt lide konsistensen af durummel og jeg synes det gør det nemmere at rulle dejen pænt ud.

Tipo 00 kan erstattes af durummel, men pizzabundene kan også laves af ren hvedemel. I går brugte jeg ølandshvede og en grov økologisk durummel, hvilket blev ganske vellykket. Så prøv jer lidt frem med de forskellige meltyper.

Jeg ruller dejen ud med det samme, kommer fyld på, drypper en smule olivenolie rundt i kanten af pizzaen, hvorefter den sættes ind øverst i ovnen på 250 grader, eller højere temperatur hvis muligt (Hvis man ejer en pizzasten, så brug endelig den). Der kan sagtens benyttes varmluft, men pizzaen skal ikke ind før ovnen er helt varm. Det handler om høj varme i kort tid. Hold øje efter ca. 10 minutter; pizzaen skal være gylden og sprød.

Min (næsten) perfekte pizza was last modified: juni 17th, 2012 by Ditte Ingemann
19 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fantastiske Falafel
næste
Kikærte-curry med kærlighed

Mere af det samme

Tømmermændspizza

23. april 2013

Salater på en søndag…

4. november 2012

Verdens bedste pizza

22. november 2010

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Mulligatawny suppe

18. december 2010

Fisk på menuen

27. januar 2016

Royale romanesco

10. juli 2011

Smuk ærtesuppe

25. januar 2011

Laksefarvet mad

21. september 2013

Køkkenterapi

10. februar 2016

19 kommentarer

Ida 4. januar 2012 at 21:05

Hvor ser den bare lækker og perfekt ud!! :)

Svar
Sara 5. januar 2012 at 11:23

Utrolig fine billeder – så fine at jeg faktisk kunne dufte basilikummen på det sidste billede…

Svar
Kathrine 5. januar 2012 at 13:05

Sikken fin blog! Lige en blog efter mit hoved med helt fantastisk flotte billeder og lækre opskrifter :) Elsker at du også er stor fan af hhv. lakrids og gedeost.. Jeg vil helt bestemt være en trofast læser fremover!!

Svar
Ditte 5. januar 2012 at 13:25

Tak for Jeres søde kommentarer. Dejligt at nogen læser med, så bliv endelig ved med det :-)

Svar
Christine 5. januar 2012 at 15:29

Hej Ditte,
Hvorfor har jeg ikke set din blog før? Er du vimmer hvor er den bare gennemført lækker, lige fra tekst, til billeder og opskrifter. Den er altså i international klasse! Thumbs up herfra!
Alt det bedste,
Chris
http://www.joseetchris.blogspot.com – en madblog

Svar
Ditte 5. januar 2012 at 20:21

@Chris; Mange tusind tak for din rosende kommentar – dejligt du vil følge med i min lille madklub ;-)

Svar
Marian 6. januar 2012 at 08:53

Jeg mikser gerne tipo 00 med en øko-fuldkornsdurummel – jeg synes det giver den tynde bund lidt mere bid, som jeg kan lide det. En klassiker, som jeg også elsker i mit private pizzabageri er kartoffel-hvidløg-olie og rosemarin versionen toppet med en god parmasan! Mums! Ellers hepper jeg også for gode råvarer på toppen og i dejen – det er NEMT at bage selv og langt billigere/sundere end den lokale pizzamand! HEP!

Svar
Ditte 7. januar 2012 at 12:54

@Marian; Rosmarin og parmesan er også altid et hit på pizza; især på en hvid pizza. Du har helt ret i, at det er så meget bedre og nemmere selv at bage en pizza fremfor en købe-pizza :-)

Svar
Sara 8. januar 2012 at 16:30

Et lille tip til dem, der ikke har en pizzasten:
Medens du laver dejen, så varm ovnen op på 250 gr. MED bagepladen/pladerne i.
Pizzadejen rulles ud og laves på bagepapir, således pizzaen nemt kan lægges på bagepladen når den skal varmes.

Den varme bageplade giver en sprød bund :-)

Svar
Ditte 8. januar 2012 at 16:39

Det er nemlig en god ide, Sara. Jeg ejer desværre bare en meget dum bageplade med unormale høje kanter.. Heldigvis flytter jeg snart og håber på en bedre ovn og flade plader :-)

Svar
Maria 10. januar 2012 at 11:19

Mmmmmh denne pizza er lækker!! jeg havde ikke noget serano skinke el.l. så brugte røget filet fra pålægskassen ;-) Desuden anvendte jeg hvedemel og rugmel, det var super :-) Dejligt med en dej der ikke skal hæve, hehe. Når du putter kartofler på, er de så bare rå?
Mvh

Svar
Ditte 10. januar 2012 at 14:27

@Maria; jep, jeg bruger tynde skiver rå kartoffel. Hvis man har rester af kogte kartofler, kan de også bruges ovenpå pizzaen i små stykker. Det bliver lækkert og sprødt.

Svar
Birgit Mathiesen 10. januar 2012 at 18:33

Perfekt dej, super sprød :)
Og kanon dejligt, at den slet ikke skal hæve ;)

Svar
Ditte 10. januar 2012 at 18:50

@Birgit; Har netop også selv lige lavet pizza.. Den blev sprød, tynd og lækker. Dejligt du kunne lide den!

Svar
Katrine Jonas 10. januar 2012 at 18:49

Havde ikke noget lækker durum, så det blev 400g røvballe økohvedemel fra brugsen og 125g majsmel. Selv den kræsne førstefødte kunne godkende den :)

Fyld til ungerne: Pølser, kogt skinke og ananas
Fyld til de voksne: Tørret skinke, Jalapeno chorizo, spinat, artiskok og pletvis/valgfri ananas.
Glæder mig til at kværne resten til natmad ;)

Fedt med dej uden hævetid og tomat uden kogetid – helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den

Svar
Ditte 10. januar 2012 at 21:53

@Katrine; Dejligt pizzaen blev godkendt hos dig og lækkert valg af fyld. Jeg har altså fundet ud af, at hverken hævetid eller kogetid gør pizzaen bedre… Og jeg har lavet meget research ;-)

Svar
Natachasteven 23. maj 2012 at 11:16

amazing :N

Svar
Mette 19. juli 2012 at 12:49

Kære Ditte,

Sikke en skøn blog du holder – mundvandet driver! Jeg bliver dog nødt til at dele denne super enkle og helt ufatteligt lækre opskrift på tomatsauce med dig (jeg har altid en portion i fryseren, og bruger den hver gang, der er pizza på menuen): http://fifthfloorcooking.wordpress.com/2011/03/28/simply-amazing-tomato-sauce/

– Prøv den, jeg LOVER dig, at du ikke bliver skuffet! Og det er faktisk rigtigt, hvad Kristina skriver: Tilsætning af sort peber, basilikum, hvidløg eller hvad man nu kan finde på at komme i sin tomatsauce bliver bare aldrig helt ligeså lækkert som den ultra simple udgave med tomat, smør, “løgaroma” og salt!

Kh. Mette

Svar
Ditte 20. juli 2012 at 07:59

Kære Mette, tak for din kommentar – jeg skal da helt klart teste tomatsaucen, hvis du synes den er så god ;-) Tak for tippet!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012
  • TACO-FEST

    25. februar 2014

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

  • This is my dream breakfast setup  unfortunately my kitchen
  • Best organic citrus fruits from aarstiderne
  • Back in 2017 I worked on a very big book
  • Marrakech memories Hope to visit again this year!
  • 2018 turned out to be the worst year of my
  • Lunch isnt my favorite meal and even though I work
  • I drink quite a few cups of coffee every day
  • One of my go to meals and its also perfect
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen